NEM E-ink, de jegyzetfüzet keresése (sw + hw)

A következő a feladat. A gyereknek van sok iskolai könyve (amely official letölthető a tankönyvkiadótól), amelyet át kellene költöztetni SZÍNES tabletre.
Két fő megkötés van: 
- lehetőleg bírja, ha egész nap használni kell
- minden PDF-be lehessen jegyzetelni (stylus esetleg)

Korábban volt topic E-inkes eszközre, azonban emlékeim szerint azok általában monokrómok, illetve a színesek eléggé kevés színt tudnak és/vagy nagyon drágák.

Milyen eszköz/szoftverkombinációt ismertek, melyik lehet az optimum?

Hozzászólások

Szerintem is egy Samsung tablet vagy egy iPad a befutó. Mind a kettővel lehet jegyzetelni.

Egyébként lehet rájuk fóliát is venni (az iPad-re biztos) amivel szintén meglesz az az élményed mintha papírra írnál.

 

Jó eszközök ezek egyébként. Egy ilyen samsung egyszer volt a kezemben, az iPad-et meg láttam hogy használta valaki rajzolásra. (Profi rajz volt, gondolom valami grafikus lehetett az illető.)

Ezekkel csak azt akarom mondani hogy az iPad és a Samung tablet messze túlmutat a jegyzetelésen.

Jó irányba kereséglek?

Samsung Tab A8 (190 EUR)
Xiaomi Pad5 (389 EUR)

Ami miatt kérdem, hogy Zahy szerint a Xiaominak olcsóbbnak kell lennie, mint a Samsungnak. Az A8 esetleg nem jó erre a feladatra?

Francia boltból lehet venni Pad5-öt, most onnan 320 - 340 ojró körül van EU-pluggal a 6 / 128 GB-os, egy hét alatt itt tud lenni. Sajnos ebben a pen nincs benne. (De Alin simán található olyan is, ahol az is benne van - vagy persze külön is megvehető.) A Samsung Tab s7 (asszem ott kezdődik a ceruza) 60 - 100 ezer forinttal drágább, de az alja 4/64-es, a 6/128-as már egy százassal több, és nincs töltő + cerka ott is extra pénz. Igaz, valószínűleg a Xiaominak nem lesz addig frissítése, mint a Samunak (meg pláne az almának).