Sniper rifle

https://twitter.com/UAWeapons/status/1571216169431867402?t=sbXPynn3jV6q…

 

Jo nagy az a csuzli..

Captured by the UA army:)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 09. 18., v – 22:21

A világban működő létrontást elég jól érzékelteti a katonát - mint olyant -  jellemző tulajdonságok megváltozása is. Ugye régen test-test elleni harc, igazi heroicitás jellemezte a katonákat. Lovagoknak, vitézeknek tartották őket! Akiknek még az emléke is olyan erős maradt, h dalokat írtak róluk az utókorokban:  Gyenge violának... Ma pedig? Egy ilyen sniper úgy kezdi h elbújik! Vegyük már észre, h ez egy mennyire elaljasult pozíció! Egy vitéz elbújna? Soha! Ezek a mostaniak nem katonák. Pontosan azon tulajdonságokkal nem rendelkeznek, ami a katonát katonává teszi. Ők csak használják illetéktelenül és érdemtelenül ezt a titulust - miszerint ők katonák lennének - miközben nyomorult ócska gyilkosok, patkányok. Ahogy tetten érhető a lezüllés ebben a vonatkozásban, úgy történik meg ez minden területen a világban és így összességében és egészében maga a világ züllik, satnyul, korcsosul az időben "haladva". 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

De h ha már katona dolog: itt van pl csárdás - ami ugye tánc, és eredetileg amolyan katona toborzó volt. 

Szimpla összehasonlítás: ilyen amikor a bugrisok tobzódnak benne - a tahója még egy pár nájlon zoknit is előrángat a zsebéből. Ez a lezüllesztés csimborasszója! Ezeknek a nyomorult, rihig-röhögcsélő, groteszk figuráknak adót kéne fizetni h egyáltalán  a magyar nyelvet használhassák!  És ilyen amikor mind a szerző, mind az előadó a zenén és a csárdás táncon keresztül a lehető legnemesebben éli meg a magyarságot, mint minőséget! Kapásból 3 prima ballerina van az összeállításban, de Khoreva aki 18 v. 19 évesen állt színpadra -hát micsoda tartása van! Büszke, nemes, elegáns! Klasszikus imperiál stílus! Na látod, ez valami olyan különleges dolog ami a zsidó léttől merőben idegen: rangra emelni!  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Kuplét balettal összemérni lehet, de eredményt várni tőle azért meredek.

Ízlés kérdése, de amiben te a minőséget látod, én a munkát és az általa elért önnyomorítást és bár megsüvegelem, de inkább sajnálom őket.

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Minek’ előtte megközelítették az ellent, aki szintén lovagolhatott és nyilazhatott, csak mégis rábaszott valamiért. Majd a megcsalt’ ellennek nem is kellett volna amúgy követnie eleinket, hogy azok hátrafelé lőve leszedjék majd’ mindet a pitébe. Úgy értem leszedjék azok a harcosok, akiket kb. öntudatuk óta erre neveltek, illetve arra, hogyha a ló kihullik alóluk akkor egy fokossal leverjenek bárkit közelharcban, szintén a faszba. 

Szóval ez nem ugyanaz, mint amit írsz. Legfeljebb a nyelvtan és a szójátékok szintjén, de ez utóbbiak a történelemben annyit adnak, mint mackósajtban a brummogás.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Persze eleve vannak kétségeim, h befogadható lehet-e számodra, de hátha...

dr. László András: Primitív, Modern, Titanizmus (1994)

A harciasság heroicitásba való transzmutációja a lovagiság, míg ha a titáni jelenlét túlzottan erős, akkor a harciasság csak lefelé transzmutálható. És nem csak transzmutálható, hanem transzmutálódik is.  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nekem a "hősiességről" a Pál utcai fiúk jut eszembe. Szerintem direkt félremagyarázzák a mondanivalóját az önfeláldozásra kihegyezve. Szerintem meg pont hogy annak az értelmetlensége volt a lényeg. A grund úgy is odalett, lenyúlták a nagyok mindkét féltől. Az összefogásnak picit több értelme lett volna, de legjobban mindenki azzal járt volna, ha keresnek egy új grundot közös erővel, amin lehet ökörködni.

