DAC/USB hangkártya ajánlás

Fórumok

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék venni egy külső USB-s hangkártyát, mert "okos" voltam és tönkretettem a 3.5mm jack dugót a laptopban. A fejhallgató amihez szeretném használni az egy Sennheiser HD559-es fejhallgató.

Miután 6.3mm-es az origi jack és nem szeretnék már átalakítót használni, érdeklődni szeretnék, hogy ti milyen hangkártyát ajánlanátok?

Néztem U-PHORIA UM2 hangkártyát vagy SMSL M3 DAC hangkártyát, mert ezek annyira nem drágák és van rajtuk 6.3 mm-es jack, de a véleményetekre lennék kiváncsi, hogy ti milyen hangkártyát ajánlanátok.

Köszönöm szépen!

Hozzászólások

Dragonfly sorozatból bármi. A pirosnak már nagyon jó hangja van, annyi pénzért más meg sem közelíti. De rendes asztali gép usb-je kell hozzá, mert a tapasztalataim szerint laptoppal és főleg telefonnal csak árnyéka önmagának. Gondolom a stabil táp hiénya miatt.

Nekem már a 2. black van (az elsőt elvesztettem/ellopták) és nem tapasztaltam táp problémákat vele. Az ára eléggé ingadozó, 30k huf alatt sikerül azért időnként elkapni. Nekem a hangja megfelelő, a beépített hangkártyáknál hallhatóan jobb.

"If I had six hours to chop down a tree, I'd spend the first four hours sharpening the axe."

Szerkesztve: 2022. 02. 22., k – 13:13

FOSI DAC-Q5 https://fosiaudio.com/products/fosi-audio-dac-converter-headphone-ampli…

teljesen meg vagyok vele elégedve - a kedvenc zenéimet újra hallgatva:

- itt van egy dob eddig nem tűnt fel.. a gitár játék háttérben mintha itt lenne..

AKG K240 MKII fülessel.

 

kieg:

Ha külső táp nélküli, csak USB-s jack-es kell:  Fosi Audio Q1 USB HiFi DAC Headphone Amplifier

For Whites Only meeting room!

Én ennek az első verzióját használom, használtan az új ár harmadáért vettem. Olyan mint egy tank és elég jó vélemények vannak róla. De pénztárca függvényében érdemes nézelődni a kategóriában, vannak olcsóbb darabok is.

Nekem egy Fiio Olympus 2 (E10k) van, használtan vettem, ezen 3,5-ös Jack van. Én elégedett vagyok a hangjával. Ha helyhez kötötten használod, akkor szerintem az átalakító nem nagy ügy.

Én egy FiiO K3-at hajtok, akciósan valami 85 GBP volt, szerintem korrekt. Linuxos és androidos támogatása is patent. Főleg telefonon használom, néha laptopon. Ezen is 3,5 mm-es jack csati van, meg azt nem tudom, hogy a kolléga fejesét ez mennyire tudná meghajtani, én agybadugós fülesekkel használom, amiknek nem túl nagy az impedanciája. Olyat szerintem a kolléga nem fog találni, amelyiken 6,3-as lesz, hacsak nem valami professzionális eszköz, de akkor az meg heroinárban lesz, azt garantálom.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Nem tudom hogyan, de már 3 jacket (2 laptop + 1 docking station) tettem tönkre azzal, hogy átalakítóval használtam, pluszban álló asztalom van és elég sűrűn váltogatom a pozíciót, úgyhogy a 3.5-ös jackes megoldás sajnos már nem játszik, ehhez a fejhallgatóhoz akarok külön 6.3mm-es hangkártyát venni

Szerkesztve: 2022. 02. 22., k – 20:44

Szia!

NI Komplete Audio 6 ( régebbi verzió elől/hátul ALU előlap )
Ami nekem fontos volt, hogy teljesen LINUX kompatibilis legyen, további lista erről:

https://wiki.linuxaudio.org/hw/start

Szerkesztve: 2022. 02. 24., cs – 12:02

En regebben vettem ebayen 10 euroert zsir uj behringer uca 222-t. Annyi penzt mindenkepp meger. Igaz csak mini jack van rajta. Nezz szet hasznalt cuccok kozott is. Gondolom az egyel jobb nagyobbacska behringer siman ugyan ugy jo. Amugy TI converterek vannak benne.

Nem tudom, mennyire túlzás, de nekem egy Solid State Logic SSL2 tökéletesen működik Linux alatt.