Mit várunk Bidentől?

Fórumok
  • Kína még nem gratulált – és a jelek szerint nem is fog még egy ideig

    • A két szuperhatalom viszonya meglehetősen hűvös volt az utóbbi években, és kérdéses, hogy a következő elnök ciklus hoz-e változás ezen a téren. Biden ugyanis korábban meglehetősen negatívan nyilatkozott Kínáról. Hszi Csin-Ping kínai államfőt például egyenesen "gazembernek" nevezte. 

  • Merkel: A német-amerikai barátság közös kincs

    • A kancellár kiemelte,  Joe Biden lesz évtizedes bel-, és külpolitikai tapasztalattal kezdi meg munkáját,és jól ismeri Németországot és Európát.
  • Gabriel Byrne nincs elragadtatva

    • Az a fazon eltűnt – célzott Donald Trumpra –, Joe Bident viszont ki nem állhatom. Csak egy elitista, aki telekiabálja a világot az amerikai morális felsőbbrendűség hülyeségével. Semmi nem fog változni alatta, mert csak azt mondja, hogy vissza kell téríteni Amerikát ahhoz, ami egykor volt. Hát hogyne. Ahhoz Amerikához, amely Donald Trumpot vetette ki magából – fanyalgott a Golden Globe-díjas színész.

  • Német külügyminiszter szerint nem lesz minden más Bidennel, de sok minden jobb lesz

    • elkötelezett multilateralista, aki tudja, hogy korunk határtalan kihívásaira – a globalizációra, a klímaváltozásra, a digitalizációra, a migrációra  – nemzetközi megoldás szükséges.
  • Kovács László az Indexnek: Biden a legtisztességesebb

    • Nagy hatást tett rám figyelmessége, Magyarország iránti érdeklődése. Beszélgetéseink számomra fontos jellemzője volt, hogy soha nem éreztette velem az országaink súlya közötti hatalmas különbséget” – közölte az Indexszel Kovács, hozzátéve, ezért régóta elkötelezett és lelkes híve Bidennek.
  • A Kreml csak akkor fog gratulálni, ha hivatalossá válnak az eredmények

    • Dmitrij Peszkov úgy nyilatkozott: Moszkva megvárja a hivatalos végeredményeket, mielőtt hozzászólna az amerikai választásokhoz. Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban többször is elmondta, hogy kész bármelyik elnökjelölttel együttműködni, és bízik abban, hogy az új amerikai kormányzat segítségével normalizálni tudja a két állam közötti kapcsolatokat. 

  • Gorbacsov: Bidennel folytatódhat az atomfegyverek leszerelési programja

    • Mihail Gorbacsov volt szovjet pártfőtitkár, majd elnök ismét hallatott magáról. Az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva közölte: Joe Biden győzelme az amerikai elnökválasztáson lehetőséget teremt a nukleáris hadászati támadófegyverek csökkentéséről megkötött START-3 (Új START) szerződés meghosszabbítására. Gorbacsov úgy véli, Biden egy őszinte, észszerű utat járó ember

  • Boris Johnson: "a közös értékek és érdekek védelmében dolgozunk majd együtt Biden elnökkel"

    • Boris Johnson brit miniszterelnök szerint az Egyesült Államok Nagy-Britannia legszorosabb és legfontosabb szövetségese, és a brit kormány a közös értékek és érdekek védelmében működik majd együtt Joe Biden leendő demokrata párti amerikai elnök kormányával.
  • A kubai elnök változást remél Biden megválasztásától

    • Miguel Diaz-Canel szerint az Egyesült Államok Biden megválasztásával "új irányt választott". A kubai elnök ezzel arra utalt, hogy a Trump-adminisztráció – az Obama alatt bekövetkezett békülési politikát felváltva – ellenséges politikát folytatott Kubával szemben és megpróbálta tönkretenni a szigetország gazdaságát annak érdekében, hogy politikai változásokat kényszerítsen a kubaiakra. 

A fentiekhez hasonlóan, egy-két mondatban: te mit vársz Bidentől?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 11. 09., h – 14:34

Háborút Észak-Koreával?!
Azt, hogy hivatalos politikájának részévé teszi a BLM, gender- és abortuszpárti politikát.
Illetve végtelen mennyiségű kioktatást kicsiny hazánknak demokráciából.
Az amerikai fegyverek eladásának feltételekhez kötését, illetve az F35-ös gépek eladásának megfúrását.

Amerika hanyatlását nem fogja megállítani, hiszen az is a hanyatlás tünete hogy elnök lehet, illetve hogy két ilyen jelöltet tudott az ország kitermelni. Ez már a szovjet típusú gerontokrácia.

Egyébként ha már van alsó korhatár politikai tisztség betöltéséhez, szerintem kellene felső is. 60 év maximum. Szerintem 50 is oké lenne.

Szerkesztve: 2020. 11. 09., h – 17:35

Megint olyan elnöke lesz az USA-nak, aki el tud számolni háromig és nem egy óvodás szintjén van az érzelmi intelligenciája. Mindenképpen pozitív lesz a változás ezen a téren, bár tényleg nem volt magasan a léc.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

aki el tud számolni háromig

Na de tovább sem. Amikor a database 3 sorában már több mint egy mező van, na ott a select már nem működik nála. Lásd 3 unokájának a bemutatása.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Nemsokat. Sot, semmit, ha azt nezzuk, hogy a hatalmi ereje nem eleg a szenatus ellen, akik meg nem baratozzak.

Lehetseges, hogy bena kacsahoz hiven nekiall populistaskodni, vagy rosszabb.

Az, hogy kapcsolata a fonokkel nem lesz rozsas es szopni fogunk az tiszta sor.

Amugy atlagos kisparaszti eletre ez nincs jelentekeny hatassal, ott sem, es itt sem, ok a ket polusu kialakitas jo kis szethuzashoz vezet, ami alatt jol lehet lopni. A torta meretet nezve szerintem felcsuton almodni sem mer a zsebtsavo errol.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nálunk még érdekes lehet az, hogy valószinűleg visszarakatja azt a tűzfalat, amit Peck leszedetett nemrég. (USAGM)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2020. 11. 09., h – 17:42

Kevésbé véletlenszerű Covid-intézkedések várhatóak (olyan meg nem lesz, hogy az USA elnőke arról filozofál élő adásban, hogy esetleg belsőleg kellene fertőtlenítőt használni a Covid ellen...)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem lesz egy komplett idióta, mint az előző. Úgy tűnik, 2020-ban már ennek is örülni kell. Jöhetne hasonló minőségi változás idehaza is.

Misetics Bálint testvérének cége nyert több fővárosi pályázaton

Miközben testvére, Misetics Bálint Karácsony Gergelynek ad lakhatási tanácsokat havi nyolcszázezerért, a főváros Misetics Mátyás cégére bízta turisztikai PR-feladatait. A vállalkozás a szintén balos vezetésű Budavári Önkormányzat pályázatán is simán nyert.

Illetve, azon kívül, hogy állandóan pénzért sír, öt alpolgármestert etet?

trey @ gépház

o is lop , nem mondod ?

Szerintem csak alkalmazkodott a kornyezethez, igy megy tovabb o lesz a edesdragaminiszterelnokur , amugy is erik egy generacio valtas, mert ellentetben puskassal ez a pokhasu nem igazan tud focizni. sem.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

"te mit vársz Bidentől?"

Némi visszatérést a normalitáshoz végre, most hogy az udvari bolond megbukott.

Egyébként magasabb adókra, gyengébb gazdaságra, drágább benzinre sajnos. Viszont egy kicsivel normálisabb társadalmi viszonyokra, kevesebb feszültségre, és egységes szövetségi vírus-szabályokra számítok.

"Everything fails, all the time."

Némi visszatérést a normalitáshoz végre,

Az ilyesmi mennyire fér bele a normalitásba?

Hszi Csin-Ping kínai államfőt például egyenesen "gazembernek" nevezte. 

“This is a guy who wants to feel it and taste it, and he’s prepared to show another side of the Chinese leadership,” Mr Biden said at the time.

Eight years later, the now Democratic presidential candidate has a very different tone. “This is a guy who doesn’t have a democratic — with a small d — bone in his body,” he said in February about Mr Xi. “This is a guy who is a thug.

trey @ gépház

Biden twittere kevésbé lesz vicces :(

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem értelek. Neked mindig a stílussal van bajod, amikor valami kellemetlent kapsz.

  • Szerinted egy amerikai elnöknek nem kellene tisztáznia magát, ha korrupciós vádak érik?
  • Elsősorban nem otthon kellene rendet tennie, amikor az országa megosztottabb mint valaha és morális válságban (is) van?

egyébként szerintetek nyert egyáltalán a Biden?

Olcsó riposzt-kísérlet. Hivatalos végeredményről nem tudok. Tehát, szerintem sem és jogilag sem nyert még, majd hivatalosan akkor, ha meglesz a végleges eredmény. Nagy eséllyel nyert, így be kell rendezkedni arra, hogy egy darabig ő lesz az USA elnöke.

Az, hogy neki mennyi joga és mersze van Lengyelországban, Magyarországon vagy Fehéroroszországban rendezkednie, az majd elválik. Mármint elválik, hogy mennyi volt ebből a nagyhangú kampányígéret a választóinak és mennyi a realitása :D Tippre: semmi. Mármint realitása.

trey @ gépház

Kérdezted, hogy mit várunk Bidentől.

Erre leírtam egy dolgot, amit mondjuk úgy ígért, tehát ezt várhatjuk tőle.

Erre leírtad, hogy a ígérget fűt, fát de először a családját kellene tisztáznia.

 

 

És akkor még te írod, hogy "Olcsó riposzt-kísérlet."? Egyrészt ez tényleg origo stílus. Másrészt meg na ne...

Függőben levő kérdések:

  • Szerinted egy amerikai elnöknek nem kellene tisztáznia magát, ha korrupciós vádak érik?
  • Elsősorban nem otthon kellene rendet tennie, amikor az országa megosztottabb mint valaha és morális válságban (is) van?

trey @ gépház

Egy dolgot nagyon nem értek a laptopos sztoriban. Kalandos úton ugyan, de eljutott végül a Fox News-hoz a pendrive, amin elvileg az évszázad korrupciós ügye volt, és simán eldönthette volna a választást is, sőt, lehet megmentette volna Trumpot. Carson miért fújta le az ügyet az utolsó pillanatban?

Kb. mintha 2022-ben valamiért az MKKP állna nyerésre és Bayer Zsolt tulajdonába kerülne pár dokumentum, ami bizonyítja, hogy az MKKP vezetője, Kovács Gergely tényleg Soros és Simicska eltitkolt szerelemgyermeke. De az utolsó pillanatban mégse hozza őket nyilvánosságra, így az MKKP nyeri a választásokat egymaga.

Miért nem hozták nyilvánosságra a vádak alapjául szolgáló dokumentumokat?

Nyilvánvalóan :D :D :D 

Mert az, ami már az első videónál annyi mindenkinek eszébe jutott, hogy soha nem is volt ilyen ultimate bizonyíték, csak nem lehet igaz... :D :D :D 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nyilvánvalóan megfenyegették...

:DDD Arról a Fox News-os Carlsonról beszélünk, aki abból épített karriert, hogy a hiszékeny konzervatívokat hülyített hazugságokkal és konteókkal évtizedeken keresztül. Ha meg is fenyegették, biztos nem az első eset volt. De miért ez állna mögötte? Ha megfenyegették, az még jobban alátámasztaná a sztoriját, biztos megemlítette volna, mint az UPS-es "ellopták a bizonyítékokat" konteóját. Komolyan ezt hiszed? Meg se fordult a fejedben, hogy netán a konteója mégis konteó volt, ha semmi konkrétumot nem akar elárulni a kezében lévő "bizonyítékokból"?

Ja, ja. Biden kijelentéseit is illene alátámasztani. Példákat találsz rájuk feljebb. Volt szép számmal belőlük a kampányában.

Biden beszédében kiemelte azt is, látják, mi történik Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországon és a világ azon részein, ahol felemelkednek a totalitárius rendszerek.

Ez az elnök minden banditát támogat a világon

– tette hozzá Biden.

Dumában már erős. Azt látjuk. 

trey @ gépház

Nem erről volt szó. Csak szépen terelsz. Hanem érdekes a kettős mércétek:

  • Biden valakit banditának hív (gyakorlatilag mindenkit, ami nem az ő nótáját fújja) = bandita, nem kell bizonyítani
  • Bident valaki banditának hívja a fiával együtt = semmi látnivaló, bizonyítsák

:D

trey @ gépház

Az nem jutott eszedbe, hogy a Trump minden banditát támogat mondatot képletesen értette, és nem szó szerint minden banditára gondolt? Na mindegy.

Ha valami állít Biden, annak az igazságértéke nem attól függ, hogy épp vádolják-e a fiát valamivel, vagy nem.

Mond valamit Magyaroszágról, megnézed, igaza van. Nem kell ezen megsérődni, mint Trump mindenen.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

De, eszembe jutott, feljebb le is írtam:

"Dumában már erős. Azt látjuk."

Kíváncsian várom a tetteket. Gondolom most majd óriási szankciók jönnek (LOL).

Tippre: szerinted meghívják a banditák által kinevezett magyar külügyminisztert (Szijjártó) a beiktatási ceremóniára? Vagy netán a banditát?

trey @ gépház

Én szeretném ha meghívnák Szíjjártót, morálisan állnak annyira fölötte, hogy ezt megcsinálják. 

Remélem akkor nem lesz megint beteg, amit Thaiföldön csinált, hogy végigfertőzte a kormányt meg mindenkit a környéken, az azért elég nagy szégyen volt :(

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A Twitter betiltotta a levelek közlését, az elnök-vezérigazgató szerint hibásan.

A New York Post szerdán nyilvánosságra hozta Joe Biden fiának, Hunter Bidennek egyes leveleit az ukrajnai Burisma-kapcsolatokról.

A New York Post által közölt e-mailekből az tűnik ki, hogy Hunter Biden már egy évvel korábban bemutatta apját – aki akkor Barack Obama kormányzatának alelnöke volt – a Burisma ukrán energetikai cég legfőbb vezetőinek, hogy Joe Biden alelnökként nyomást gyakorolt volna ukrán kormányzati tisztségviselőkre annak érdekében, hogy rúgják ki a Burisma esetleges korrupciós ügyeit vizsgáló főügyészt.

[...]

A nyilvánosságra került levelezés kapcsán a The Wall Street Journal a szerda esti internetes kiadásában rámutatott: nem igazak Joe Biden korábbi állításai, miszerint soha nem beszélt a fiával annak üzleti ügyeiről.

[...]

A Twitter elutasította a levelezés részleteinek közlését, de szerda este Jack Dorsey, a Twitter elnök-vezérigazgatója közleményt adott ki, amelyben elhibázott döntésnek minősítette saját cége lépését.

trey @ gépház

LOL.

Az elsőért is beperelhetlek, ahol bizonyítanod kell az állításod.

Vagy arra gondolsz, hogy Biden állításai csak azért jobbak és nem kell bizonyítani, mert nem gondolta komolyan, csak afféle kampánynagyotmondás volt?

trey @ gépház

Csak emlékeztetőül ideteszem, hogy 2014-ben a republikánus (!!!) szenátor, John McCain neofasiszta diktátornak nevezte Orbánt, aki egy ágyba bújik Putyinnal és azzal támadta Obama-Biden (!!!) kormányát, hogy mégis egy olyan nagykövetet küld, aki egy tévésorozat producere volt.

McCain azóta elhunyt, de a szelleme azért keresztbe tett Trumpnak, mivel Arizonát is bukták. Meg azóta a republikánus párt is oroszbaráttá vált Trumppal együtt, de azért nem árt emlékezni, hogy kik követeltek keményebb bánásmódot MO-gal szemben.

Úgy, hogy nehéz csak a demokrata Biden szellemi képességeivel magyarázni MO felé megfogalmazott bíráltait, ha a republikánusok között is akadt, aki ugyanezt mondta, sőt, sokkal keményebben fogalmazott. Tudom, hogy McCain-re is lehet azt mondani, hogy demens, meg, hogy Vietnámban úgy megkínozták, hogy maradandó agyi sérüléseket szenvedett, stb. stb. Csak már bőven benne van a "mindenki hülye csak én vagyok helikopter" kategóriában ez a magyarázat.

Ha ez igy mukodne a kozbeszedben, akkor a demokratak a kovetkezoket nem terjeszthetnek a kozmediaban:

- very fine people

- muh russia collusion

- the Steele dossie

- Kavanaugh is a rapist

Ennek ellenere minden kritika nelkul kozoltek ezeket a vadakat

Lambda calculus puts the fun into functional programming

Sajnos nem fog kelleni lekapcsolni meg feliratozni Bidenék beszédeit, mint ahogy Trumpéknál kellett, mikor hülyeséget beszélt.

(már a Fox is :))

Pedig marha szórakoztató, a MTV is csinálhatná Orbán interjúk alatt :D

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Akit megválasztottak (senki). Minden idők legundorítóbb trójai falova Biden, ha így lesz :D :D :D

IQ betyároknak.

A nóta eddig arról szólt, hogy mit hoz majd Biden. Itt arról beszéltek az elvtársaid, hogy mekkora jókat fog majd Biden csinálni. Nem az utánfutója.

trey @ gépház

"Itt arról beszéltek az elvtársaid, hogy mekkora jókat fog majd Biden csinálni"

szerintem félreérted ezt a dolgot.

másrészt köztudott, hogy ha pl meghal a Biden, akkor ki lesz helyette. A kampányt is együtt csinálták és nyilván az sem véletlen, hogy kit választ maga mellé alelnöknek. Ezt az amerikaiak is tudják, főleg, hogy gondolom, az orruk alá dörgölték már ezt bizonyára (ide is volt belinkelve erről videó)

 

Szóval lehet trójai falovazni de sajnos ez origo színvonal. Békélj meg vele, hogy lehet hogy nem tölti ki Biden az elnöki éveit. Inkább az az érdekes, hogy így is megválasztották, hogy kb 100%, hogy a következő választáson már nem indul újra, szóval újrázni már nem fog. Na vajon, akkor ki lesz majd a jelölt? :-)

:D Szokásos Summer4545456 terelés. Skip.

Összefoglalás: az okosok (ezek lennének a demokraták, az észkombájnok, a szellemi elit) megszavaztak egy értelmi fogyatékost. Nem, nekem sem kell bizonyítani, ahogy Bidennek sem, hogy mások banditák vagy éppen bűnözők.

trey @ gépház

csak hogy értsd (bár mivel troll vagy, nem biztos, hogy érteni akarod).
 

  • nekem tök mindegy, hogy republikánus vagy demokrata nyer-e kint, főleg, hogy nem vagyok baloldali. Tehát ilyen szempontból nem drukkoltam a Bidennek.
     
  • Amiket írtam Harrisról az szerintem köztudott, szóval ezen rugózni, trójai falovazni nevetséges és igen is origo stílus
     
  • azt azonban el kell mondani, hogy bár voltak eredményei de Trump általánosságban egy vállalhatatlan hülye volt és Magyarország szempontjából nagyon káros is. Emiatt kimondottan örülök, hogy nem lesz még 4 évig.

 

 

Egyebet elmondani ebben a témában nincs módomban sajnos. :-)

Az időrendiséggel van baj. Én lelinkeltem, hogy:

Megint megszólalt Joe Biden egykori áldozata, a baloldali média hallgat róla

erre, te azt reagálod erre, hogy de régen írtak róla :D :D

Ez komoly? Utána meg engem akarsz hülyének nézni egy mellébeszéléssel? :D xD

trey @ gépház

Felhívva a figyelmet arra, hogy "visszatérés lesz a normalitáshoz", mármint, megint molesztáló elnöke lesz az USA-nak. :D :D :D

Nincs itt új a nap alatt, demokratáéknál. Clinton hagyatékának jó folytatása lehet(ne), de a vén flótásnak a cerka már szerintem nem üzemel. Ez a szerencséje a Fehér Háznak. God Bless America!

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 01. 21., cs – 07:20

Tegnap letette az esküt. Én azt várom tőle, hogy kezdjen el dolgozni, most jól tanítsa móresre a magyar miniszterelnököt és a többi diktátort, amelyiket eddig szidott! Ahogy hazu ígérte!

trey @ gépház

Igen, igen! Egyesek szerint az!

Sajnos a Biden-huszárok már kezdik puhítani a dolgot, hogy igazából nem lesz ám olyan nagy változás Magyarországgal szemben! Sőt, talán George Clooney is felbukkan majd az RTL Klub valamelyik ócskaszar esti szappanoperájában :D

trey @ gépház

De nemcsak a politikai elit, hanem a média szintjén is megjelentek az összefogással nehezen összeegyeztethető hangok. Max Boot, a Washington Post publicistája például a napokban felvetette, hogy

nem elég Donald Trump Twitter-fiókját letiltani, de a Biden adminisztrációnak a jobboldali Fox News szerkesztőségét is be kellene zárnia.

:D :D :D 

Szegény Biden, remélhetőleg tegnapról mára emlékszik még, hogy mit vállalt el és mit várnak tőle ...

Link: https://index.hu/kulfold/2021/01/21/biden_beiktatas_egyesultallamok/

trey @ gépház

Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelöltnek először meg kellene válaszolnia az ukrajnai korrupciógyanús ügyeiben felmerülő kérdéseket, mielőtt újra Magyarországgal kezdene foglalkozni

Nagyon egyszerű: nem kell felénk a családja és az ő viselt dolgival kapcsolatban semmit sem tennie, ha nem fog újra Magyarországgal foglalkozni. Azt hiszem egyébként, hogy van otthon mit rendbe tennie. Végezzen előbb azzal, aztán kotnyeleskedjen bele másba. Vagy inkább, akkor se.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 01. 25., h – 10:02

Biden úr is szereti a Rolexet:

https://www.hodinkee.com/articles/president-joe-biden-wearing-a-rolex-d…

Egy olyan kék számlapos, acél Datejust volt a csuklóján a beiktatási ceremónián, mint ami nekem is van, annyi különbséggel, hogy az övéről hiányzik a fehérarany fluted bezel (az övé 2000 EUR-ral olcsóbb):

https://www.rolex.com/watches/configure.html#/datejust/m126300-0002/dis…

Mit "várunk" tőle? A programjához illőbb társadalmi érzékenységet. Luxusórában nehéz lesz a szegényeket képviselni.

trey @ gépház

Azokra a kódisokra, akik mezítláb vándorolnak át Dél-Amerikán, hátha majd ha átszöktek a határon, akkor agysebészi vagy fejlesztőmérnöki állást kapnak az IBM-nél. Miután pedig kiderül, hogy ez nem jött össze a nyilvánvaló okok miatt, hajléktalanok, drogdílerek, bűnözők stb. lesznek.

