Milyen fitness órát?

Milyen fitness órát érdemes 2021-ben venni?

Felhasználás: Konditerem, futás, kerékpár, korcsolya, hétköznapok.

Ezeket néztem:

Garmin Vívoactive 4

Garmin Vivomove 3 Sport

Garmin fenix 6X Pro fitnesz

 

Kinek mi a tapasztalata?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 12. 04., szo – 08:32

Olyan napórán gondolkodtál, amit naponta kétszer meg kell nézned, de kilométerekre van tőled, és fenn a hegyen? :)

A listádról hiányzik az AppleWatch. Ez úszás közben nem tud pulzust mérni, de az úszás nem szerepel a listádon.

Az LTE változat tud, Apple mapssal, ha csak a gyári opciókat nézzük. Minden másra, pl Offline túrázásra, terepfutásra ott a Workoutdoors, ami legalább a Garmin szintjét tudja. Hétköznapi funkciókban biztosan jobb egy almás, Androidos (ezeket nem ismerem) óra, de ha fontos a hosszú akkuidő, gombokkal történő navigálás az érintő kijelző helyett, Garmin Coach (bár ennek is van vélhetőleg alternatívája) akkor marad a Garmin, Polar, Coros vonal.

Engem az érzékelők érdekelnek, pl. véroxigén szint mérés, mozgásérzékelő, barometrikus magasságmérő (magasság emelkedés mérés) stb. Valamint szeretnék különféle statisztikákat látni. Az sem baj, ha futáshoz vagy biciklizéshez nem kell telefont vinnem, és offline tud navigálni. Futás dinamikai adatokat is jó lenne monitorozni. Nem tudom, edzőtermi aktivitás monitorozásához melyik tipus mennyire használható, sejtésem hogy semelyik.

pulzus + véroxigén + gps + EKG az AppleWatch-nál nem klinikai szinten, szerintem rendben.

Pl. ezt is használható hozzá (jól működik, látványos, áttekinthető, csak az órán is): https://fitiv.com/

A hétköznapokban is simán bekapcsolva maradhat az órán a

https://apps.apple.com/us/app/id942494517

képernyőképek a fenti linken:

Screenshots

És további három verziója létezik csak ennek az alkalmazásnak , direkt kerékpárhoz, futáshoz,....

Hétköznapi használathoz pedig rengeteg egyéb app használható. Persze telefon is kell hozzá időnként. Szerintem az iOS torony magasan veri az androidot, de ez szubjektív.

Fenix 5 pro tulajkent azt javaslom, hogy ha 6-ost veszel akkor a nagyobbikat vedd. Asszonynak 6 pro van de fele annyit bir az akkuja mint az enyem (2 het)

Tudm, hogy baromira népszerűtlen leszek megint, de szerintem ez egy mesterségesen gerjesztett, de igazából szükségtelen igény kielégítésére szolgáló, jövedelmező divatcikk, szóval semmilyet. :D (Persze nyugodtan lehet venni, ha az örömet szerez bárkinek is!) 

Szerinted. Én pl arra használom hogy telefonom ha csörög akkor rezeg (zajban vagy vastag ruhában könnyű elcsúszni egy hívás felett), reggel fel tudok úgy ébredni hogy nem verem fel asszonyt/gyereket, látom rajta a vérnyomásomat (volt vele gondom régebben, nem árt ha látom), lépésszámláló hogy azért legalább 5k meglegyen így HO tunyulás közben is minden nap, illetve alvást is monitoroz ami inkább jópofa mint hasznos de ha már tudja miért ne.

Mi band 5, akciósan 8 rugóért sikerült akasztani, 7-10 naponta elég tölteni, teljesen jó, de ennél többet én nem áldoznék rá. Pl alma watch zavaróan nagy lenne, sűrűbben kéne tölteni és halálba kergetne hogy minden notira prüntyögne. Amúgy a band tud többféle edzést, bringázást, futást, úszást meg még egy rakás másikat. Igaz nem tud navigálni és nem szól róla zene de ha elmegyek bringázni/futni akkor előkapom az 5 éve 1000 forintért vásárolt SD kártyás kamu ipad shuffle kopi lejátszómat ami kb olyan nehéz mint amennyire az ára indokolja.

Nekem Amazfit Bip van most. Lapos, úgyhogy lehet benne aludni. A számomra értékes funkciói hasznossági sorrendben: rezgéssel ébreszt, mutatja az időt, mutatja az üzeneteket. A többi funkciója lényegtelen, a fitnesz része mesterségesen generált igény.

A Mi Band 5 nem csak pulzust mér?

Bocs, ha evidenciát írok, nem vagyok szakértő a témában, de ha most akarnék okosórát venni, akkor alapvetően azt nézném meg, hogy a meglévő telefonomon milyen "Health" v. akármi alkalmazás támogatott, és az milyen órákat kezel. Tavasszal voltam olyan botor, hogy vmi Telekomos készülékkedvezményt Huawei okosórába forgattam, aztán csak néztem, hogy akkor a feleségem vagy az ócska Huawei telóval megy futni, vagy regisztrálnom kell őt a H-hoz és akkor tudja használni a Samsung telón a H alkalmazását...

Szerkesztve: 2021. 12. 04., szo – 15:24

Érdemes egy pillantást vetni a withings óráira. Legalább normális óra kinézete van, csomó egészség funkcióval. És nem kell naponta töltögetni.

Fedora 38, Thinkpad x280

Nekem ket garmin oram van, most a vivoactive 3-mat hasznalom. A szoftver szerintem eleg megbizhato, bar a telefonos app nehany fontosabb funkcioja csak online mukodik (ma mar nem annyira gond, csak ha az ember vilagvegen kirandul). Megszokhato, de par ev utan egyre gyengebb az akkuja. Eredetileg 6-7 nap volt, most talan 4, de gps melett mar csak par ora. Nehany garmin oranak legendasan kaotikus a barometrikus magassagmeroje, de lehet utolag korrigalni. Fitnesszre nem tudom mennyire jok a mostaniak, de a va3 nekem jol viszonylag jol szamolta a fekvotamaszokat, huzodszkodasokat, vannak edzesprogramok, javaslatok, bar ezeket sosem hasznaltam.  A szivritmusmeressel sosem volt baj. Ha valtok orat, akkor szinte biztos garmin lesz megint, csak epp hosszabb akkuidovel. 

Forerunner széria nem játszik? Strapabíróság tekintetében én nem látom a fémház előnyét, ellenben súlya van és állítólag a GPS vételen sem segít. Egy FR235-öm volt, annak kb. 2 év után sikerült betörni a kijelzőjét (egy ajtó kiálló zárvasalatának éles sarkával, elég szerencsétlen eset volt, de ezen kívül strapabíró. (Én mindent is csináltam benne, fúrás, faragás, vakolás, gipszkartonozás, betonvaskötözés stb.) A betört kijelző miatt 3x beáztattam úgy, hogy se kép-se hang, mindannyiszor kiszáradt, kijelzőcsere óta most is működik). Azóta vettem használtan egy FR735XT-t ez is elég régi típus de nekem elég.

Esetleg gondolkozz el rajta, hogy veszel egy régebbi típust használtan, kipróbálod milyen, jobban fogod tudni mi hiányzik és utána veszel egy drágább új órát. Utána árában el tudod adni.