Hóm edizsün

 ( Chain-Q | 2005. február 23., szerda - 1:00 )

Reg blogoltam mar, de nem hianyzik. Ma viszont a csodalatos intel alapu szemetbanya, a rajta futo operacios rendszernek latszo targgyal ismet kozelebb vitt az agyverzessel koritett szivinfarktushoz. Tortent vala, hogy egyik ismerosom elhivott magukhoz, hogy nezzem mar meg a ceges halozatukat, mert sok onjelolt expert nezte mar meg, de egyiknek kevesbe sikerult osszetakolnia normalisra mint a masiknak.


A problema (egyebek mellett) a kovetkezobol allt: az egyik gepen levo megosztasokat nem latta a halozat tobbi tagja. Semmi gond, mindjart megoldjuk a probleeemat... Na ebbol lett az estebe nyulo szopas. Tudniillik a gepen Vendoz ikszpe hom edisun feszult, amin hiaba engedelyezte az emberfija a "Vendeg felhasznalot" meg hiaba engedelyezett mindenfele megosztast, tovabbra is konzekvensen aztmondta a bejelentkezni probalo mas gepeknek, hogy ekszessz dinajd. De kedvencem megis az volt, amit a gep a Linuxos smbclient szerint kopott vissza: "Error while receiving browse list: NT_STATUS_OK". Vagyis a kovetkezo hiba tortent: minden rendben. Ajeah. Na, felnap guglizas es telefonalgatas utan kiderult, hogy az XP hom edizsunben, SP2 eseten, van valahol a registry melyen egy RestrictAnonymous nevu key, ami felulir minden egyeb, a normal beallito feluleteken eszkozolt beallitast... Koszonom Microsoft!


Csak gyengen voltam ideges. Bar az XP-hez nem ertek, ezt legalabb elismerem. Sot, buszke vagyok ra. :)Hazaertem, es idegessegemben irtam egy favagos shell scriptet ami elsore mukodott. Itt a vilagvege! El vagyok unixosodva... Remelem csak szakmai artalom, es kinovom vagy valami.