Vitézség, király nevében, ország nevében, kis köpcös emberke nevében? A nagy lófauszt!

Ha meg jön az ellenség faszagyereket játszani, had lőjem már inkább egy sznájperrel fedezékből, mert hülye azért nem vagyok, csak ideges.

Nem nepszeru velemeny: Minden eroszak hujeseg... Ilyen alapon a vadaszat is az, a szarvas raadasul meg vissza sem tud loni megis dagadt palinkaszagu "ferfiak" lonek ra 5 meter magas lesrol 300 meterrol... Az igazi vadasz legalabb kessel, landzsaval cserkeszte be a vaddisznot :) 

Most nem keresem meg a linket, de olvastam, h az ember genetikai állományában a gyűjtögető-vadászó életmódról, a földművelő-állattartó életmódra való átállás jelenti a legnagyobb degenerációt. Ott valóságos katasztrófa történt. 

Magam erősen küzdök a vadászgyülölettel! Nyilvánvaló h amit művelnek az valami végtelenül lealjasult dolog, 

> Minden eroszak hujeseg.

Ebben nem értünk egyet. Az erőszak ami az eredeti rendet állítja helyre az én felfogásomban teljesen legitim. Az erőszakmentesség ugyan jól hangzik, de valójában igen súlyos deviáció (úttévesztés). 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ha ez még így is lenne, akkor sem az a következtetés az érvényes, amit egy ilyen "nos igen" bugriskodással előrevetítesz! Hanem éppen annak az ellenkezője! Azaz: abból az állításból, hogy népirtók, gyilkosok "ilyen címszó" alatt népírtanak és gyilkolásznak nem az következik, h a címszó érvénytelen lenne, hanem éppen az h a címszó az ami az érvényes, csak - és épp ezért - hamisan hivatkoznak rá, Így részedről szerencsésebbnek tartanám a következőkben a "nos igen" helyett a gógyi-kompatibilis igen, nos formula használatát!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Igen - es az teljesen egyertelmu es biztos hogy a "deviacio" megletet es merteket csakis Te vagy felszentelve megallapitani ugye? Darwin ota kellene tudjuk, hogy olyan mint "eredeti allapot" hosszu tavon csak egy allomasa az evolucionak... 

A vadaszgyulolok azok muvelnek lealjasult dolgokat ugye? Azok a vadaszok akik a gazda mellol lovik ki a kutyat, irtjak az allatokat azok persze erkolcsi peldakapek... 

Ne erts felre - megertem, hogy szukseg van a vadaszatra - genapolas, beteg allatok, stb... De hogy a poenbol, kalandbol elkovetett gyilkolasra mi szukseg van a "kispuca komplexus" kezelesen kivul meg nem sikerult senkinek nekem megmagyarazni. (Lasd a fenti videot - a hippo vadaszatot - penzt, paripat szponzorpenzt nem kimelve, kamerastabot maga utan vonszolva atutazni a fel vilagot hogy aztan jol oldalba lojjon egy maga dolgaval torodo utolso eveit elo oreg allatot csak hogy "guys the adrenaline is just crazy... I'm shaking soooo much...")

"(Lasd a fenti videot - a hippo vadaszatot - penzt, paripat szponzorpenzt nem kimelve, kamerastabot maga utan vonszolva atutazni a fel vilagot hogy aztan jol oldalba lojjon egy maga dolgaval torodo utolso eveit elo oreg allatot csak hogy "guys the adrenaline is just crazy... I'm shaking soooo much...")"

