A finn védelmi minisztérium Linuxra vált

Címkék

A biztonsági szempontok voltak ez elsők a finn védelmi minisztérium azon döntésében, hogy Linuxot választ új operációs rendszeréül.

A minisztérium kedden azt közölte, hogy számára kritikus a gond nélkül és biztonságosan üzemelő operációs rendszer.

Antti Nummiranta, a minisztérium IT szakemberek azt mondta, hogy a Linux a régi UNIX rendszert váltja le, mert az már nem tudja kielégíteni az igényeket.

Bővebben itt.

(A linkért köszönet anr-nek.)

Hozzászólások

Időben...:-)))

De ez most a szerver vagy a desktop gépeket jelenti?

A "régi" Unix nem biztonságos?
Nem egészen értem...

Vagy netán úgy kell érteni e döntést, hogy "Bár felmerült a Windows 'óperenciás' rendszer használata is, de a biztonsági szempontokat figyelembe véve inkább a Linux mellett döntöttünk."

Így már érthetőbb lenne, hogy a "régi" Unixot miért Linuxra cserélik.
:)

Azé' a Linux helyett valamelyik BSD-t is választhatták volna, ha már a régi UNIX-ok lecseréléséről van szó. Egyébbként ha a SCO nem hülyült volna el, akkor egy csomó helyen szerintem még mindíg 2.0-ás UnixWare lenne. Jó volt az, de nagyon.

Csak egyszer olvasnám azt, hogy "X.Y. linuxra váltott"; de mindig csak azt olvasom, hogy "fontolgatják", "tervbe vették", "a linuxot választották". Valaki szóljon már, ha Münchenben már átálltak Suse-re! Mert legjobb tudomásom szerint a 3 éve beharangozott "nagy esemény" még mindig húzódik. Azt választották, persze, csak éppen nem valósították meg.

;-(