jakubovics blogja

A rovarevés keresztényidegen

Erdélyből még az 1900-as évekből is vannak feljegyzések, hogy olyan sajtot készítettek, amelyet egy légy lárvája emészt meg, ezzel puhítja fel

[...]

Aztán jönnek azzal a szakértők, hogy a rovarevés kultúraidegen, nem egyeztethető össze a keresztény kultúrával. Hát a Bibliában benne van, hogy Szent János eszi a sáskát

[...]

Magyarországon az egy főre jutó éves húsfogyasztás 70 kilogramm körüli, ehhez képest biológiai szempontból nagyjából 27 kilogrammnyira lenne szüksége egy főnek egy év alatt, ha csak csirkehússal számolunk. Az Egyesült Államokban a jelenlegi statiszikák 120 kilogramm feletti húsfogyasztást mutatnak személyenként. „És mit csinál a szervezet azzal a nagy mennyiségű nitrogénnel, amelyet beviszünk? Semmit. Gyulladást okoz. Fehérjéből energiát előállítani nagyon energiapazarló folyamat. Energiát a szénhidrátból lehet jól előállítani.

forrás

Duplázzák a járdaszegélyes töltőpontokat Londonban

A londoni Richmond upon Thames kerület 525 új, járdaszegély mentén elhelyezett elektromos töltőpontot telepít hamarosan. Az új telepítések több mint kétszeresére növelik a már meglévő utcai töltőhálózatot, így azok száma összesen hamarosan 945-re nő (a jelenlegi 420-ról).

[...]

A töltők akár 5 kW teljesítményt is képesek leadni és kevesebb mint két órát vesz igénybe a telepítésük. A helyszínek kiválasztása már lezárult és hamarosan indul a telepítés, amit az Ubitricity végez, ahogyan a szükséges karbantartásokat is. Minden új töltőpont természetesen regisztrálásra kerül a Zap Map-en.

link

Szennyvízzel fognak fűteni Bécsben

Várhatóan az év végén üzembe állnak Bécsben azok a hőszivattyúk, amelyek segítségével a szennyvízből távhőt tudnak előállítani; az új eljárással kezdetben 56 ezer, 2027-re pedig több mint 110 ezer bécsi háztartást látnak majd el klímasemleges távhővel − közölte az Eurocomm-PR Budapest, Bécs külképviseleti irodája az MTI-vel.

Orbánnak le kellene fogynia és példát mutatnia

Zacher Gábor:

Egy snájdig [külföldi] miniszterelnök mellett ott van a nagyon kövér magyar miniszterelnökünk, ahelyett, hogy példát mutatna. Ha az ország egyik vezető személyisége keményen elhízva kiállna az emberek elé, és azt mondaná: »Emberek, fogyjunk le 25 kilót egy év alatt«, annak lenne népegészségügyi haszna

[POL] Prágai tavasz

1968. augusztus 21-én a Szovjetunió és szövetségeseinek hadseregei átlépték a határokat a keleti blokk egyik tagországába, Csehszlovákiába, hogy leverjék az év elején indult, „prágai tavasz” néven ismert reformmozgalmat.

Ugyan az az ideológia 54 év után területszerző és politikai befolyást szerző háborút vív Ukrajnában.

[POL] Magyarország felmondja a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodást Norvégiával, melyet Oslóban, 1991. április 8-án kötöttek.

Magyarország 200 millió USD export, és 25 millió USD import kereskedelmi mérgeg melett felmondja a Norvégiával 1991-ben kötött kereskedelmi megállapodást. 

A 410 millió Eurós rakétarendszer-beszerzés is norvég finnanszírozásban történik, aminek keretében az elavult szovjet rakétarendszert amerikai rendszer beszerzésével korszerűsitik.

Vajon miféle érvek szólhattak a szerződés felmondása mellett?