Pályázat (VINOP) elektronikus aláírása mivel?

Nyáron indulnak a Vállalkozásfejlesztési és Innovációs Operatív Program (VINOP)
pályázatai, ahol már csak elektronikus aláírással fogadják el / be a pályázatokat.

Mit javasoltok az aláíráshoz?

Esetleg van állami / EU-s megoldás erre cégeknek is?
Fizetősből melyik lehet jó?

Köszi minden tanácsot!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 05. 18., k – 08:24

A nyilatkozatot vagy minősített tanúsítványon alapuló fokozott biztonságú elektronikus aláírással kell ellátnia, vagy a magyarorszag.hu oldalon keresztül elérhető AVDH (Azonosításra Visszavezetett Dokumentumhitelesítés) szolgáltatást kell használnia a nyilatkozat aláírására és hitelesítésére. (Az mo.hu AVDH szolgáltatásának igénybevételével kapcsolatos tájékoztató a palyazat.gov.hu oldalon elérhető.)

Én az AVDH-t erőltetném csak azért mert olyat már a túloldalt is biztos láttak és nem fogják rá azt mondani rá , hogy nincs aláírva. :D (ami a minősített tanúsítványon alapuló fokozott biztonsági elektronikus aláírásnál sajnos előfordulhat :))

Csak magánszemélyek használhatják, de találtam egy ilyet:

A fentiekből az következik, hogy ha az elektronikus okirat tartalmából megállapítható a jognyilatkozatot tevő személy aláírói minősége (és egyébként a Ptk. írásbeliségi követelményei is teljesülnek), akkor az AVDH-szolgáltatással az adott gazdálkodó szervezet nevében aláírt dokumentum cégszerűnek minősül.

A fentiek alapján álláspontunk szerint a Pp. 325. § (1) bekezdésének d) pontja és a Ctv. 9. § (4) bekezdése jelenleg sem akadályozza vagy korlátozza az elektronikus cégjegyzést. Elektronikus úton tett cégjegyzésnek minősül ugyanis bármilyen megoldás, amely esetében teljesül az a feltétel, hogy a képviselőtől származó, hozzá köthető elektronikus aláírás jön létre, és az aláírt dokumentumból kiderül, hogy az aláíró azt a cég nevében írta alá.

 

Innen van:

https://jogaszvilag.hu/cegvilag/cegszeru-alairasnak-minosul-az-avdh-itt…