Az információ az hatalom ?

Fórumok

Sziasztok !

Ez egy komoly kérdés. Ha igen, akkor miért van sz*r fizetésem ? Olyan cégnél dolgozom, ami európa legbrutálisabb e-casino gépeit (novomatic) adja bérbe, szervizeli itthon. De nem csak ezekhez értek többet mint üzemeltetők többége, hanem már az alfastreet rulettek beállításához is. Ehhez képest a fizetésem 76nettó. Valamit tennem kéne, hogy ez változzon. Tennék is, de nem tudok mit...
Van valakinek racionális javaslata ?

Vagy hiába tanulok nap mint nap egyre többet és többet ? Hogyis van ez ?

Tisztelettel: bthomyka

Hozzászólások

ha te szervizeled a gepeket, akkor jatszhatnal is rajta. :)

Vas Megye.
Amúgy nagyon szívesen felhagynék ezzel a szerencsejáték-iparral végleg, ha vissza tudnék valahogy kapaszkodni az informatikába. De hát "hatalmas" iskolai képzettségem nem igazán teszi ezt lehetővé, hiszen nem mindenhol a gyakorlati tudás a lényeg, hanem a bizonyítvány.

Kedves Oregon

Most ismét a fétékenység beszél belőlem: Van egy bp-i kollégám, aki a cég bp-i telephelyén dolgozik. Nyugdíjas rendőr (állítólag rendszergazda volt) szal nettó 100 meg 20 a zsebbe, és 0 km-es a nyerő szakmába. Én ezt több mint másfél éve csinálom, de eddig érdekelt is, ezért tanultam mindenkitől amit lehetett. A főnököm azzal terelt, hogy bp-n nehezebb a megélhetés, meg blabla... Ezért van az, hogy itt egy pulcsi pl 6000, ott meg ugyanez 4000. Szal van különbség. Az igazság, hogy a pesti embernek ez a fizu ajánlat annyit tesz, hogy elküldi az ajánlattevőt a sunyiba, és távozik.
ÉS IGAZA VAN, mert van lehetősége más melóra. Nekünk itt lent nem sok van. Gyár, 3 műszak, kötelező hétvégi túlórákkal nettó 65-75ér.

használható nyelvtudás nélkül meg sem próbálom.

amúgy voltam a game expon bp-n, és a három nap alatt felmutatott teljesítményemért az osztrák vezérkar végig dícsért a főnökömnél, aminek örülök, de telhetetlen módon sajnos kenyeret nem kapok érte.
azóta már sopronba is összefutottam az egyikkel, amikor átalakítás után megnyílt az új terem, akkor is megköszönte a munkámat, meg előtte, amikor a rulettet állítottam be, azt is. ilyenkor valahogy olyan érzésem van, hogy most akkor essek térdre, mer valaki megbecsüli a munkámat. ez jól esik, de sajna szerintem ennél többet nem tehet, hisz nem ő fizet.

Nos, ezt nagyon köszönöm, de úgy érzem, ahhoz tanulnom kéne még, hogy egy ilyen cég alkalmazásba vegyen ezen a pályán, meg családos vagyok, a párom nem engedett el bp-re se, pedig ott vállalkozóként egy szerverparkba kereshettem volna bruttó 220at. igaz, csak minden második hétvégén jöhettem volna haza, de arra gondoltam, talán egy kicsit összeszedhettük volna magunkat anyagilag egy-két év alatt, és akkor majd itthon lőttem volna valami melót. ő nem akart velem jönni, én nem akartam úgy itthagyni, hogy így vélekedett, ezért sajna erről le kellett mondanom. nagy úr a kenyér is, meg a család is. pláne ha gyerek is van.

igazad lehet, de állítólag a jó pap is holtig tanul. tanulnék én is, de ennél a cégnél erre sincs idő és energia. a nyugdíjat nem érhetem meg, hisz minden nap agygörcsöt kapok valamiért.
most próbálok leszokni a sok rohadt rumliról. agyonvissza szervezzük magunkat, fejetlenül mindent....
ma már énekeltem amit a hofi is: mi az ifjú úttörők köszöntjük a népet, hogy a szebb jövő felé megint nagyot lépett.
Puff ott a fal....

Ember! Ne kelljen már könyörögnöm! :)
Megpróbáltad az assassment centert? Voltál már náluk meghallgatáson és elutasítottak? Ugye nem? Akkor meg mit keresel itt kifogásokat? IBM. Ragozzam? Szerinted szarul mutatna a CV-dben ez a három betű? Tudod mennyit lehet ott tanulni? SAP, ORACLE, AIX, HACMP... Szerinted mennyi készpénzre válthatod ezt két év után mondjuk egy CIB banknál? Távol leszel a családtól egy jó ideig. Igen. Ki fogod bírni hidd el! Valamit valamiért! Arról nem beszélve, hogy ha az asszonynak sikerülne szintén melót találnod Fehérváron, akkor a kéglidet kiadhatod albérletbe és már jobb a helyzet. De ha a nejed nem enged, akkor bocs! Akkor 76 nettó.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

meg fogom próbálni, ki tudja. vagy bejön vagy nem.
SAP mindig is érdekelt, meg újabban a cluster is, (ebben szeretném egyszer kipróbálni a video tömörítést, hogy mit mutathat...)
AIX-et sose láttam, HACMP ? műveletlen barom vagyok, hogy ilyeneket nem tudok. na erről beszéltem, hogy sokat kell tanulnom. tanulnék is, de már nem az a helyzet, mint 10 évvel ezelőtt, hogy lőttem egy ismerőst valamelyik cégnél, és hálózatot tanultam tőle, egy másiktól programozást adatbázisokhoz, meg ilyenek.

köszönettel mindenkinek, de most már elég a netlopásból, meg álmos is vagyok.
igen, netlopás. mivel nincs lóvé netre, ezért megcsapoltam egy szomszéd wifijét. kicsit trükközni kellett, de hamar kiveteleződött.
így ingyenbe van.

Köszönet minden hozzászólásért, holnap még jövök hozzátok (remélem).

bye

AIX az az IBM UNIX-a. HACMP pedig a High Availability Cluster Multi Processing azaz egy nem alap szintű cluster a magasfokú rendelkezésre álláshoz. Rendszerint SHARK (Enterprise Storage System) HDD-k vannak mögöttük és ez az, ami érdekessé teszi.
Amikor én oda kerültem, 3 hónapig csak oktatás volt. Nemtom most is úgy van-e még, de idővel biztos össze tudod szedni az okosságot. Keresd a PannonJob Kft-t. Ők majd adnak időpontot meghallgatásra.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal