Rolex

"Rolexnél látványos volt, 2022-ben 45 százalékkal estek az áraik, de erre számítani lehetett, évek óta pedzegették, hogy egyszer ez bekövetkezik."

forrás:

https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/20230524/nem-verik-nagy-dobra-a…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 05. 24., sze – 19:28

Műszaki értelemben bántó tévedések vannak benne, már ha karórázunk. A pénzügyi része nem érdekel, ezen felül amit tévedésnek neveztem az előbb, az inkább okoskodó célú akaratlan dezinformálás.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2023. 05. 25., cs – 07:25

Tehát, a lényeg: aki másodpiacon (gray market) bevásárolt a nepperektől a tetején (a háború kitörésekor a félelem hajtotta időszakban) a 2-3-szoros retail áron, most, hogy korrigált vissza a normál ügymenetre (retail ár + milliók), az beszopta. Ennyit a pancserekről, akik azt hitték, hogy könnyen keresnek majd egy piacon, amihez nem értenek :D

A hozzá nem értők kedvéért: aki retail áron vásárolt, az most is sok milliós pluszban van. És továbbra is igaz: retail áron nem kapsz 🤷‍♂️

trey @ gépház

"Hozzátette, azok az órák lehetnek jó befektetések, amelyekre várólista van a gyártónál, így van esély, hogy feljebb menjen az áruk."
^^ idéztem az általad linkeltekből.

S a várólista egy bizonyos szegmensben nem speciális eset, sőt.. Egy egész szegmenst átjár: épp azt, ahol a befektetés is eszedbe jutna. Emiatt itt érzek egy kis ellentmondást.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Egy Bp-NY-Bp jegy ~$1000 es akkor hazahozod a kezeden az orat:) vs 0-12% vam (nemtudom mi a vtsz ennel a tetelnel) plusz 27% afa, ehhez kepest az $1k apropenz:)

És elintézted, hogy értelmes ember azt tőled rendes áron sose vegye meg. Lásd még: full set, doboz, mágneskártya, papírok, számla

Csupasz órát a kutya nem vesz ezen a szinten. Olyat sem, aminek kétes a forrása. Ugyanis ha lefoglalják, az a 100M bukta azért tud fájni. Nem trükköznek ilyesmivel.

Szoktak olyannal trükközni régebben, hogy kimentek, az órát hazahozták a kezükön, a dobozokat + papírjait + mágneskártyát feladták csomagban az itthoni címükre. Ezeket a trükköket a hatóságok is ismerik és figyelik. Én nem javaslom senkinek.

Ja és minden óra LCxxx számmal rendelkezik (melyik piacra adták el eredetileg), így ha papírral nem tudod igazolni az útját abba az országba, ahova meg akarod venni, az bukó. Komoly.

trey @ gépház