összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen

Hozzászólások

Gondoltam konzultálok, de nem sikerült. Nem találom, a kibertámadás eltörölte a föld színéről?

Aztán gondoltam megnézem már az mvm holnapját, az okos mérőórám kimutatását tényleg rendbe tették-e két hét alatt, mert jött levél. (mondjuk azt, hogy a váltás során sikerült annyi mindent elkúrniuk, hogy a Feri szerintem most tök irigy.) Na az se szuperál valami fényesen.

Ezek egy vps-en vannak?

Emiatt napokig éberen fogok forgolódni ágyamban -- és rettegek.

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

Az a baj, hogy elviccelitek. Pedig óriási veszteség, szerintem még Észak-Koreában is fájlalni fogják, hogy nem tudnak nemzeti konzultációt folytatni Viktorékkal. Nagy csapás ez mindenkinek.

De még az is lehet, hogy nem kibertámadás, hanem csak a nemzeti jólétcsomagos Mint-klónt tölti mindenki, és nem bírják a kormányzati szerverek, hogy mindenki telepíti fel a Win10 helyére. Lehet mégis a Bp-t kellett volna nemzeti disztróvá választani.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Sebaj, haverok ki lettek fizetve. A te hangod mélyebb, mondd kinertámadás.

Azt írják, hogy többnyire külföldről érkezett a támadás, illetve hogy a "a gyors vizsgálatok lefolytatása után haladéktalanul büntetőfeljelentést tesznek" a NISZ emberei. Kíváncsi vagyok miként néz ki ez a gyakorlatban. Mi van akkor, ha kiderül, hogy orosz vagy kínai botnetek támadtak? Felnyomják őket az Interpolnál? Vagy ha kiderül, hogy egy random botnet hálózat támadott, akkor egyesével feljelentik az IP címeket és várják a magyar rendőrségtől, hogy mindegyikről derítse ki a helyi ISP-nél, hogy kihez tartozik és egyesével indítson bűntetőeljárást?

Szerkesztve: 2021. 02. 19., p - 22:38

Érdekes, rengeteg országnak van már állami "kiber" csoportja.  Itthon még nem jutott senkinek az eszébe létrehozni?

Jól vissza kéne támadni, lehet 100 kínai gyerek nem tudja majd használni a táblagépét, de sebaj.

"ha valakire rá kiabálunk, hogy rendszergazda akkor az is - szerződés, fizetés csak az átkos időkben kellett" 

és 100 éve még boszorkányt is égettek 

Firefoxot használok, az előbb néztem ismét, bejött megint az oldal, de lassan, ~10 mp volt. A Chrome-nál valszeg rövidebb a timeout. Tudom, hülyén hangzik, de ez van. Nézd meg másik böngészőben, vagy akár wget-tel "szedd le" az oldalt, hogy bekerüljön a szerver cache-be, ezután egy darabig Chrome-mal is menni fog. Sosem lehet alábecsülni az állami szervek hozzá nem értését. :)

Régen ha nem ment a szerver, szarul tervezték meg, vagy nem bírta a terhelést, akkor balfasz volt a rendszergazda. Ma sokkal jobban hangzik, ugyanez helyett a kibertámadás. Hiszen az ereszen csúszkáló Szájer esetén sem volt kizárható az idegen titkosszolgálati akció sem, ezt hallottam a tévében.

ezt hallottam a tévében.

Erről a Garfield és barátai c. mese egyik epizódja jut eszembe. "Ha a tv-ben mondják, biztos igaz lehet.", ezzel hülyített a macska mindenkit. :)

ereszen csúszkáló Szájer esetén sem volt kizárható az idegen titkosszolgálati akció sem

Igen, nincs kizárva, hogy valamelyik szomszéd a titkos szolgáltatoknál dolgozott :) Zavarta őket a nyögés, aztán rájuk hívta a rendőröket.

Szerkesztve: 2021. 02. 20., szo - 09:25

El ne higgyetek már, hogy DOS-oltak az oldalt. Minden egyes alkalommal amikor kiraknak egy új kontentet, az emberek rarepulnek és a szerver nem bírja. Ilyenkor jön mindig az, hogy kibertamadas történt.

Feleségemnek mondtam pont múlt héten, hogy figyeld meg csütörtökön jön a konzultáció, pénteken a hír hogy kibertamadas történt. :)

Emlékeztet arra, mint amikor egyik egyetemem dolgozó srácot megrótták azért, mert "miatta" omlott össze az egyetemi levelező szerver. Támadó jellggel megnyomta az ürítés gombot a fiókja lomtárára és ettől a terheléstől összedölt a rakás kaksi, amit rendszernek hívtak arrafelé. Szokásos kontraszelektált népségek. De ott is mindig ddos támadásról regéltek, bármelyik egyetemi rendszer összedőlt azért, mert egyszerre 10-nél többen akarták elérni a rajta lévő infókat. Az egyetemen párszor konkrétan arra kamuztak be dos támadás miatti leállást, hogy a saját dns szerverüket felvette az okos megoldásuk blacklistre, mert túl sok kérést végzett ugyanarról az ip címről és ezért elérhetetlenné vált az. Aki minimálisan ért hozzá, az kapásból felismeri, hogy hülye, aki képest ezt dos támadásnak behazudni, hiszen a dns szerver továbbítja az összes klienstől jövő, eddig nem nézett cím feloldási kérését felsőbb szintre, persze hogy átlagon felüli kérésszámot produkál. Gondolom hasonlóan kompetens népség lehet más állami helyeken is.

Ha arra gondolsz, anno az ETR -nél generált jelszó is néhány személyes adatból készült valami szabály alapján. Aki nem változtatta meg a kezdő jelszót, annak születési ideje, helye, talán anyja neve ismeretében újra lehetett genreálni bárki által. Bár azt hiszem ez még kinn is volt nyilvános helyen, valamelyik hallgatókat tájékoztató oldalon. De ez egészen más tészta, mert saját magának mindenki csinálhat másikat. Az általános hülyeségre nincs ügyfél oldali megoldás. Aztán persze, ha a kókler staff behazudik valamit, akkor simán rávernek ez alapján ártatlan emberekre is büntetéseket. 

Erről az az eset jut az eszembe, amikor a Covid elején jelezte a kormányunk, péntektől letölthető a kijárási korlátozás megszegéséhez:) azaz a munkába járáshoz szükséges igazolás.

Szóltam szerdán a páromnak pénteken/szombat iszonyatosan összehangolt kibertámadásra lehet számítani.

Úgy is lett:)

Páromnak szólt is a munkaügy "basszameg ne lehet letölteni azt sz@art:)"

"ha valakire rá kiabálunk, hogy rendszergazda akkor az is - szerződés, fizetés csak az átkos időkben kellett" 

és 100 éve még boszorkányt is égettek