AMD64 + Gigabyte Radeon 9550 -> lassu

Fórumok

AMD64 + Gigabyte Radeon 9550 -> lassu

Hozzászólások

Sziasztok

Van en nekem egy AMD64-em es egy Radeon 9550-em. Namost ez a paros iszonyat lassu(nak tunik). Ertsd: a glxgears azt irja, hogy 600 FPS, de a Foobillard mar szaggat.

Most probaltam a fglrx nevu csodat. Azontul, hogy a configja el van cseszve (nem irja vegig a config file-t es nekem kell kitalalni, hogy mit is akart irni) es a glxgears megy 150 FPS-el, semmi valtozas...

Merges pedig azert vagyok, mert egy gagyibb gepen kanyar nelkul ment a Foobillard es a PPRacer is. 900 mhz Celeron + Nvidia Riva TNT2

Valakinek volt mar hasonlo tapasztalata? Mi a megoldas?

Udv: E-Medve

Hmm... Ati + linux nagy általánosságban egy elég nagy rakás sz*r. Ami pedig 9550-et illeti, azzal még több a gond. Most vettünk egy ASUS-t és Windows-on a legújabb(aznap letöltött) hivatalos Ati driver nem vitte normálisan! Nem ismerte fel és nem rakta be a plusz füleket a beállításokhoz! Csak a kártyához adott ASUS moddolt driver vitte normálisan. Azt hittem, hogy hanyatt esek. Mondjuk vannak nagyon jó funkciói a drivernek és a kártyának(menet közbeni memória és GPU órajel állítás azonnal, billkombinációra előjövő fényerő állító menü játék közben is, stb.), de az, hogy nem egészen szabványos, az elég idegesítő. Amúgy mindenképpen próbáld a hivatalos drivert és nézegesd X szerver logját kitartóan, hogy mit talál a driver. Hátha ott lesz valami infó.

Bye: nightw

[quote:0991792b84="nightw"]Hmm... Ati + linux nagy általánosságban egy elég nagy rakás sz*r....

Naja, vettem eszre, de mikor vettem, akkor meg erosen dualbootos voltam. Raadasul Sulinetbe vettem, vagyis meg ket evig nem adhatom el... azon agyalok, hogy veszek egy Nvidia FX5500-at vagy esetleg egy 5200-at...

Ha gondolod átvihetek egy teszt erejéig egy közepes Nvidia kártyát.
Gforce4 mx 440 64 MB ddr ( a közepest manapság már alúlrol surolja)

[quote:c4c2ec92cb="8192Joco"]Ha gondolod átvihetek egy teszt erejéig egy közepes Nvidia kártyát.
Gforce4 mx 440 64 MB ddr ( a közepest manapság már alúlrol surolja)

Hagyd, egyelore az Ati-t kene beizgatni, ha meg nem megy, mire megjon a fizu, ugyis veszek Nvidia-t...

Hát akkor jó szorakozást. Az 5200 as Nvidi egész jó választásnak tűnik ( biztos van jobb is) az unokaöcsém gépében kilet probálva. :) Neki olyan volt.

Biztosan nem a mesa opengl cuccait hasznalod? A glxinfo mit mond? Az utobbi idoben egesz jol probalkoztak az ATI-nal (opengl shading language, vertex buffer object tamogatas) szoval ennel tobbet kellene tudnia. BTW: en epp nemreg adtam fel az ATI & Linux parositast :D Jo dontes volt.

En sarge-al es radeon8500LE-vel probalkoztam, szepen ment is (xfree). Most frugalware-el probalkozom, na itt mar vannak problemak (xorg). Mivel 1280x1024 szeretnem hasznalni mar 2d-ben is vannak gondok, csak 1024x768-ban megy rendesen, bar ez a hiba az xfreeben is benne van az ati driver telepiteseig. En kitartok az ati mellett, 21 colos monitoron szebb kepe van mint az nvidianak (es az mplayer megy vele vidix driverrel). sztem...

Udv Zoli

[quote:8ca3e772ac="handler"]Biztosan nem a mesa opengl cuccait hasznalod? A glxinfo mit mond? Az utobbi idoben egesz jol probalkoztak az ATI-nal (opengl shading language, vertex buffer object tamogatas) szoval ennel tobbet kellene tudnia. BTW: en epp nemreg adtam fel az ATI & Linux parositast :D Jo dontes volt.

Na most mar eljutottam odaig, hogy a Mesa se megy... pedig kene OpenGL, akar szoftveres is, mert meg kell irnom a grafika kotelezo programomat...

mar irtam hogy a amd64-grafikus alrendszerek kozott conflict van....

[quote:633b9a0acd="lloyddzilla"]mar irtam hogy a amd64-grafikus alrendszerek kozott conflict van....

Akkor hat ennyi? Vege a dalnak? Pedig meg egy hete futott a szoftveres MesaGL... namind1

memoriakezeles buko. a 12gigz/sec behal amint komolyabb cuccot tolsz a gepbe. Lehet hogy megse tokeletes a onchip memcontroller?

[quote:eb8e3546dc="lloyddzilla"]memoriakezeles buko. a 12gigz/sec behal amint komolyabb cuccot tolsz a gepbe. Lehet hogy megse tokeletes a onchip memcontroller?

Ezekszerint egy Nvidia Riva TNT2 es egy ATI 9550 komolynak szamit?

szerintem chipset kerdese is lehet siman. Nagyobb gepeknel ez komoly gond. 128megztol felfele. opteronnal abszolute gond. (talan a sun csinalt mar vele valamit de nemtom.)