Ennyi bébiszitter és pizzakihordó nem biztos, hogy kell az USA-ba. Helyette egyszerűbbé tehetnék a magas végzettségűek munkavállalását. Annak több értelme lenne.

trey @ gépház

Én annyival elégedett lennék, hogy ne legyen Trump és próbálja meg elhárítani a károkat amit Trump okozott.
Mondjuk itthon egy Orbán utáni rezsimmel szemben is ennyi az elvárásom, vezesse azt bárki.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Szerkesztve: 2021. 02. 10., sze – 08:58

Én azt várom Bidentől, az egész kabinetjétől és a DEM-ektől, hogy most hónapokig érdemi munkavégzés helyett Trumppal legyenek elfoglalva. Vigyék végig a boszorkányüldözést! Gondoskodjanak arról, hogy tűzzel-vassal ellehetetlenítsék egy olyan ember véleménynyilvánítását és újraindulását, akire az ország fele szavazott! Éljen a demokrácia, isten óvja a demokratákat! :D

trey @ gépház

Definiáld az "érdemi munkavégzést". Az 1,9 csilliárd dolláros mentőcsomag szerinted semmiség? Meg a számtalan rendelet, visszaléptek a WHO-ba, klímaegyezménybe, stb. Illetve további járványügyi rendelkezések, mint pl. kötelező maszkhasználat tömegközlekedésen, illetve "háborús gazdasági üzemmódra" átállás szövetségi szinten, hogy legyen elég eszköz a vakcinák gyártásához. Bő két hét alatt...

Boszorkányüldözés? Szerinted tényleg semmi köze nem volt Trump viselkedésének a január 6-i eseményekhez? Ebben az amerikaiak nem értenek veled egyet. Nagyon nem. Még 6 republikánus szenátor is a "boszorkányüldözés" folytatása mellett szavazott.

Persze, Persze. Én ezt várom Bidentől. Aztán, ha ezzel végzett és nem talált már otthon munkát, akkor elkezdhet nekiállni foglalkozni azokkal, akiket banditának stb. tart.

Csak, hogy ne unatkozzon. Mert otthon nincs elég tennivalója. :D

trey @ gépház

Van akkor egy megnyugtató hírem: Biden kormánya nem vesz részt aktívan a szenátusi tárgyaláson, alsóházi demokraták csoportja és pár ügyvéd vitatkozik egymással. Ettől a kormány nyugodtan végezheti a munkáját. Végeredményben pont hogy mindenki végzi a munkáját: a kormány kormányoz, a szenátus meg most épp egy (volt) elnök munkájának ellenőrzésével van elfoglalva, ami alkotmányos kötelessége (még ha a republikánusok ezt elfelejtették az elmúlt pár évben). Szóval ne féltsd szegény amerikaiakat attól, hogy túldolgoznák magukat egy szenátusi tárgyalás miatt. McConnel alatt amúgy is annyit vakációzott a szenátus, hogy kiválóan ki tudták magukat pihenni.

"Felmentette". :D Technikailag igaz...

57:43 arányban találták bűnösnek, szóval 7 republikánus szenátor is átszavazott. Az amerikaiak közel 60%-a is bűnösnek tartja a volt elnököt az ellene felhozott vádakban. Másrészről meg nem kissé abszurd, hogy olyanok is szavazhattak a felmentésre, akik egy normál bírósági tárgyaláson bűnrészesként Trump mellett lettek volna a vádlottak padján. :)

Szerkesztve: 2021. 03. 01., h – 11:02

Ez aztán kemény volt, Joe!

https://index.hu/kulfold/2021/03/01/semmifele-szankciot-nem-tervez-a-sz…

Bedingfield ugyancsak védelmébe vette a döntést, miszerint nem szankcionálják a trónörököst, azzal az indoklással, hogy

történelmileg az Egyesült Államok nem szankcionálja olyan országok vezetését, amelyekkel diplomáciai kapcsolatunk van.

Ebbe a csoportba sorolta például Oroszország és Kína vezetőit is.

