Mennyit keres egy iskolai rendszergazda?

 ( machobymb | 2006. november 8., szerda - 10:11 )

Üdv!

Most írok alá majd szerződést, és érdekelne, hogy mennyit lehet kérni egy gimnáziumi - ált. iskolai rendszergazdának, mennyi kb. az óradíja? 40-50 számítógép tartozik a felügyelet alá, hálózat karbantartás, gépkarbantartás, stb.

Laci

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ott nem közalkalmazotti státuszba kerülsz?
Akkor KJT szerint kapod a béred.
http://www.uni-miskolc.hu/~fdsz/koz-trv.txt

A közalkalmazotti besorolási bér a hivatalos alap amit rendszeresen adhatnak.
De ha a leendő főnök normális, akkor tudhat folyósítani egyéb mellékjövedelmet is, legális formában(!).
Ha pl. a gépparkon amit üzemeltetni fogsz van/lesz külsős, külön pénzes oktatás, akkor abból Te is kaphatsz pénz, eseti megbízási szerződés alapján!
De lehetnek más források is (pl. fizetős pályázatok amibe vonnak téged is) amiből szintén legálisan kaphatsz "fizetéskiegészítést".
De ezt a munkaszerződés megkötésekor kell tisztázni!
Tehát kérhetsz és kaphatsz is többet mint ami a besorolás alapján jár, de ne várd, hogy minden hónapban annyi megy a számládra...
És ne hagyd, hogy mindenféle sz@rt a nyakadba sózzanak!
-Kalasz-

A közalkalmazotti bértábla csak a minimumot határozza meg. Fizethetnek többet is, de akkor azt a sulinak kell kigazdálkodnia. Javítsatok ki, ha tévedek.

Egy nagy banknál többet fizetnek. :-{)E
Amúgy meg ha ez egy állami/önkormányzati fentartású iskola, akkor a közalkalmazotti bértábla vonatkozik majd rád.
Alapvetően 2 dolog számít:
- Szakirányú iskolai végzettség szintje.
- Az életkorod, illetve a munkában töltött évek száma.

Ha főiskolád van és van 20-22 év munkaviszonyod, akkor olyan ~180 eFt bruttora számíthatsz. Pályakezdő főiskolai végzettséggel 100 eFt körül.

Ne számíts valami magass fizetésre. De cserébe - ha egyszer már gatyába ráztad a rendszert - bőven lesz időd elvállalni Fusi úr megbízásait ;)

Hi!

Kiveve ha a rendszergazda egyuttal az a szemely is, akire minden, a munkakoretol total tavol allo hulyeseget rabiznak.

By(t)e
TBS::Antiemes

Vajon ő nem átalánydíjas szerződésre gondol? Vagy vállalkozóként ellátni a rendszergazdai teendőket?

Na, ezeket szüntették meg egy tollvonással a "szinlelt szerződés" fogalmával.
APEH megy, büntet, mint a katonatiszt!
Persze ha külsős lenne az más ügy.

A lényeg: túlórapénz, pályázati pénzek. Más esetben ne számíts plussz összegekre, mert 99%, hogy beleveszik a munkaköri leírásodba.

Ellenben gyakran fogunk találkozni itt a fórumon, mikor a "kedves" diákok csínytevéseit próbálod rendbeszedni :) (és itt most nem a te szakmai hozzáértésed kérdőjelezem meg, hanem azt akarom kiemelni, hogy a diákok "csodákra" képesek)

Szerencséd van, ha 0-nál akármennyivel többet fizetnek. Ugyanis errefele az a szokás, hogy az informatika-tanárnak írják elő, hogy ingyen és bérmentve legyen a rendszergazda.

Én az iskolában fizika - inf. tanár vagyok. Végzettségem: fiz. tanár, inf. tanár, prog. terv. mat.. Utóbbival látom el a feladatot. Azt mondták külön bérezés alapján számolják az óradíjam, dekérdésem, hogy szerintetek mire számíthatok?

Semmi jóra :)
Miért nem mész el programozni, azt legalább megfizetik (jobban)
--
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station

Mivel a környéken nem fizetik meg és nincs is rá kereslet (Békés megye). másrészt meg itt a családom:feleség, gyermek.

A közalkalmazotti bértábla igaz, de a munkáltatónak lehetősége van a saját bértömegéből gazdálkodni, azaz lehet a fizetésednek egy része a "munkáltatói döntés alapján egyébb illetmény", ha abból a bértömegből tundak erre félretenni. Szóval azért lehet alkudozni.

Jaj! Ne már! Pont ez az a munka, ami (legtöbbször) nem helyhez kötött, csak "menni" kell utánna, valamint tudni is, nem csak tanítani. ;)

3 évnyi ingyen munka után el tudtam érni, hogy 1/3 másodállásban rendszergazdai feladatokat láthatok el és ezért a kjt szerinti besorolásom alapján kapok pénzt. Amúgy az infótanári mellett van mérnök informatikus diplomám. Veszprém környéke sem hemzseg a jó lehetőségektől. Ez marad egy darabig. :-(

Néha elég sokat keresnek, de szerintem mindig keveset találnak. Iskolában rendszergazdaként éhen lehet halni. Szerencsére még sosem voltam iskolában rendszergazda.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.

Ha magániskola (és nem valamilyen gazdag, külhoni alapozású tanoda), akkor dupla szivattyú.

"mennyit lehet kérni" Nem jól látod a helyzetet. Ha állami fenntartású iskolába méssz, akkor nem te kérsz, hanem aztmondják: ennyi, érdekel/nem érdekel? Van egy szép kis közalkalmazotti bértábla, az vonatkozik mindenkire. Valaki emlegette a külön lehetőségeket. Egy állami fenntartású iskolában ezt felejtsd el. Ha az utiköltséged kifizetik, az már jó.
Erre számíthatsz:
http://www.tudosz.hu/2006_kut_bertabla.html
Többet lehet kérni, de nem fogsz kapni, ebben biztos vagyok!

Mik