Meglepo, de nem fikazas

 ( Chain-Q | 2004. október 25., hétfő - 0:00 )

Na, mivel multkor megigertem, hogy lesz nemfikazos blogbejegyzes, hat most ittvan nektek. Elorebocsajtom, hogy nem tudom mivolt itt a mult heten, de olyan problemak oldodtak meg sorban, amik honapok ota borzoltak az idegeim. Lassuk sorban.

  • Eloszor is, a Linux listan megmondtak a frankot, hogy mi van elkefelve a Samba 3 configommal, tehat muxik vegre az uj Samba szerverem, ahogy az a nagykonyvben meg vanik irva. Bingo #1. (Masok okulasara: az NT ACL support volt bekapcsolva, ami ekezetek eseten szetcsuszik es ezert obegat az allatkert XP, hogy nincs jogom futtatni a filet. Kikapcsoltam mert ide nemkell, es most jo. Samba 2-vel azert mukodott, mert ott meg defaultbol off ez a setting.)
  • Tovabba a 2.6.9-es Linux kernel megjavulta magat, es mukodik ismet az FTP connection tracking ami kb. nagyon nem ment 2.6.9-rc2-vel. Bingo #2. Igaz lattam mar ebben is talaltak rakat bugot, de nembaj, majd a 2.6.10, ne legyen mar minden tokjo. :)
  • Valamint amire nagyon nem szamitottam, a fonokseg altal hasracsapo veletlenszamgeneratorral osszevasarolt DYMO LabelWriter 330 Turbo USB nevu szenzacios cimkenyomtato lazan mukodik Linuxszal (Debian Sarge). Bedugtam es ment, elsore. Hajam letettem. KDE alatt a KBarcode nevu programmal sikerul ravesni vonalkodot ill. cimkeket, es a KBarcode meg magyarul is tud, amit amit persze a printerhez adott Mikroszoft Kindozos szoftver sem. A fonokeim le vannak nyugozve, meg egyebkent en is, mert erre aztan vegkepp nem szamitottam. Bingo #3.

Nem hittem volna, de kenytelen vagyok megallapitani, hogy a vegen meg kiderul: hasznalhato valamire ez a Linux nevu gusztustalan micsoda... Azert otthon egyelore meg maradok az Amigamnal... :)