[MPL] Csomag Németországból Magyarországra

Küldő trackere:

Mo, 04.04.2022, 06:58, Feucht, Germany
The shipment will be transported to the destination country/destination area and, from there, handed over to the delivery organization. (Homepage / online shipment tracking: https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal?searchvalue=CRcsomagazonosítómDE)
Sa, 02.04.2022, 06:56, Feucht, Germany
The shipment will be transported to the destination country/destination area and, from there, handed over to the delivery organization. (Homepage / online shipment tracking: https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal?searchvalue=CRcsomagazonosítómDE)
Sa, 02.04.2022, 04:15, Feucht, Germany
The international shipment has been processed in the export parcel center
Fr, 01.04.2022, 21:27, Staufenberg, Germany
The international shipment has been processed in the parcel center of origin
Fr, 01.04.2022, 19:02
The instruction data for this shipment have been provided by the sender to DHL electronically
Fr, 01.04.2022, 11:27, Germany
Pick-up was successful.

MPL tracker:

2022. 04. 01. 11:27

Szállítás

Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra

2022. 04. 02. 6:56

Szállítás

Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra

Hát megállt bennem az ütő... legutóbb egy hónap és két nap volt a csomag beérkezése MPL-el onnan, hogy a csomag elhagyta EU-n belül a küldő országot (Lettország)

Én bűnöm én bűnöm, nem kapcsoltam egyből, hogy németeknél DHL=MPL.

Hozzászólások

A németeknél minden postacsomag DHL, az, hogy ki a külföldi partner, attól függ, hogy hogy adják fel. Ha sima csomag, akkor lehet az ottani posta, de más küldési módnál lehet a DHL.

Szerintem az europai unio halala pontosan ez. Nem lehet kicsi vallalkozast inditani, amelyik az egesz europai piacban gondolkodhatna.

A nyelvi szabalyozas (szerintem eleg lenne az angol, egy webshopot indithatnal csak angolul lengyelorszagban pl.), es az aruk rendkivul draga mozgatasa, amig kicsi vagy.

Ha nagy vagy (pl. lidl), akkor nem gaz, fogod a kamionodat, megpakolod es itt vagy a szigetszentmiklosi logisztikai kozpontban.

 

Szoval a draga posta az unio veget jelenti (plusz az innovaciot nyirja ki), plusz a merhetetlen papirmunka. De legalabb Nemetorszag a legerosebb kakas a szemetdombon (az eleg nagy piac, hogy el tudj indulni, ha meg nagy vagy, akkor sajat kamionnal barmelyik orszagba viheted a cuccodat).

 

Szerintem ezert szar (lassu, draga) az allami posta mindenhol.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerintem a postát régen eltartotta a levélforgalom. Azt mesélték még idősebb profok a konferencián, hogy olyan 50-60 éve úgy dolgoztak együtt oxfordi és cambridge-i kutatók, hogy a délelőtti eredményeket elküldték délben, az a másnap reggeli postával megérkezett. A délutáni eredményeket a munkaidő végén postázták, az a másnap délutáni postával ért oda. A cégek hasonlóan működtek, nemrég olvastam egy könyvben, hogy hasonlóan ment a dolog egy kisebb bankháznál: a bank alkalmazott levelezőket a különböző városokban, és az üzleti ötletek, ügyfelek megkeresései, jóváhagyások, szerződések a napi két postával rohangáltak. Otthonra mindenki kapta az összes hivatalos levelet (Angliában ráadásul nem havonta, hanem kéthetente jöttek a számlák, ha jól tudom), és az emberek amúgyis leveleztek (főleg, amíg a telefon drága volt). Ehhez képest az a pár csomag mehetett, ha a posta úgyis megy. Mostanában egy posta van naponta, és amikor home office-ban dolgozom, látom az ablakból. Messze nem minden nap kanyarodik be az utcánkba (gyakorlatilag nincs levél, elektronikus az  ügyintézés), ha van egy csomag, az a postásnak egy plusz megállás (1 autóindítás, munkaidő), és ezt szinte teljesen a csomagokból kell beszedni. Amelyik országban nagy hagyománya van a házhozrendelésnek (Anglia, Németország), ott egy kicsit jobban eloszlik. Hollandia (és talán Anglia is) pl. úgy spórol, hogy megszüntette a postahivatalokat, és leszerződnek boltokkal, hogy ott adhatod fel a csomagokat.

Amúgy Amerikában is nagyon megdrágult, ezt érzed, ha onnan rendelsz.

Amúgy Amerikában is nagyon megdrágult, ezt érzed, ha onnan rendelsz.

Kegyetlenül, a termékkategória esetében, amit rendelni szoktam a hobbimhoz kapcsolódóan, tipikusan közel annyi a szállítás, mint a termék maga (pl. $60 az áru, $55 a szállítás), de már inkább kifizetem, ha futár hozza és skippelhető a posta (ha nem, akkor meg nem rendelem meg, az elmúlt másfél évben több számomra nagyértékű csomag szőrén szálán eltűnt).