C programozas, Linux/UNIX alatt...

 ( apal | 2006. december 2., szombat - 0:27 )

Sziasztok!

Állást keresnék, ~10 éves C programozási és ~5-6 éves Linux/UNIX-os tapasztalattal. Általanosságban minden érdekel, ami UNIX-os környezetekben C-ben megvalósítható, maga a (főképp Linuxos, azon belül Debian) rendszeradminisztráció is. A gyakorlatban az eddigi munkák legfőképpen (természet)tudományos adatfeldolgozás, szimulációk, numerikus módszerek témakörből kerültek ki, kvázi tágabb értelemben, tehát voltak multitaszkot, párhuzamositást, hálózatot (TCP, UDP) is használó programok; alacsonyszintű, drivereket közvetlenül hívó alkalamazások (pl. kameravezérlés); adatbázisok, speciális cél-adatbázisok back-endjei, GUI (gyk. GTK) programozása is. Van pár open source referencia, mind saját fejlesztés (libpsn.sf.net, tsp.sf.net) és a közeljővőben várható még pár kisebb-nagyobb program/konyvtár kozzététele. Szintén saját fejlesztés a http://cm.elte.hu-n talalható, jelenleg sajnos kissé halogatott disztributív számitási projekt is. Mindez összesen kb. 150ezer sor nagyságrendben.

Önéletrajzot érdeklődés esetén e-mailben tudnék küldeni (addigis kontakt itt HUP-on keresztül), amiben ezen dolgok részletesebb ismertetése mellett és szokásos adatokon kivül még a publikációs lista, oktatási tevékenység, egyéb referenciák és elérhetőségek is megtalálhatóak.

A.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hm, es arra van valakinek otlete, hogy hova erdemes bekuldeni cv-t effe'le temaban?

A.

Ha adhatok egy tippet: ha már te keresel vmit, te kérsz segítséget (bizonyos értelemben), azt hiszem, az a minimum, hogy normális ékezetekkel írj -- ennyivel könnyebbé teszed mások feladatát, akik el akarják olvasni írásodat, és ennyivel igényesebbnek is tűnsz.

Jogos.

De a hosszu i-t (\'{\i}) nem talalom... az hol van a `setxkbmap -layout hu` kioszta'sban?

í

... gondolhattam volna erre is, a <-t meg a >-t is mindig &lt;-nek es &gt;-nek irom (itt pedig &amp;lt;-nek meg &amp;gt;-nek irtam ;])

A bal alsó sarokban (Y-tól (vagy Z-től) balra). Ha nincs ilyen billentyűd (mert angol (101/104 gombos) billentyűzeted van, akkor:
- kis í: AltGr+J; nagy Í: AltGr+I
- "setxkbmap hu 101_qwerty_dot_dead" -> és ott lesz a bal felső sarokban, az 1-estől balra.

hat szerintem teljesen tok8, hogy hogy ir.
mondjuk ekezetek nelkul lenne a legjobb.

Mért az lenne a legjobb? Oké, utálsz ékezetekkel írni, rendben, elfogadom. De olvasni is jobban szeretsz ékezet nélküli szöveget?

igen

Szerintem meg rótt jelekkel :)
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Pl.

http://www.cardinal.hu allas@cardinal.hu

Némi önképzés azért elkél...

Javaslom, nézz körül álláshírdető helyeken vagy keress fel egy fejvadászt!

Kedves Pali!

Tudod hányan járnak ebben a cipőben! Sok szerencsét!

> Sol omnibus lucet.

Szerintem tanulj meg valami magasabb szintű nyelvet is, úgy több esélyed lesz.
Szomorú ezt mondani, nekem is C a kedvencem, meg szerintem sok más embernek is, de nem nagyon indítanak manapság C project-eket.

Az az érzésem, hogy azok az emberek, akik 10-20 éve a szakmában vannak és még annak a programozó-generációnak a tagjai, akiknek tényleg meg kellett tanulniuk programozni, mostanában (a Java, a PHP és a .NET korában) komoly válaszút elé kerültek.
Valami olyan ez, mintha a Forma1 versenyzőinek azt mondanák, hogy mostantól a Forma1-ben kizárólag városi, csuklós, automata váltós Ikarusz buszokkal lehet versenyezni.
Na mindegy, nem folytatom...

Ha mégis maradsz a C-nél, akkor talán a beágyazott rendszerek területén tudnál még állást találni ott hiány van programozóból. A profession.hu -n folyamatosan mennek ilyen jellegű álláshirdetések.

+1 a beágyazott rendszerekre (pl. nokia is szokott keresni c programozókat, igaz finnországba viszik ki őket)
--
ubuntu linux member

kar h a symbianja is c++ ;)

de a maemoja viszont c ;)
--
ubuntu linux member