A srác íjjal ment a vízilóra, de rá se ránts! :D

Igen... Azert jo lenne a lotto szamokat is olyan biztonsaggal tudni mint ezeknek az "ijjal ment XXX-re" dolgoknak a veget. Ahogy viszont en latom - kicsi volt nala valami, vagy siman unta mar dugni a nagymello nojet es atrepulte a fel vilagot, hogy pusztan bulibol es adrenalin miatt legyilkoljon egy elolenyt ami semmi mast nem akart hanem elrejtozni egy bokoban hogy hagyjak mar beken...

A srac tenyleg ijjal volt - aztan a vegen elmondja hogy "there were like 300 people working on this expedition, and they all gonna have meat..." volt vagy 3 teherauto, minimum 2 kameras, helyi es del-afrikai idegenvezeto, boszme nagy agyu a srac vallan csak ha megsem ugy alakul az a loves... 

Gazdag feher ember elment gyilkolni a vilag masik felere, mert otthon mar unalmas es mar ugyis mindenbol olt egy kicsit mar... Es ez igy etikus es fair, mert utana megette a hust a helyi szegenyekkel.

Tiszta szerencse, hogy itt vagy nekünk Te, aki láthatóan maximálisan tisztában vagy ennek a szakmának is minden részletével! Hip-hip hurrá! Hip-hip hurrá!

Afrika legveszélyesebb állatainak egyikét íjjal leteríteni valahogy nem fér össze nekem a pálinkaszagú pocakos gyilkológépek meséjével. Nagyobb tiszteletet a vadnak és a vadásznak, főleg onnan a kényelmes, fűtött-hűtött szobácskádból! :)

Tiszta szerencse hogy minden vadasz sikeresen meg is beszeli az aldozataval, hogy kivan-e abban a mely tiszteletben reszesulni hogy nagy-nagy tisztelettel legyilkoljak...

Most meleg szobacskaban ulok, de a termeszetet nem csak bulibol gyilkolva lehet elvezni... Vannak mas modjai is a termeszet szeretetenek - amit szivsene uzok is, mint fajdalmat okozni es elvenni egy eletet (barmilyen eletet) csak hogy nekem adrenalin rush-om legyen.

Azt viszont hogy minden csinjat-binjat ertenem ennek a mestersegnek soha nem allitottam, csak te probalod megideologizalni, hogy fejlett civilizalt emberkent miert van szukseged elete kioltani csak ugy bulibol...
 

Aki azert vadaszik hogy egyen - mert mast nem tud, azt megertem. A civilizalt tarsadalomban elo, buli-vadaszt megvetem es kozonseges gyilkosnak tartom meg ha nem is embert ol. Valahogy azt jelzi szamomra olyan sivar a lelke, hogy muszaly halalt osztani ahogy jobban erezze magat.

"Aki azert vadaszik hogy egyen - mert mast nem tud, azt megertem. A civilizalt tarsadalomban elo, buli-vadaszt megvetem es kozonseges gyilkosnak tartom meg ha nem is embert ol. Valahogy azt jelzi szamomra olyan sivar a lelke, hogy muszaly halalt osztani ahogy jobban erezze magat."

:) Látom van homály rendesen!

Garantalom neked hogy amiota az eszemet tudom soha egyetlen percig sem fordult meg a fejemben vagy ereztem barminemu kesztetest arra hogy elvegyek egy eletet... Nem vagyok alszent es vegan, tudom hogy olni kell hogy enni lehessen, de a magam reszerol az erdozugas nekem tokeletes a vaduzes nelkul is... 

De tenyleg meglep milyen szepen birjak a vadaszok becsomagolni hogy a nap vegen kioltanak egy eletet... Gyonyoru lehet, az erdozugas mikozben egy ozbak epp halatusajat vivja es uvegesedik a szeme...

Hazudik az ordog... De lattam ezt mar mas vadaszoknal is, hogy ugy gondoljak mindeki vagyik az olesre, csak ok a magasabb renduek akik nemessegbol es tisztellettel hodolnak is a szenvedelynek...

