mysql szerver használata access-ből

mysql szerver használata access-ből

Hozzászólások

ha a "delphi az ékezeteket tartalmazó mezőneveknél egy csomó furcsa karaktert hoz" azt jelenti hogy nem kezeli a delphi az uft8-at, akkor én még várnék a 4.1-es mysql-el, próbáld mindezt 4.0 alatt latin2-es kiosztással.

Végig olvastam sok fórumot, de nem találtam segítséget. Van egy mysql szerverem. A szerver által kezelt adatbázishoz ODBC-n keresztül kapcsolódom. Amikor egy access űrlapról szeretném a már meglévő rekord adatait módosítani, a hibaüzenetet kapok, hogy már valaki módosította előttem a rekord tartalmát és én ezt most nem tehetem, meg. A gépemhez senki nem férhet hozzá. A mysqladminisztrátorral megkuksizva azt látom, hogy csak én kapcsolódom az adatbázishoz. 8O

Kérek segítséget, hogy hogyan indulhatnék el? Mi lehet a probléma??? :oops:

a vindoz néha nagyon poénos hibaüzeneteket produkál. magyarul nem is az a hiba mint amit kiír. :) a hozzáférést engedélyezted? tud kapcsolódni? ezt a logban megnézheted.

A user minden jogosultságot megkapott az adatbázishoz. Természetesen tud kapcsolódni, mert új rekord felvitele, módosítása és törlése fantasztikusan megy! Viszont ha egy régi rekordot szeretnék módosítani, akkor dobja ezt az üzenetet! Az adatokat nem én pumpáltam bele az adatbázisba, hanem egy pumpáló progival tettem meg.

Használt programok:
- mysql 4.1.14
- myodbc 3.51.11-2
- Access XP
- pumpáló progi: BullZip MSAccess to Mysql 2.0.0.40 (mert a MySql Migration Toolkit valamilyen Java beállítás miatt elszállt)

Szóval ennyi.

Ilyen nincs!!!! Latin2 az adatbázis charsetje. Amikor olyan módosítást hajtottam végre mezőkben, amelyben ő,ű karakter volt, akkor ezt a hibát dobta, hogy "már valaki módosította az adatbázis ezen rekordját". Ha meg simán nyomtam az ékezetesek helyett a sima ö,ü karaktereket, akkor megette!!!!! :x :x :x :x

Akkor most milyen kódkiosztással kell adatbázist létrehozni, hogy access (windows), delphi (windows) és kylix (SuSE Linux) kliensek is "rendesen" lássák az információkat és az adatbázis mezőket is? UTF8-nál acces jó, delphi az ékezeteket tartalmazó mezőneveknél egy csomó furcsa karaktert hoz. Latin2 a fentiek miatt nem túl nyerő... Véleményetek? :roll: :roll: :roll: :roll: