[UPDATE] Bikapiacon szocializálódott befektetők figyelem!

Fórumok

Luna=0

"Kevés esélye van annak, hogy a hoppon maradt kisbefektetők valaha is a pénzüknél legyenek."

Szép lassan realizálódik az összes stable, alt és egyéb coin értéke, amit én korábban túlbecsültem, mert ebben az esetben még az előállításhoz szükséges áram árát sem éri.

https://index.hu/gazdasag/2022/05/15/kriptopenzek-zuhanas-luna-kisbefektetok/

 

terraUSD=0

"A Luna Foundation Guard nemrég egy sor tweetben közölte, hogy 52 189 bitcoint értékesítettek közvetett módon, amikor az UST az 1 dolláros árfolyam alá esett, illetve további 33 206 bitcoint a Terra közvetlenül adott el, az alapítvány megfogalmazása szerint mintegy utolsó erőfeszítésként, hogy megtartsa a stabilitást jelentő 1 dolláros szintet - ami egyáltalán nem sikerült.
Mára az alapítványnak mindössze 313 bitcoin maradt a tartalékában, körülbelül 9,3 millió dollár értékben. A cég közölte, hogy a fennmaradó állományát - amely néhány más digitális tokent is tartalmaz, mint például a BNB és az Avalanche - arra fogja felhasználni, hogy kárpótolja az UST megmaradt felhasználóit"

Itt sokan szajkózták, hogy a terra az usd-hoz van kötve, stabil 1 dolláros árfolyam...
Nevetségesek voltak már akkor is, olvassák vissza az ostobaságot amit leírtak :)
 

https://www.portfolio.hu/befektetes/20220516/3-milliard-dollarnyi-bitcoin-eladasa-sem-szabott-gatat-a-kripto-okoszisztema-osszeomlasanak-545109

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 05. 15., v – 22:20

Bitcoin és Ethereum sem tűnik éppen fényesnek, éves távlatban.

Várjuk az ismét megfizethető GPU-kat. :)

Megemlíteném Matolcsy György 2-3 éves felvetését, amikor is azt merészelte mondani, hogy a jövő valutája digitális, blockchain alapú és árfolyamában tükröződik az elektromos áram és az arany értéke is.

> Sol omnibus lucet.

JÓ PÁRAN A 2008-AS VILÁGVÁLSÁGBAN ÓRIÁSIT BUKÓ LEHMAN BROTHERS ÖSSZEOMLÁSÁHOZ HASONLÍTJÁK, AMI A KRIPTOPÉNZZEL TÖRTÉNT.

Nem gondolom, egy bank sem ment tönkre, egy kívülálló sem vesztette el a pénzét, az összes coin megvan, ha a bányászokat kiveszem a körből, akkor ez egy nullszaldós piac. Amit valaki vesztett, az a pénz megvan valaki másnál.

Szerkesztve: 2022. 05. 16., h – 12:10

~100% haszonban ülök még most is, úgy, hogy hígítottam.

trey @ gépház

Ja, ez ilyen. Nekem még mindig 10x annyit ér, mint amennyit beletettem. Persze voltam 20x időszakok is, de egyáltalán nem aggódok, mint ahogy irták feljebb ez játékpénz. ehet belőle venni játékot és akkor meg van oldva a kivétel.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

:) ha eddig érdekelt volna rakerestel volna, lehet a témával  napi több órát foglalkozni, ahhoz hogy elkezdj képbe kerülni. mit vársz? rágjam meg aztán kanalazzam a szádba?

aki nem szán rá sok sok órát / napot hogy tanulmányozza ezt a piacot az inkább bele se vágjon, menjen egyből a kaszinoba inkább. 

azert se kapsz erre választ, mert a kutyát nem érdekli es nem is érdeke senkinek hogy Te ebbe beszallj. senkinek nem hiányzik ide valaki aki nem képes alapszinten utána járni. 

nem, sok része van még amit nem értek. éppen csak elkezdtem szinte, sokat kell meg tanulni, de igyekszem. így tanítani nem tudlak, de az interneten nagyon sok jó forrás van. :)

soha nem állítottam azt hogy mindent tudnék róla, sőt. ez is olyan, hogy minél többet tudsz, annál inkább rájössz hogy van még mit. azzal viszont hogy aki itt mozog az hülye, azzal kurvara nem tudok egyetérteni. 

23K usd a btc, volt egy fogadásom itt a hupon 1 tábla csokoládéban, hogy idén 20k alatt lesz, alakul :D

természetesen idővel eléri a 0-át

sudo mount -o ro /hup.hu

A helyzet összetett. A szélhámosok (kripto tőzsde tulajok) minél olcsóbban akarják a környezetszennyezőktől (bányászok) átvenni számsort.
A szélhámosok a lehető legdrágábban szeretnék rámelegíteni a számsort a szerencselovagokra (kisbefektetők) és a kábítószer kereskedőkre.
A szélhámosok nem szívesen tesznek bele pénzt, mert tudják, hogy semmit sem ér, ebből kifolyólag próbálják hintáztatni az árfolyamot, hogy a legkedvezőbb pillanatban vegyenek és eladjanak.
Nagyobb csalásokat már nem mernek bevetni az árfolyam hintáztatására, mert figyelik őket.

sudo mount -o ro /hup.hu

Celsiusról hallhattál asszem. Ők egy elég érdekes játékot játszottak, tulképpen feltalálták a derivatív üzleteket kriptora (ha jól értettem a szakértőt akivel ma beszéltem).
Nekik annyi, elképzelhető h néhány shitcoinnak is annyi de a Bitcoin elég valószínűen magára talál majd. 
 

Gábriel Ákos

nem igazán lehet komolyan venni téged, a rádióban halott dolgok alapján alkotsz véleményt valamiről ami ennél egy picit komplexebb téma :) azt sem veszed figyelembe, hogy az egész gazdaság elég ratyi helyzteben van, te azt hiszed, hogy csak a kriptok vannak ilyen helyzetben. gondolom arról sem tudsz, hogy a bankok is fejlesztenek már kripto alapon stb. 

Te az ellen drukkolsz, hogy az emberek a kezükbe vegyék a pénzügyeiket, és azt szeretnéd hogy minden központilag kontrollálva legyen, már bocs, de hülye vagy? nekem jobban tetszik a decentralizáltság és az hogy ne lehessen elvenni tőlem ami az enyém mert valami rendszernek nem tetszőt tettem/mondtam. Te miért kívánod ilyen erősen az ellenkezőjét ennek? 

Te még nem tudod, hogy a kriptók fizetésre alkalmatlanok. Lassúak és energiaigényesek a tranzakciók. Drogbárók áttolnak egy nagyobb tételt, semmi gond kivárják, csakis erre és spekulációra lehet használni. Nevetséges egy végtelenszer megismételhető matematikai formula eredményét így beárazni mint a btc-t, pont annyit ér mint az egyéb bedőlt coinok, semmit.

Megszállott vagy, ébredj fel, bilibe lóg a kezed :D

sudo mount -o ro /hup.hu

fizettem már kriptoval, de ezek szerint mégsem fizettem kriptoval, hiszen alkalmatlan rá, lol

lehet, hogy én megszálott vagyok. te viszont tájékozatlan vagy, és nem követed napi szinten a híreket ezzel kapcsolatban, informatikusként a rádióból tájékozódsz, ez mivel jobb? :D fiat pénzed mögött mivan? mert arany már egy ideje nincs csak hit, mivel jobb? :D

blokkláncal kriptokkal kapcsolatban, pont úgy érzem magam mint anno mikor mindenki lehülyézett mert érdekelnek a számítógépek. kocka buziságnak volt kikiáltva. az internet hülyeség, az internetes vásárlás csalás/átverés. ma mindenkinek ott van a zsebében egy számítógép és az internetet használja mindenre. faszán bejött a sok okosság. :D az apple is mindig a csődbe meg a fődbe áll, az is jól bejött. ja nem. :D na pont ez lesz a kriptókkal is. :D

nézd csak meg, már 452x mondták a bitcoinra hogy ez ennyi volt és halott ügy. honnan tudod hogy most igazad lesz? sehonnan. tájékozatlan vagy, nem követed az eseményeket, te csak rosszindulatból szeretnéd és kívánod hogy bedőljön, úgy hogy közben azt sem tudod, hogy neked is az lenne a jobb ha a decentralizáltság felé mennénk. wake up!

