"Nem nyomoz tovább a rendőrség a Nemzeti Konzultációt tömegesen kitöltő NERbot ellen"

https://444.hu/2022/11/25/nem-nyomoz-tovabb-a-rendorseg-a-nemzeti-konzu…

"...a Nemzeti Nyomozó Iroda mindkét ügyben megszüntette az eljárást, mivel mindegyik esetben megállapította, hogy a cselekmény nem bűncselekmény. .."

"..„Nem csak a CAPTCHA-t nem sikerült beállítani még most sem, de ez már az e-mailcím valódiságát se ellenőrzi, úgyhogy teljesen komolytalan az egész, a Fidesz által közölt kitöltésszámot is ennyire vehetjük majd komolyan”.."

Hozzászólások

Hjaaj
Teljesen nyilvánvaló ügyekben nem nyomoz a rendőrség ha egy fideszes van a probléma végén. Völner aki annyira telhetetlen volt, lebukott és még most is a parlamentben ül úgy, hogy 8 évet kértek rá. Ha beismeri.  Varga Judit helyettese az  i-gazságügyi minisztériumban.

Nem érted a lényeget:
Ha a saját szerveren (belülről) történik a csalás: akkor az (ha mégis kiderül) köthető az üzemeltetőhöz/konkrét személyhez.
Ellenben ha kívülről történik mindez: nincs közvetlenül felelősségre vonható személy.
És erről már papírjuk is van: Jaaaa... az úgy már nem bűncselekmény, törvényes minden, nem is kell vizsgálni.

Nagyon erőltetett és értelmetlen is.

A saját rendszeremen, a saját logfilejaimmal úgy csalok ahogy akarok, soha nem derül ki.

Ha "megengedem" bárkinek, hogy bármit beküldjön tömegesen, akkor nyilván rogyásig fogják beküldeni a "túloldalról" olyan adattal, ami nekem nem tetszik. -> meg kell utóblag hamisitani, el kell tüntetni a kellemetlen inputot, amin - szerinted - le lehet bukni és felelősségre is vonható az üzemeltető. Ez igy hülyeség.

Ha már annyira kivülről akarok csalni, akkor "véletlen" a tűzfalon beengedek egy IP-t egy "teszt" oldalra ahol "véletlen" bemennek az adatok az adatbázisba. Vagy ezer más módon, de biztos nem úgy, hogy hülyegyerekek is beküldhetnek akármit és utána azt várom, hogy az jön ki amit én szeretnék.

(és ettől a lebukástól és felelősségre vonástól rettegnek egy olyan országban ahol - állitólag - megszünt a jogállam, a birók és az ügyészség és mindenki is orbán kezében van)

Valamelyik cikkben olvastam:

 

Az információs rendszer vagy adat megsértéséért – ez volt a nyomozások indoka – akár 3 év szabadságvesztés is kiszabható, ám ehhez a törvény szerint „az információs rendszer védelmét biztosító technikai intézkedést” meg kell sérteni, a rendszer működését akadályozni kell, vagy a rendszerben már meglévő adatot kell törölni, megváltoztatni.

 Tehát ha jól értem azért nem bűncselekmény mert új adatot hozott létre és nem meglévőt változtatott meg?

A konzultációt amúgy sem sértegessük mert Trey berág rá. Ki akarna meglévő adatot megváltoztatni mikor 120 millió requesttel meg tud változtatni egy "népakaratot" (ami hivatalosan amúgy sem a népakarat kifejezésének törvényes eszköze, csak show a bariknak.)

Bár tavaly nyáron a kormány hivatalos oldala a 2020-as esetről azt állította, hogy az ügyben már vádemelésre is sor került, ezt kérdésünkre az ügyészség cáfolta.

Ki gondolta volna, hogy nem írtak igazat...

“Any book worth banning is a book worth reading.”