proliant server + marvell sata raid kartya (adaptec 8130) - lassu lemezmuveletek

Fórumok

Hali!
Tudom, hogy vannak mar a sata-val kapcsolatos temak, de erre a kerdesre igazabol sehol nem leltem valaszt, szeles-e google-n. Van egy HP Proliant server, bele van apritva 1 adaptec 8130-as sata-s "raid" kartya.
Debian lenne ra a feladat, azonban a cd-n csak binaris driver van. Susehoz. + RedHathoz.
A kernelek 2.6.x-tol elvileg tamogatjak ezt a kartyat, a libsata es sata_mv driverrel (2.6.14-7 van fent), de a gondom az, hogy a hdparm -t 1-2 MB/s sebeseget ir, ami kicsit karcsunak tunik a SATA-tol ;) Talaltam egy mv_sata nevu csodat, a baj vele, hogy keptelen vagyok leforgatni. A 2.6.15-3 -as kernelben levo driverrel is probalkoztunk, az eredmeny siralmas, kb 5 percig tartott mire egyaltalan bebootolt a szerver... (nem, nem volt rajta semmi service, csak csupasz debian). A keresem, hogy ha tudtok legyszi segitsetek, mert ebbol valahogy egy fileservert kene farigcsalni zaros idon belul :)
Ja, megegy. Szereztunk egy masik SATA kartyat, SiliconImage-s. Tokeletesen mukodik a 2.6.14-3 al is. A baj vele, hogy nem PCIe-s es csak 2 csatornas, a gepbe pedig 4 winyot kene beleapritani. Minden otletet szivesen fogadok, mert mar az altalam ismert kombinaciok vegen jarok :)
ELore is koszi mindenkinek!
TH

Hozzászólások

A FreeBSD 6.1-PRERELEASE ISO-k elméletileg támogatják, érdemes megpróbálni azzal is. :)

ML 150? eleg sokat lehet olvasni a neten arrol hogy a linux driver egyenlo a nullaval az ebeen levo sata vezerlohoz. Megoldaskent megegy sil sata vezerlot tudok csak javasolni... parezer forintos tetel. Vagy nem linux...

hali

hat par forumon volt rola szo, akkor meg nem is volt tamogatas a kernelben.
de a 2.6.14 es kernele nemjo 2.6.15 mar gyorsabb ugyhogy azzal probald ki.

Debian SID, 2.6.15-1-486, fvwm-crystal 3.0,

2.6.15-os kernel meg csak nem is latta rendesen a kartyat :)
Most egy masik sata vezerlo van benne, ezzel szepen megy ... Ugy nez ki, hogy egyenlore ez lesz a megoldas. Sajnalom, hogy egy HP kaliberu ceg ilyen termekkel tud kirukkolni, aminek majdnem 0 a linuxos supportja, amikor a Linux-al, mint szerver oprendszer illik szamolni 2006-ban...
De ez mar mas tema :)
Koszi mindenkinek!
Udv!

2.6.16-rc4 kernelben levo sata_mv modullal mar indul rendesen es mukodik is. 1 napja probalkozom vele, eddig nincs gondom. Persze a kartya BIOSa altal letrehozott RAID tomboket nem tamogatja, ezen ne csodalkozz, de ez talan nem is baj. Eles uzemben azonban nem merem hasznalni a HIGHLY EXPERIMENTAL cimke miatt. A tobbiekhez hasonloan en is egy olcso 32 bites SiL kartyat javaslok, csak van tan abbol is 4 csatornas.