Ricoh Aficio 1013F Driver?

 ( anthony_ | 2005. december 26., hétfő - 23:52 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sziasztok!
Gondom a következő!A melóhelyen Ricoh Aficio 1013F nyomtatót használ mindenki.Én is használnám Debian Sarge alatt (2.6-os kernel)csak sajnos nem találok hozzá drivert!Illetve találtam valami Ricohos beállító szoftvert de valahogy nem sikerült beállítani.Rákérdez az a dns címre a nyomtató névre a portra de valamiért nem hozza létre a végén!Valaki elmondaná szájbarágósan hogyan kell az ilyet belőni!
Válaszaitokat előre is köszi!
Kellemes Ünnepeket! :wink:
Üdv:Anthony

Köszi a segítséget!Jövőre kipróbálom és megírom hogy ment!

BUÉK! Üdv: Anthony :P

Szia!

A Ricoh támogatja a PostScript és PCL nyelveket. Sajnos nem hiszem, hogy PostScript lenne a gépedben, mert azt mindig ki szokták hagyni. Valószínűleg túl egyszerű lenne.

A lényeg az, hogy tud PCL nyelvet a nyomtatód, tehát neked csak találnod kell egy nyomtatót, ami hasonló funkciókkal bír, mint a 1013 és azt beállítani.

Személy szerint a HP Laserjet 4000 megadását javaslom hpijs driverrel, így lesz egy A4-es nyomtatód, ami igény szerint tud kétoldalas nyomtatást is.

Ha szeretnél A3-ban nyomtatni, akkor nézz ki magadnak egy olyan nyomtatót ami azt is tudja. A tűzés beállítására viszont nem jöttem még rá.

Jó szórakozást hozzá

Üdv

ferob