Nyomtatás snoop-olása? Lafisoft nyomtatási probléma.

 ( bajnokk | 2005. november 4., péntek - 7:38 )

Nyomtatás snoop-olása? Lafisoft nyomtatási probléma.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Egy woody upgrade + nyomtató áthelyezése másik gépre után gondjaim támadtak. Működik ugyan a nyomtatás, de van egy zárt forrású program (Lafisoft), ami rossz fontokkal nyomtat. A programban a nyomtatási kép hibátlanul megjelenik, csak a kimeneten a fontok nem jók, egymásra csúsznak a betűk, a számláról lemarad néhány helyiérték...

A nyomtató egy HP1200 postscript nyomtató. Egyelőre csak a Postscript driverrel tudtam életre kelteni. A nyomtatás a kliens gépen CUPS, KDE alatt birizgálom a nyomtatóbeállításokat. A "szerveren" LPRng, foomatic filterrel.

Az a tippem, hogy valahol valaki font-helyettesítést végez. Hogy ezt megkeressem, arra gondoltam, hogy beállítok egy olyan nyomtatót, ami nem küldi ki az anyagot az eszközre, hanem lementi egy postscript file-ba a kimenetet. Hogy lehet ezt egyszerűen megcsinálni? (Úgy tudom, a Lafisoft nem tud postscriptbe/pszeudonyomtatóra nyomni.)

szerintem kde alatt nagyon egyszerű pszeudó nyomtatót csinálni.

a lafiszoftos cuccot meg nem ismerem, de ha egy távoli nyomtatóra tudsz vele nyomtatni, akkor nem hinném, hogy egy távoli pszeudo nyomtatóra ne tudnál.

[quote:dfa45a7104="mrbond"]szerintem kde alatt nagyon egyszerű pszeudó nyomtatót csinálni.
a lafiszoftos cuccot meg nem ismerem, de ha egy távoli nyomtatóra tudsz vele nyomtatni, akkor nem hinném, hogy egy távoli pszeudo nyomtatóra ne tudnál.[/quote:dfa45a7104]
Lafisoft alatt kizárólag az alapértelmezett helyi nyomtatóra tudok nyomtatni, de ha a Postscriptet adom meg alapértelmezettnek, akkor a KDE szól, hogy ezt a nem kde-s programok nem tudják kezelni.

Ha tudnám, hogyan lehet pszeudonyomtatót csinálni LPRng alatt, akkor kint lennék a vízből. (A "szerveren" nincs KDE, meg aztán hogyan is osszak meg egy KDE pszeudonyomtatót?)