Mondjuk xar is lenne szembesulni vele, hogy vannak bizony olyanok akiket taszit es a boldogsagukhoz egyaltalan nincs szukseg valami/valaki masnak a szenvedesere, csak neked lesz merevedesed ha halalt oszthatsz...

Mondom, hogy hazudsz! Most komolyan higgyem el, hogy soha nem ütöttél le még legyet vagy szúnyogot és nem is akartál? Persze-persze.. Jobb lenne, ha magadat nem fényeznéd és emelnéd piedesztálra, mert nagy eséllyel ugyanolyan "gyilkos" vagy mint minden ember. Mert az ember ragadozó ha tetszik, ha nem! Az egyik legösszetettebb ragadozó a Földön. Merevedésed is csak neked van, mert láthatóan imádsz gyilkosozni.

Most komolyan higgyem el, hogy soha nem ütöttél le még legyet vagy szúnyogot és nem is akartál? Persze-persze.. 

Egeszeb vicces vagy hogy megprobalod egy szintre hozni ahogy leutok egy szunyogot mert megcsipett, vagy megcsipte a kisfiamat (legyet nem utok le, elhessegetem egyebkent) azzal ahogy te trofeakat kergetve eloled kimondottan menekulo maguk dolgaval torodo allatokat energiat nem kimelve becserkeszel es megolsz...

Vicces az is hogy idezeted alapjan a Te hosod  Szechenyi Zsigmond (aki iskolapeldaja a "gazdag feher ferfi elmegy a kolonialis Afrikaba es pofan lo mindent ami szembe jon majd konyvet ir belole"). Nyilvan hogy hires lesz es nyilvan hogy van vevo megalomanias Vadaszkiallitasokra is, doglott allatok es hos "ferfiak" emlek kiallitasanak...

Megis en, es halistennek az emberisek nagyobb resze szivesebben elnek egy olyan vilagban ahol a Sz.Zs. helyett D. Attenborough a peldakep inkabb - biztos hallotal mar rola, O is becserkeszi az allatokat, hallgatja az erdozugast - megis nem gondolja hogy utana viszont agyon is kellene oket lonie...

Egyebkent meg ha vagy olyan fasza gyerek hogy ugy gondolod oles nelkul nem teljes az eleted es mint a teremtes koronajanak neked ehhez Isten(?) :) adta jogod van, akkor legyel mar annyira kemeny csavo is hogy elviseld, bizony ezert igen sok embertarsadtol megvetest kapsz valaszul es ne probald a tetteid osszemosni a szunyog lecsapassal legyszives... 

Egyébkent meg ha vagy olyan fasza gyerek hogy úgy gondolod, hogy a gyilkosozás nélkul nem teljes az életed és mint a teremtés koronájának neked ehhez Isten(?) :) adta jogod van, akkor legyél már annyira kemény csávo is hogy elviseld, bizony ezért igen sok embertársadtol megvetést kapsz válaszul es ne probáld a tetteit összemosni az emberöléssel légy szíves! (Köszike előre is!) :)

Gyilkosnak felénk azt szokták nevezni, aki embert ölt. Abban talán egyetérthetünk, hogy az emberölés legalább egy hangyafasznyival fajsúlyosabb. Önfeladó fehér férfi ellenes vók hülyeségeidet meg tedd el, mert szánalmas hatást keltenek egy magadfajta álszent erkölcscsősz szájából! :D

Én úgy értettem, h bennem lévő vadászgyűlölettel küzdök. A deviáció meglétét, nem csak én, de én speciel igen... Az evolúciót meg kend a hajadra!

