Mobil(gsm)<->Messenger konferencia beszélgetés

Fórumok

Van valamilyen netes messenger app amivel hibrid konferenciabeszélgetést lehet folytatni? Azaz a résztvevők egyik része hagyományos mobiltelefonos hívással van kapcsolatban a többi konrenecia-résztvevő pedig a netes messenger appal. Nem kell facebook messenger, bármilyen hasonló app is jó. 

Hozzászólások

A zoom tud ilyesmit. Legalabbis ha kapok meghivot akkor oda szokta irni az automata rendszer hogy "klikkants erre meg erre a linkre vagy hivd fel ezt vagy azt a szamot a míítingre valo becsatlakozashoz". 

Ilyet a Google Meet és sok más hasonló messenger is tud, mivel USA-ban nagy régiókban modemes internet a maximum, akkor pedig már jobb a telefonos hívás az ottlevőknek. Ezért általában csak USA telefonszámokkal lehet becsatlakozni. Zoom-nál van magyar körzetes telefonszám is? Illetve jó lenne ha nem a becsatlakozónak kellene hívnia és nála pörögne a telefonszámla hanem én tudnék kifele hívást indítani és bekapcsolni telefonos résztvevőket. 

Eredetileg olyan appra gondoltam, ahol telefonközpontos szerepet az én mobilom végzi. Azaz wifiről mennek a messengeres résztvevők, gsm kapcsolatról pedig a mobilos résztvevő van bekapcsolva tőlem indított mobil hívással. Ez azért jobb mint a messenger szolgáltatást adó szerveréről kimenő hívás, mert korlátlan díjcsomagom van így nem jelent extra költséget. A Zoom vagy hasonló ha tud is ilyet, azaz kifele mobilhívni résztvevőt, biztosan extra díjat számláz ezért.

“Az ellenség keze betette a lábát”