Toner utántöltés howto kéne

 ( XMI | 2006. június 14., szerda - 10:08 )

Kicsit off:
Van nekem egy Okidata 4250B lézernyomtatóm (ami valójában ledes, de az majdnem ugyanaz), ebbe pedig Type9-es tonerkazetta való. Találtam egy helyet, ahol árulnak olcsón flakonos tonerport ehhez a típushoz. Namost ilyen utántöltést még életemben nem csináltam, ezért remélem, hogy lesz itt valaki, aki meg tudja erősíteni vagy cáfolni, hogy jól gondolom-e, hogy hogyan kell. Arra már rájöttem, hogy hogy kell kinyitni a kazettát, de azért biztosra akarok menni, hátha valami buktatója van még a dolognak. Tehát lényegében nem több a művelet annál, hogy kiszedem a dugót a kazetta végén keresek valami tölcsérfélét, lehetőleg fémből, ami sztatikusan nem töltődik fel, és a palackból beleöntöm a tonert végül visszadugom a dugót?
A kazettán elektromos érintkezőt nem látok, amiből arra következtetek, hogy nem kell resetálni semmiféle számlálót meg ilyesmit.

Másik kérdés: pót fényhengert érdemes-e előre megvenni, eláll-e bontatlan csomagolásban akár 1-2 évig, vagy azt csak akkor érdemes venni, ha azonnal használtaba is veszem?
Vannak még ilyen egyéb dolgok, amikről nem tudom, hogy mire valók:
KR001 conductive cream
KR002 pcr paste
KR003 drum cleaning cream
KR004 drum powder
Gugli nem segít ezügyben semmit. Úgy sejtem, ezek fényhenger felújításhoz kellenek. Létezik ilyen? Lehet egyáltalán felújítani a henger bevonatát? Aztán vannak ilyen lehúzó élek is, amikről szintén nem tudom, hogy mikor kell cserélni, úgy sejtem, a hengerrel együtt.

És végül nem tudja valaki, hogy a nevezett nyomatatót hogy lehet rávenni, hogy usb2-es üzemmódban működjön, mert az lsusb 1.1-esnek jelzi, pedig minden hivatalos adatlap szerint 2.0-ás. Ugyanis 1.1-es sebesség mellett iszonyú sokat vár az egyes lapok nyomtatása között.