PoEdit -- fordítás

Fórumok

Sziasztok!

PoEdit segítségével szeretnék szoftvert Windows-on fordítani, de valamit nagyon nem sikerül beállítanom, és nem siker a fordítandó szövegeket kinyernem az eredeti forráskódból, amely Smarty template fájlokból nagyon sok (meg van hozzá néhány .hlp és .js fájl is. Azt szeretném elérni, hogy az összes lefordítandó szöveg egy .po fájlba kerüljön kigyűjtésre, hogy én abban tudjak dolgozni, majd .mo fájlt generálni, és a szoftver azt használja majd fordításnak.

Poedit 2.4.2-t használnok, és megtaláltam PoeditSmarty eszközt (https://github.com/Garefild/PoeditSmarty).

A PoEdit-ben a Fájl -> Beállítások -> Kivonatolók fülön csináltam egy új kivonatolót, aminek az a neve, hogy "Smarty". A Kiterjesztések-nél megadotam, hogy ‪*.tpl, ‪*.hlp és ‪*.js fájlokban keressen, a parancssorban azt, hogy a ‪"c:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_281\bin\java" -jar "c:\Desktop\PoeditSmarty-master\PoeditSmarty.jar" -o %o -c %C -k %K -f %F futtassa, a kulcsszavak közé, hogy a code>%K kódot keresse, az "Egy elem..." mezőben a %F szerepel, a forráskód karakterkódolása %C.

A Katalógus -> Tulajdonságok -> Forrás útvonalai és a Forrás kulcsszavai füleket kitöltöttem, ott az az útvonal szerepel, ahol a fordítandó szövegeket tartalmazó fájlok vannak, illetve a ts szövegjelölő is szerepel.

Mégis, amikor elindítom, hogy nyerje ki a szövegeket, akkor csak a php fáljokban találja meg a fordítandókat.

Mit rontok el? (Alternatíva, hogy ha ezt a feladatot az xgettext-tel könnyebb, az sem lenne rossz, de azt sem bírtam működésre -- pontosabban szövegkinyerésre -- bírni.)

Előre is köszönöm a segítséget!