OpenOffice.org Writer nyomtatásnál elmosódnak a betűk

 ( Mercutio | 2006. május 2., kedd - 19:43 )

Sziasztok!
Már régóta használom az OOo 2.0-ás verzóját, de most egyik pillanatról a másikra meghülyült. Van nekem egy HP Laserjet 1020-as nyomtatóm, ami nyomtat is mindenhonnan szépen, de még a többi OpenOffice alkalmazásból is, de ha kinyomtatok vmit a Writer-ből, akkor azt nem lehet elolvasni. Olyan mintha összefolynának a betűk. Találkozott már vki ilyen problémával?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nincs valami fonthelyettesítés nyomtatásban? Melyik verzió pontosan? update 2.0.2-re?

Nincsen font helyettesítés, megnéztem mindenütt.
Ez a 2.0-ás verzió pontosan. Hogyan lehet upgradelni? Mert én csak rpm-eket találtam mindenfelé és nekem egy Debian Sarge fut.

alien ?

Köszi az infót! Lefrissítettem, de még mindig semmi. Megy minden más OOo alkalmazásból sőt még a nyomtató tesz is lefut rendesen, és szépen ki is nyomtatja. Egyedül a Writer nem tud vele mit csinálni. Már kitöröltem az összes konfigot egyszer és újrakonfigoltam, de még így sincs semmi csak a homály. Nagy kár mert ez most marha nagy problémát jelent. Ha van még ötlet kérlek segítsetek! És köszi az eddigieket is!

Megfejtettem! Igaz egy fél tóner kazetta árán. :D
Valami átállította az alapértelmezett papírméretet papírméretet Letter-re A4 helyett. Foggalmam nincs hogyan mivel még életemben nem nyomtattam Letter-re. Na lényeg, hogy ha beállítom A4-re akkor megy normálisan. (Abból jöttem rá hogy betöltöttem régi dokumentumokat.)
Most már csak azt nem tudom ,hogy hol lehet ezt az alapbeállítást módosítani. De ez már a legkisebb baj. Köszönöm a segítséget mindenkinek! Tehát az utólsó kérdésem: hogyan lehet beállítani az alapértelmezett oldalstílust?

A nyomtató tulajdonságai között állítottad vagy az oldalstílus lett az?
A jó, üres sablont beállítrhatod alapnak, ha kattintasz a Fájl - Sablonok - Szervezőre... It kiválasztod a már elmentett sablont, majd Parancsok - Alapértelmezett sablon.

Köszi! Most végre teljesen jó lett.
Nem a nyomtató beállításainál volt a gond, hanem az oldalstílust kellett A4-re állítanom Letter-ről.