Woody - X nélkül maradva

Fórumok

Hali!

Compaq Armada M700 notebookra telepítettem anno Debian Woody-t, miután mindent sikerült heroikus küzdelemben beállítgatnom, a mai napig nem nagyon volt gondom vele. Azonban a minap USB-pen csere közben kirátottam az egeret is, melyet az X nem tolerált (bár hasonló fordult elő máskor is, akkor nem volt gond). Amúgy a külső egér a protokollja IMPS/2 a pöcöké most nem jut eszembe (anno jó darabig próbálkoztam mire megtaláltam a megfelelőt).
Sz'al X reccs, hanyag eleganciával Ctrl-Alt-Backspace, Kdm restart, de bejelentkezés után az X csak próbálkozik, de nem indul. Illetve indul, de csak root-ként bejelentkezve, egyébként meg restart Kdm.
Próbáltam konzolból startx-el, hátha majd kisül valami a hibaüzenetekből, a mouse és keyboard után csak 1 üzenet, hogy az X leáll.
Találtam egy olyan parancsot is a telepítettek között, hogy startxfce, no erre az xfce elindul, bár nem az igazi (az OOo-nak pl nem hagyja a saját könyvtáramba elmenteni a szerkesztett doksit) gondolom a tényleges probléma miatt... Egy olyan üzenet viszont már érdeklődéssel töltött el, hogy az xfce nem találja az xsession-t, ezért a beépített változatot fogja használni.
[Sajnos az üzeneteket nem tudom szó szerint idézni, mert most (értelemszerűen) nem arról internetezek :-( ]
Csak tippelni tudok, hogy valami temp/lock/mittudomén fájl ott maradt, ahol nem kellene, és ezért lép ki minden alaklommal, csak gőzöm nincs hol keressem. A /tmp, /var/tmp-t néztem de nem volt bennük semmi olyan ami utalhatna ilyesmire.

Valakinek valami tipp?

Kösz BHM

Hozzászólások

Hi

En ugyan sargeot hasznalok es egyszer nekem is meghalt az X.
Sajnos nalam csak a reinstall segitett, mondjuk ez azert is lehet mert meg csak most kezdek elemrulni a debianban meg a linxban egyaltalan.
Viszont kaptam otleteket amik lehet hogy segitenek.
Van a /tmp-ben olyan konyvtar hogy valami ICE meg X11 szerepelnek a neveben
no azok letorlese lehet hogy segit, vagy a homeodbol minden X-re vonatkozo file meg wm beallitas torlese , vagy ujrarakni az X-servert elotte egy purge
az apt-vel

Hat nekem ennyi otletem van , de varjal meg egy kicsit hatha valaki aki nalam okosabb mond olyan megoldast ami biztosan mukodik.
Azt viszont tudom hogy az elso ketto nem okoz meg nagyobb bajt, de nem biztos hogy mukodik.

Sok sikert.

Have Fun!