DivX, hogy is van ez?!

 ( peep | 2005. november 28., hétfő - 12:47 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

[quote:a5f8353803="Csigaa"]Van, lett is belőle botrány (licensz okokból): [url=http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/projects.html#blacklist]KiSS DVD Player @ MPlayerHQ[/url][/quote:a5f8353803]
Sosem fogom megérteni, hogy egy nagy volumenű cégnek miért nem lehet megvenni egy licencet...nme hiszem hgy olyan nagy megterhelés lenne...és csak jó járnának!Lehet csak idealista vagyok! :roll:

Sziasztok!
Szóval közeleg a karácsony és persze a vásárlási lázban a szüleim eltökélték, hogy vesznek egy "DivX lejátszásara is képes" DVD lejátszó egységet....
A kérdés az, hogy ez most mit is takar a valóságban.Nem nagyon vagyok otthon a kódolásokban(csak amennyire ez szükséges) és nem teljesen tiszta mit is jelent ez nekünk.Akkor most milyen kódolású DivX videót húz el a cucc?Mert ha jól tudom, akkor abból is van egy tucat.
A következős kérdésem (ami miatt betettem ebbe a topicba), hogy én ha lehet akkor a feliratos filmeket favorizálom és ha bele szeretném illeszteni a videóba a szöveget(mintha maga a videófelvételben lenne benne) ez hogyan oldható meg mencoderel?

szerintem ne illeszd bele, barbarsag :)
a divx-es dvd playerek nagy resze ismer par feliratformatumot. olyat vegyel, ami biztosan kezel altalad preferalt felirattipust (ezt megtallaod a leirasban nyilvan, mint ahogy azt is, hogy milyen divx-et tamogat) es a felirat a filmbevalo enkodolasa helyett inkabb konvertald az osszes feliratod olyan tipusra, amit a jovondobeli lejatszod ismerni fog.
legalabbis en igy tennek.

[quote:5af3665d8b="Bali"]szerintem ne illeszd bele, barbarsag :)
a divx-es dvd playerek nagy resze ismer par feliratformatumot. olyat vegyel, ami biztosan kezel altalad preferalt felirattipust (ezt megtallaod a leirasban nyilvan, mint ahogy azt is, hogy milyen divx-et tamogat) es a felirat a filmbevalo enkodolasa helyett inkabb konvertald az osszes feliratod olyan tipusra, amit a jovondobeli lejatszod ismerni fog.
legalabbis en igy tennek.[/quote:5af3665d8b]
A vicc: bemegyek üzletbe megkérdezem, hogy milyen felvilágosítást tudnak adni erről és erről a lejátszóról
-Eladó:Hát ez itten lejátszik minden netről letöltött filmet..(hű..mit nem mond :lol: )
-Aham, de valami leírás ilyesmi?
-Hát az a csomagolásban van...azt meg nem bonthaom ki...
-Na hülye azért nem vagyok...mint ahogy a szolgenjük is mondja..
A konvertálást milyen prg-vel tudom megoldani linux alatt(amúgy sem lenne rossz egy sub editor, mert néha nagyon el vannak időzítve a feliratok)?

Én ezt a felirat szerkesztőt ismerem:

[url]http://gsubedit.sourceforge.net/[/url]

konvertálásra pedig ott van az mplayer encoder-e

www.mpeg4-players.info . valamint van egy nagyon jo forum resze is az osszes lejatszorol: forum.mpeg4-players.info hajra.

Hi!

Felirat konvertalasa:
[code:1:e701fdff6e]
mplayer valami.avi -sub valami.sub -dump[foobar]sub
[/code:1:e701fdff6e]
A [i:e701fdff6e]valami.avi[/i:e701fdff6e] barmilyen video lehet, a hossza is mind1. Amikor elkezdi lejatszani, a felirat a dumpsub.foo-ban lesz (vagy valami ilyesmi file). Azert irtam [i:e701fdff6e]-dump[foobar]sub[/i:e701fdff6e]-ot, mert sokfele van, mondjuk a manban keress ra a [i:e701fdff6e]-dumpmpsub[/i:e701fdff6e]-ra.

Ha viszont bele akarod tenni a videoba a subot, akkor az [i:e701fdff6e]mencoder[/i:e701fdff6e]-nek add meg a [i:e701fdff6e]-sub <felirat.sub> -expand=::::3/4[/i:e701fdff6e] opciokat, ami 4/3 aranyhoz kiteszi a fekete savokat (ha nem 4/3-as mar eleve is a film), es railleszti a feliratot.

