jakubovics blogja

Felfüggesztette a gyártást a legnagyobb orosz harckocsigyártó

A vállalat vezetése szerint a beszállítók teljesen ellehetetlenítették az üzem összes tevékenységét, ugyanis nem érkeznek Európából a harckocsikhoz szükséges elektronikai alkatrészek (az egyik nagy beszállítójuk a Volvo Trucks volt).

Az összes orosz harckocsiban, még az Armatában is, ukrán célzóberendezéseket alkalmaznak, amelyekből a háború kitörése óta nyilvánvaló okokból egyetlen darabot sem kapott az Urali Vagongyár. 

Forrás

Nem semmi balf@szság. :)

Kistler maxymos frissítés

Egy célgép projektben vagyok nyakig: 2db Kistler Maxymos + Rexroth Indradrive HCS2 rendszerrel szopóágon. Egy modul most került beszerzésre a másik egy elbontásra itélt 3 éves célgépből került ki. A gépvezérlő S7-15xx CPU profineten kommunikál a Maxymosal. GSDML fájl telepítve a TIA portálba, de a régebbi FW-vel nincs kommunikáció. Több napi szopóroller után a Siemens sup. javasolta, hogy frissítsem a Kistler Linux OS-t. Bele is vágtam a Kistler által küldött telepítővel a műveletbe, telepítés sikerül, aztán bootloader nem találja a kernelt. Kisteler support szerint memória cserés az eszköz, holnaptól már a svájci kollégák bírkózhatnak vele, 500 eurós óradíjért. Ha visszakapom megint megpróbálom fashelni.

https://youtu.be/mC8un1DOnI4

Hiperszonikus rakétát használnak a ruszkik.

Hiperszonikus rakétával kilőttek egy a magyar határtól 150km-re lévő földalatti titkos fegyverraktárat, adta hírül az orosz propaganda.

Aztán kiderült, hogy nem ott hanem valahol Kelet-Ukrajnában, nem akkor, és nem hiperszonikus rakétával lőttek szét egy tyúkólat a ruszkik.

Telex: Valami nagyon nem stimmel az orosz hiperszonikus rakéta bevetése körül

Oroszok 86,6%-a nem ellenezne az EU keletei országai elleni támadást

Egy ukrán közvélemény-kutató, az Active Group felmérést készített orosz állampolgárokkal arról, milyen mértékben támogatják az Ukrajna elleni „különleges hadműveletet”, valamint hogy elképzelhetőnek tartják-e más országok megtámadását is.

Gyerekkori bakik

A szomszéd kis srác biciklit javított (én is az voltam.). Felfordítva, ahogy akkor megszokott volt. Tekeri a pedált mint az állat. A bicikli túloldalán hokedli. Aztán aszongya, "add ide azt a csavarhúzót! " Lassúnak tarthatott, mert abban a pillanatban átnyúlt érte a kerék magasságában a küllőkön keresztül. Pech.. 

Aztán ugyanezt később megismételte egy Babettánál is, csak ott a lánchoz nyúlt. Azóta szép lapos a hüvelykujja. 
Amikor pedig már kamasz volt, kapott egy légpuskát. Az volt a mániája, hogy mindig befogta a csövet üresen és nézte milyen erős a nyomás! Büszke volt, mert tuning rugót tett bele a faterja. Aki amúgy egy ilyen eset előtt használta a puskát, csak mivel elment a macsek, szépen visszaengedte a rugót. Az ólom benne... Aztán akkor ugye jött az okos fia. A másik hüvelykujján azóta sincs köröm. Azóta se merek a közelébe menni, ha dolgozik pedig már 45 éves. :)

13. havi nyugdíj igaz története

A 13. havi nyugdíjat 2002 márciusában Medgyessy Péter, akkor még miniszterelnök-jelöltként említette először, amikor azzal kampányolt, hogy: 

a magyar gazdaság jelenlegi teljesítménye mellett kizárólag szándék kérdése, hogy javítunk-e a hárommillió nyugdíjas életén vagy sem. Az Orbán-kormány átlagosan 19 ezer forintot vett el a nyugdíjasoktól, amit mi még az idén visszaadunk. Sőt, ennél többet is teszünk. Ezért döntöttünk úgy, hogy 2003-tól megkezdjük a 13. havi nyugdíj bevezetését.

Mondják, három a magyar igazság. Akkor alakul ez.

Nagyon nem bírom elviselni Gyurcsány stílusát, de van amiben csak egyet tudok érteni vele:

 

  1. Orbán minden várakozása ellenére nem érkezett meg az általa megjósolt világméretű illiberális fordulat. Sőt. Barátai sorra buknak, elszigetelődnek, súlyukat vesztik.
  2. A Brüsszel elleni szabadságharc vereséggel végződött
  3. A keleti nyitás, az oroszbarát politika most omlik össze, maga alá temetve Orbán teljes külpolitikai kurzusát.