systemd gpu cgroups

Fórumok

Segítséget szeretnék kérni. Van itthon egy öregecske 3GB memóriával szerelt nvidia kártyám. Sajnos mostanában többször előfordul, hogy böngésző melletti más egyéb program használata mellett lefagy a használatban lévő program, mert elfogy a gpu memória. Nézegettem nvidia-smi-vel, nv-top-al, stb.

Miután systemd a rendszeremben az init és process kezelő, gondoltam segítségül veszem a beépített rendszererőforrás kezelési lehetőségeket és a cgroups linux alrendszert használva bekorlátozom a böngésző és egyéb programok gpu memória és erőforráshasználat lehetőségeit.

Csinált valaki ilyet? Google eddig nem volt a barátom.

Hozzászólások

Szerintem meg 3 giga VRAM nem olyan kevés, nem amiatt fagy le. 1-2 gigával sem lenne szabadna lefagynia. Ha elfogy a VRAM, akkor a GPU lapozgatja, akkor is maximum némi belassulás lehet, de ez is olyan szintű, hogy max. csak játékoknál érzed, de desktop felhasználásnál nem igazán.

Sokkal inkább az NV driverek szarok. Győződj meg, hogy a kernelverziódhoz való legújabb NV drivert használod, vagy ha eleve ezt, akkor meg egy újabb kernelt, újabb NV drivert.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)