By(t)e
TBS::Antiemes

ajánlanám a yamaha s550, vagy mostmár az új s557 típusait.
nekem egy 550-es fekete van. van egyébként pezsgő és ezüst színben is.
a gyári fwvel nem tud sokat, de egy itepe nevű lengyel gyerek, valamint egy bearing nevű magyar srác heggeszt hozzá jókis tuning fwt.
tuning fwvel ismer több (4v5) feliratformátumot, lejátsza a divx6-os filmeket (nincs divxmenü, divxfelitrat, de a formátumot olvassa. külső fáljban kezeli a feliratokat). névadási konvenciók mellett a divxhez is mehet több nyelvű felirat, stb. jó, és zsép játékos. az ára kb 30-40khuf.

ha kell még valami infó, akkor írj

Hi!

Az nem Yamada akart lenni? Mindenesetre ahhoz is van hackelt firmware, ami mindenfelet lejatszik. Mondjuk talan a H.264 kivetelevel; ahhoz kicsit erosebb proci kell.

Amugy a hegeszt az 1 g-vel van.

By(t)e
TBS::Antiemes

-amennyiben esetleg az Mplayer kódját használja a lejátszó, akkor ugyanolyan név+sub kiterjesztés esetén rá kellene tudnia raknia képre, mivel a megjelenítése egy tisztességes cuccnak ""többrétegű"" / overlay, amire meg illik tudni rátennie a kért karaktereket.

-a kódolás már más tészta, valójában az az érdekes, hogy a lejátszó beégetett kódja frissíthető-e: ha FFMPEG - el nyomtam MPEG4 mozit akkor hibátlanul vitték a filmet amiket próbáltam..

-.. viszont már láttam olyat, hoy régebbi lejátszó a vadiúj DivX kodekkel készített filmtől elhasalt.

-Az is kérdéses, hogy a hangtömörítés ügyén mit kezel a masina...

szóval a puding próbája az evés, csinálj 2-3 filmet és vidd be a boltba. ha rendesek, akkor megnézik neked.

Fool-Proof megoldás: írd át a filmeidet DVD-re, ez a kb. 40Ft/DVD ár mellett mondjuk 100 DVD-vel sem gond anyagilag. Minden más hegesztéssel csak szívni fogsz szerintem. (Kisfiam, ennek most mint kell nyomni? Miér van fejjel lefelé, amit a munkatársam adott? De náluk jó, azt mondja! Na jó, de akkor mért pont ilyet vettünk? És ott volt 15-ér a dimanszion....)

[quote:6973b4e44b="kovi"]-amennyiben esetleg az Mplayer kódját használja a lejátszó, akkor ugyanolyan név+sub kiterjesztés esetén rá kellene tudnia raknia képre, mivel a megjelenítése egy tisztességes cuccnak ""többrétegű"" / overlay, amire meg illik tudni rátennie a kért karaktereket.

[/quote:6973b4e44b]
És most esek gondolkozóba...van, vagy miért nincs mplyer motorral készült lejátszó???
Ez szerintem egy szinte már-már tökéletes megoldást szolgálna!!

Van, lett is belőle botrány (licensz okokból): [url=http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/projects.html#blacklist]KiSS DVD Player @ MPlayerHQ[/url]

[quote:c7558f0360="mrbond"]ajánlanám a yamaha s550, vagy mostmár az új s557 típusait.[/quote:c7558f0360]
Antiemes: nem, nem Yamada, hanem Yamaha. Az egyik legjobbnak tartott volt a piacon, amikor vettem, de szerintem az itepe firmware-rel (bár az nagyon sokat dobott rajta) is messze van attól, amit én korábban jó lejátszónak gondoltam... Lassú, nehézkes a kezelése, és a fw hackekkel is csak pár codecet ismer. Most már én is azt gondolom, hogy egy olcsó, megbízható, jó mezei dvd lejátszót kell venni, az innen-onnan összegyűjtögetett filmeket pedig mplayerrel PCvel lehet lejátszani. Nem sokat használtam az 550est, pedig jó ideje megvan már. Kényelmesebb, jobb, gyorsabb az asztali gépen lejátszani mindent.