Azt várd meg mikor egy coinbárónak két csík kóla és egy joint között elkezd remegni a keze és felismeri, hogy most még lenne több-több és több valódi pénze a számsorból, megszegve a paktumot rátolja a piacra 1000 dollár körül :D

Na az lesz a móka és kacagás :DDD

sudo mount -o ro /hup.hu

igaz, céget én még sosem láttam tönkremenni hiszen munka és hozzáadott érték, LOL. 

https://www.forbes.com/sites/johnhyatt/2022/04/05/the-richest-crypto-an…

ennek itt pl. mi köze a bitcoin decentralizáltságához? :D te itt váltókat linkelsz, én még a láncról beszélek.

ha bitcoinban kapná mindenki a fizetését akkor mivel lenne más mint a dollár vagy a forint amiben annyira nagyon bízol?

picit más, főleg ha már a bitcoin egyébként "digitális aranyként" van titulálva: szerencsére az arany bányászat egyébként nagyon gyors és semmi energia igénye nincs, ja meg ember életeket sem követel. de az legalább csillog! vannak egyébként más sokkal gyorsabb blokkláncok a bitcoinnál, több tízezer TPS-el. vannak helyek ahol lehet is már fizetni kriptoval.

szerintem a dencentralizáltság továbbra is jobb, mintha minden egy kézben lenne. ha csak neked van a meg a privát kulcsod akkor csak te birtoklod a kriptodat, nem tudják elvenni tőled. neked miért rossz érzés az hogy teszem azt: az állam és senki sem tudja elvenni tőled a pénzed? mi ezzel a gondolattal a problémád?

"digitális aranyként" lófaszt :D Még mindig nem érted, pont ugyan az mint a bedőlt coinok: végtelenszer megismételhető matematika formula.

Az alma rajongásod megértem, jó cucc túlárazva, használom. A btc rajongásod valami agymenés, valaki igen erősen toxicolta az agyadat, engedd el, igyál magic potiont, zöld színűt az kitisztít. A rajongásod tárgya el fog tűnni hamarosan. A bankrendszer olyan amilyen, majd változik.

sudo mount -o ro /hup.hu

Véleményem szerint (később bizonyított lesz) ezt a madarat meg tudta vesztegetni a szélhámos (kripto tőzsde tulaj), nagy hírverés mégis csak elnök nem jóskapista. Szerintem ajándékba kapta. A múltkori 67K bevásárlása után még belecsap 22k lejtmenetbe... NEVETSÉGES :DDD már a látszatra se adnak :DDD ez itt a btc vége...

sudo mount -o ro /hup.hu

Megérkezett a Disney+ a tv-re, gyorsan letoltam éjjel az Obi-Wan 4 megjelent részét, ma lesz az ötödik, felvettem a fonalat :)

Már bánom, hogy nem fizettem elő 13. időpontig 1évet 8 hó díjra, de ki akartam próbálni. Pont olyan pattogós a sw mint a netflix, faszajó :D

sudo mount -o ro /hup.hu

Felfelé, lol. Itt még egyszer megtolhatják kamu tranzakciókkal a tőzsdék saját pénzt égetve, de kicsit remeg a kezük, hogy annyival többet fognak bukni a valódi pénzükből.

Véleményem szerint itt börtönbüntetések is lesznek, mégse bibsi bankárok mint a Lehman Brothers, ezeken elverik a port.

sudo mount -o ro /hup.hu

ki tudod fejteni értelmesen, hogy mivel másabb a mostani korrekció mint az előző 452?

neked nem tűnt fel, hogy:

  • inláció elszabadult
  • háború van
  • válság van

te nem tudod hogy ilyenkor még egy sokkal kevésbé kockázatos befektetési formából is menekülnek az emberek? 

Még mindig nem érted, pont ugyan az mint a bedőlt coinok: végtelenszer megismételhető matematika formula.

Rájöttek az emberek, hogy nem ér semmit, piramisjáték modern formában. Nincs mögötte semmi, egy számsor.

