Galaxy AI kontra nyelvi fordítás

https://kutyu.hu/cikk/2024/10/04/az_europai_utazok_72_-a_szeretne_lekuz…

 

Ebben a cikkben hosszasan ecsetelik a Samsung AI nyelvi fordítási képességét, de úgy, hogy nincs benne konkrétum, miképp lehetne ezeket a funkciókat aktiválni és használni. Némi guglizás után megtaláltam a Samsung oldalán, hogy a Beállítások-Speciális funkciók menüpontban van ilyen: "Fejlett intelligencia"

Itt be lehet kapcsolni a nyelvi fordítást akár a beszélgetéshez, akár tolmács funkcióként, csak épp van egy darab kaki a palacsintában. Magyar nyelvi csomagot nem ajánl fel. A telefon egy Galaxy S23 Ultra, amihez a Samsung fennen hirdeti itthon is, hogy micsoda új szuper "AI" képességekkel rendelkezik.

Van valakinek ilyen, vagy újabb Samsungja? Lehet azon magyar nyelvet választani? Továbbá van valakinek a magyar-angol realtime fordításra valamilyen alkalmazása?

Hozzászólások

Magyarul még nem tud.

Aláírás _Franko_ miatt törölve. 
Jákub egy .
neut @

Köszi, ezek után erősen véleményes, hogy a Samsung Magyarországon miért hirdeti úgy ezt a funkciót, hogy nem teszi hozzá még apróbetűs részben sem, hogy nincs magyar nyelven...

Persze láttunk már ilyet máskor is, máshol is, és bizonyára van emögött egy masszív piackutatás, hogy Magyarországon milyen sokan szeretnének kínairól németre, vagy urduról zulukkafferre fordítani :-)

Egyelőre csak széles körben elterjedt nyelveket tud, azok közül sem mindet hanggal, a "realtime" is hagy még némi kívánnivalót maga után. Tech demónak amúgy érdekes, de éles használatra jobb a google translate tolmács módja, csak az ugye nem tud hívás közben működni és nyomkodni kell (= nem realtime: elmondod, vársz, felolvastatod, ugyanez visszafelé is). Utóbbi tud kis nyelveket is.