openoffice + nfs probléma

 ( enp | 2006. március 5., vasárnap - 18:24 )

Hello

Az a problémám, hogy az OO csak read-only módban nyitja meg a dokumentumokat amik egy nfs kötetben vannak. A jogok rendben vannak, az abiword és mások is megnyitják egyből szerkesztésre. Ráadásul ha egy új dokumentumot készítek és erre az nfs kötetre akarom menteni I/O hibát jelez. A hiba az irodában és otthon is előjött. Valaki találkozott már ezzel a hibával?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Néhány dolog kellene: Linux: melyik, milyen verzió; OO melyik verzió.

OO 2.0.1
OS: Debian Sarge és Etch

A RH alatt valami nfslock daemon nekem megoldotta ezt a gondot, azt hiszem az nfs alatt kicsit nehéz lock-olni a file-okat.

Ez már sokszor felmerült különböző fórumokon. A SAL_ENABLE_FILE_LOCKING környezeti változón keresztül szabályozható ez a viselkedés. Alapértelmezett esetben a fájlzárolás be van kapcsolva az OpenOffice.org programban. Az NFS-t használó hálózatokban futnia kell az NFS-ügyfeleken az NFS zárolási démonnak. A fájlzárolás kikapcsolásához szerkeszteni kell az soffice parancsfájlt, és a fájlzárolásért felelős környezeti változót nullára kell állítani, azaz SAL_ENABLE_FILE_LOCKING=0. Ha megtiltod a fájlzárolást, a dokumentumra nemcsak annak a felhasználónak lesz írási joga, aki először megnyitotta.