Ma 20K alatt lesz az árfolyam, a csoki fogadást megnyertem, részemről az ügy lezárva. Kicsit az agyadra ment, menj ki a természetbe pár napra kütyük nélkül, rendbe fogsz jönni.

sudo mount -o ro /hup.hu

a kérdésemre választ képtelen voltál adni sajnos. 

az emberek hamarosan rájönnek, hogy a FIAT mögött nincs semmi, mert végtelen mennyiségben nyomtatható és központilag döntenek róla valakik. ameddig a BTC decentralizált, nem lehet elvenni, nem lehet betiltani és max 21 millió van belőle. 

A fiat mögött (illetve benne ha kocsira gondolsz) a kormány. Társadalom, munka.

Nem gondolod komolyan ha elítélnek bűncselekmény miatt nem tudják lefoglalni a coinjaidat :)

továbbá ha egy eszköz fél év alatt elveszíti az értékének több mint 2/3-át az minden csak nem korrekció

sudo mount -o ro /hup.hu

Nem gondolod komolyan ha elítélnek bűncselekmény miatt nem tudják lefoglalni a coinjaidat :)

megnézem hogy a private keyem nélkül hogy foglalod le a coinjaimat. tudsz megoldásokat sorolni?

A fiat mögött (illetve benne ha kocsira gondolsz) a kormány. Társadalom, munka.

:DDD okay boomer

Engedd meg, hogy egy ékesszólással zárjam a beszélgetést :)

a szóban forgó kriptopénzek pénzként gyakorlatilag nem funkcionálnak, értékelésük pedig a hozzáértők szerint mindössze a "nagyobb bolond" elvén alapul - azaz, azon, hogy a vevőknek sikerül majd valakit találniuk, akik még az általuk kifizetettnél többet ad az egyébként értéktelen kriptoérmékért

sudo mount -o ro /hup.hu
Szerkesztve: 2022. 10. 09., v – 22:51

Az Interpol Do Kwon nyomában van. A dél-koreai üzletember 40 milliárd dolláros kriptovaluta-birodalmat épített, amely májusban összeomlott. Most Kwont többek között pénzügyi csalás miatt körözik.

Jöhetnek a hívők, én a coin birtoklókat is 1-2 hónap ̶b̶ö̶r̶t̶ö̶n̶r̶e̶ fogházra ítélném, hogy helyre álljon az agyuk működése :)

sudo mount -o ro /hup.hu

Economic estimation of Bitcoin mining’s climate damages demonstrates closer resemblance to digital crude than digital gold | Scientific Reports (nature.com)

A bitcoin-bányászat 2020 májusa körül annyi szén-dioxid-kibocsátást eredményezett, hogy a kár 1,56-szorosan meghaladta a digitális pénz értékét.
 

sudo mount -o ro /hup.hu

Igen! Kocsival el kell menni melóba, áram gáz kell, de ez a fos értelmetlen semmire se jó.

A tartókra rá tolnám adóban a környezeti károkat, tehát vesznek száz forintért és befizetnek x adót.

Én az adó mértékét 300% fölé tenném és akkor tudnak menőzni, mert luxus cikk lesz mint egy műszálas 3000ft-os gucci pulcsi amit 99.000ft ért vesznek meg.

Aztán mehetnek az insta crypto ratyi sztorik.

sudo mount -o ro /hup.hu

Szemellenzős narratív főszerkesztő nem hozz a híreket, origo szintjére süllyedt a HUP

A kripto bro halála (444.hu)

Tartósan 16k alatt a BTC, (0 lesz idővel)

OFF

Apple földig fikázva jelentéktelen bugok miatt. Erről nincs hír talán a samsung javítja: Tech: Súlyos hibát talált a Google az Androidban, a Samsung és a Huawei mobiljai is érintettek | hvg.hu 

sudo mount -o ro /hup.hu

Közönséges bűnözők

Elején elvitte a hype, hype közben spekulánsok kaszáltak, csúcson indult a gazdasági bűnözés, itt a vég olvass utána vagy hidd el Nekem.

(ne a hupon mert itt megírják, hogy fasza a btc és az android, az iphone és a nemzetközi bankrendszer az fos)

sudo mount -o ro /hup.hu

kezd rosszul öregedni ez a blog bejegyzés is :( 37,5k