"Karácsonyék 400 millióért adták el a villát, amit 2005-ben még 1,5 milliárdért kínált a főváros"

Fórumok

Mindössze 400 millió forintért adta el a Karácsony Gergely vezette főváros a Haggenmacher-villát, amelyért Demszky Gáborék még 1,5 milliárd forintot kértek a Hegyvidéki Önkormányzattól. Fürjes Balázs kezdeményezésére az állam kellett hogy éljen az elővásárlási jogával, hogy a Normafa közelében, zöldterületen fekvő műemlék köztulajdonban maradhasson.

Már 2005-ben is, Demszky Gábor főpolgármestersége idején, a főváros baloldali vezetése 1,5 milliárd forintra taksálta a Haggenmacher-villát, amelyet a jelenlegi városvezetés mindössze 400 millió forintért adott volna el egy vállalkozónak.

[...]

Mint korábban megírtuk, Fürjes Balázs, a Fidesz–KDNP hegyvidéki képviselőjelöltje kezdeményezésére, élve elővásárlási jogával, végül az állam mentette meg a hatalmas értékű műemlék épületet, amely így köztulajdonban maradhat.

[...]

Az alacsony áron történő eladás nem sokkal a Városháza-ügy kipattanása után különösen negatív fényt vet a főváros jelenlegi vezetésének ingatlanértékesítési politikájára, ráadásul a XII. kerületben már korábban is előfordult, hogy áron alul adtak el egy jelentős értékű fővárosi ingatlant.

Linkek:

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 01. 26., sze – 15:08

A fővárosi vagyonkezelő azzal indokolta az eladást a Válasz Online-nak, hogy az Istenszeme 2016 óta szerepelt az értékesítésre szánt fővárosi ingatlanok között, vagyis az előző városvezetésnek ugyanez volt vele a szándéka. Hasznosítására gazdaságosan, piaci feltételekkel nem láttak módot, miközben a fenntartás üres állapotban is költségeket jelent. (Szerk - a forrás lemaradt: https://telex.hu/belfold/2022/01/12/eladtak-az-egykori-istenszeme-fogad…, lásd a dátumot, egyébként...)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ilyen esetekben van erre szakosodott nyomozohatosag is.

Ez a vizsgalobizottsagosdi olyan, mintha lopok Toled,  majd elkapsz, erre osszeulok  a csaladommal, s ok megallapitjak, hogy nem loptam es folytathatom tovabb. Persze lehet erre most jonni azzal, hogy fideszesugyeszseg, fideszesbirosag, fideszesrendorseg, fideszesfidesz, de a lenyegen nem valtoztat.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Anonymus video nelkul en ezt nem hiszem el! 

es igy doktorminiszterelnokur megvette.

Majd kerjuk azt is, hogy kinek lesz ezutan eladva es mennyiert.

Amugy en 1280 milliardot kertem volna erte. Nem az a lenyeg mennyit kersz, hanem, hogy mennyit ad az aki venne is. nem csak dumalni kell. 6 evig arulni es koltsegeit fizetni lehet kerult egymilliardba, igy az uzlet meg haszon is lehet.

 

Bosszanto, hogy engem nem talalnak meg ilyen jo teteles "kivalo uzletekkel" egyik sem.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.