Megint Boeing US plane scatters engine debris over Denver homes

Fórumok

"The Boeing 777, with 231 passengers and 10 crew on board, was able to return safely and land at Denver airport. No injuries were reported.
Police in the town of Broomfield posted pictures of what appears to be the front of an engine casing in the front garden of a home.
Passengers on board described a "large explosion" shortly after take-off."

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-56141673

Ezúttal nem történt tragédia. Ez már a sokadik esemény, ami kapcsolatba hozható a repülőgép minőségével, műszaki állapotával. Ennyire hulladék lett a Boeing? 
Bár mostanában nem aktuális, de a jövőben lehet meg fogom nézni a repülő típusát és gyártóját utazás előtt a légitársaság választásánál. Elérhetőek valahol baleseti statisztikák a közelmúltra szűkített idő intervallumból gyártókra bontva? 

Hozzászólások

Nagy valoszinuseggel ez nem gyartoi hiba. A szervizeles karbantartas uzemeltetoi felelosseg, inkabb a legitarsasag hibaja. Ettol fuggetlenul a Boeing-nek rossz hire van, sokat romlott a minoseg, de szerintem ez nem vonatkozik a regi tipusokra. Azok meg jol meglettek tervezve(remelhetoleg):

https://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_777:

Introduction: June 7, 1995 with United Airlines

Szoval nem mai tervezes, meg ha a hajtomuvet folyamatosan frissitettek is. De pont a hajtomuvek azok amiket kulso cegek gyartanak, es kulonbozo tipusu repulogepekben is hasznalnak. A hajtomuveknel egyebkent a karbantartas es ellenorzes a legfontossabb.

Fasza lehetett ezt az ablakból végignézni. :) 

Szerkesztve: 2021. 02. 22., h – 07:42

"Ennyire hulladék lett a Boeing? "

A motorokat nem a Boeing gyártja hanem a GE, Pratt-Whitney, Rolls-Royce. (Ez épp PW-volt azt hiszem.)