> Ne erts felre

Ez kizárt, mivel nem mondtál az ég egy adta világon semmit magadtól, csak nyomorult és unalomig ismert panelek emelgetésével artikulálod az indulatodat. Ezt pontosan értem. És végül is pontosan ez az indulat az amire saját magadnak kéne felfigyelned! (Most fáradt vagyok h megpróbáljam arra a szintre absztrahálni a konfliktus mibenlétét ahol meg tudnád érteni - lehet majd valamikor visszatérek rá) Egészen őszintén és cizelláltan elemezned kéne magadban, h miért hoz indulatba téged, ha lelőnek a szemed láttára egy kutyát - és ennek az elemzésnek az eredményét logikai absztrakció formájában meg kéne fogalmaznod és kritika elé kéne állítanod! Nem azért mert világhoz való viszonyulás érvényes módja lenne a logikai absztrakció, hanem csak ezért mert ez egyfajta biztosíték arra, h elég időt és elmélyültséget szántál a válaszra! Nem titkolom, h valójában ez kutyalelövés csak egy felszíni dolog, ami kiindulási pozíció a filozófia útvesztőjében való eltévedéshez. 
Olyan 30-40 év múlva amikor majd már szert tettél némi bölcsességre - értsd: már bőven sok hülyegyerekkel találkoztál ahhoz, h tudjad: a hülyegyerek elsősorban azért hülyegyerek, mert azt hiszi h világon mindenki olyan hülyegyerek mint ő, és ez leginkább abból mérhető le, h ha találkozik a bölcselettel,akkor képtelen felismerni, h amivel találkozott az messze nem az ő kompetencia szintje! És tudni fogod, h na ennek aztán hiába próbálsz bármit mondani, mert minden erejével ellent fog állni annak, h megértse, felfogja a mondandód. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Egészen őszintén és cizelláltan elemezned kéne magadban, h miért hoz indulatba téged, ha lelőnek a szemed láttára egy kutyát - és ennek az elemzésnek az eredményét logikai absztrakció formájában meg kéne fogalmaznod és kritika elé kéne állítanod!

Mi az ordogot kellene ezen filozofalnom? Az emberiseg egesz tisztesseges reszet ez inbdulatba hozza, etikailag es moralisan elitelendo dolog, logika ide vagy oda... Hagyjal mar a cizellaltan megfogalmazott szerecsenmosdatassal es relativizalassal. Attol hogy bonyolult szavakat hasznalsz es nyakatekert mondatokban kozlod a gondolataidat meg hujesegek maradnak.

Olyan 30-40 év múlva amikor majd már szert tettél némi bölcsességre - értsd: már bőven sok hülyegyerekkel találkoztál ahhoz, h tudjad: a hülyegyerek elsősorban azért hülyegyerek, mert azt hiszi h világon mindenki olyan hülyegyerek mint ő, és ez leginkább abból mérhető le, h ha találkozik a bölcselettel,akkor képtelen felismerni, h amivel találkozott az messze nem az ő kompetencia szintje!

Eleg idos vagyok hogy 30-40 ev mulva mar jo esellyel ne eljek, de szerencsere itt vagy nekunk Te aki viszont mar lathatoan birtokaban vagy ennek a merhetetlen bolcsessegnek, tehat megsincs minden veszve azert az emebriseg szamara...

> Mi az ordogot kellene ezen filozofalnom?

Az indulaton kell filozofálnod! Mondjuk úgy h az indulat egy jelzés, ami pontosan azt jelzi, hogy hiba_van_a_mátrixodban! Vagy mondjuk úgy, h amikor indulatba jössz, akkor nem vagy a magad ura! Nagyon találó mondás! Ugyanis pont arról van szó, h ilyenkor A MÁS (minden A MÁS ami nem te vagy) veszi át az írányítást a cselekedeteid felett. Nem vagy a magad ura - ezt jelenti: A MÁS lesz az urad.
Messzire visz: nem lehet röviden vázolni sem. A MÁS mindig manipulálni akar téged, ennek eszköze pedig emocionalitás. A MÁS az érzelmeken keresztül beléd hatol és a saját akaratát rád kényszeríti. Amikor indulatba jössz ez történik. Ez itt a probléma filozófiailag! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"