Férfimunka volt! :D Jól odabasztál az asztalra! Így tovább :D

Már várom az "orbáni diktatúra" elleni kemény fellépéseket! :D :D

trey @ gépház

https://index.hu/kulfold/2021/03/03/mohamed-bin-szalman-hasogdzsi-gyilk…

Joe Biden amerikai elnök ugyanis fittyet hány a választási kampányban tett ígéreteire, és nem dorgálja meg a Dzsamál Hasogdzsi ellenzéki újságíró brutális meggyilkolására parancsot adó szaúdi koronaherceget, Mohamed bin Szalmánt.

A Joe Biden által alkalmazott kettős mércére nem a Fox News, nem is a Breitbart News Network hívja fel a figyelmet, hanem a Trump-pártisággal még véletlenül sem gyanúsítható The New Yorker Magazine. Robin Wright újságírónő tényfeltáró cikkében szó szerint idézi Joe Biden – akkor még – elnökjelölt kijelentését:

Szaúd-Arábia a nemzetközi közösség páriája, ahol nem tartják tiszteletben a társadalmi értékeket.

És a kampányban a nagyközönségnek igencsak tetsző szózatában konkrétan Mohamed bin Szalmánt, a trónörököst is néven nevezte, mint aki a Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán brutálisan megölt és láncfűrésszel feldarabolt Dzsamál Hasogdzsi likvidálására utasítást adott. 

:D :D :D :D :D

trey @ gépház

Ez a fogyatékos még megcsinálja a 3. világháborút ....

Joe Biden: Putyin egy gyilkos

 Senkinek sem szabad így beszélni a vezetőnkről

– reagált Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának (duma) elnöke az orosz elnök minősítésére. 

Biden mai kijelentése túlmegy a józan ész határán. Így nem viselkedhet egy olyan ország vezetője, amely a demokratikus elvek és az erkölcs hordozójának szerepére pályázik. Így beszélni az államfőnkről senkinek sem megengedett

– hangsúlyozta a duma elnöke. 

trey @ gépház

Már régóta zajlik, csak a digitális térben.

De egyébként mégis mit vársz egy nagyhatalom elnökétől, akinek épp most szólt a titkosszolgálata, hogy egy régi rivális ország megpróbálta megakadályozni a megválasztását? Trump is ugyanígy tett volna, ha az oroszok nem mellette, hanem ellene ügyködtek volna 2016-ban. Szóval ha nem szól érte, akkor ezzel azt mutatja kifelé, hogy szabad a pálya a jövőben is, ami eléggé ciki egy nagyhatalomnak.

Hallod, te mindent elhiszel, amit az interneten olvasol? :D

Nem, de ez hogy jön ide? Direkt nem írtam olyat, hogy elhiszem-e vagy sem, hogy az oroszok beleavatkoztak-e a választásokba. A lényeg, hogy a _saját_ titkosszolgálatuk szerint beleavatkoztak és ennek megfelelően cselekedtek.

 

Súlytalan az ember.

Azt remélem te se gondolod komolyan, hogy USA elnöke (bárki is legyen az) súlytalan ember lenne. Még ha egy vén, narcisztikus, ex-valóságshow színészt választanának meg elnöknek, akkor se lehetne súlytalannak hívni a pozícióba jutott embert (wait a minute...). Illetve emlékezhetnél arra, hogy az előző elnök viszonya se alakult felhőtlenül az elején, lásd little rocket man-féle szövegeket. Csak aztán rájöttek Észak-Koreában, hogy Trump imád diktátorokkal fényképezkedni, és ezért leül úgy is tárgyalni, hogy előzetesen nem kér semmit. Így hát összejött pár valóban történelmi fotó, amit Trump és Észak-Korea is felhasznált propaganda/PR célokra. Csak aztán amikor konkrét tárgyalásokra került volna a sor - csodák csodájára - se perc alatt befuccsolt az egész. Szóval hiába az ideiglenes jó viszony a korábbi elnökkel, pár PR-fotón kívül más gyakorlati nyoma nem lett.

Az, hogy az új elnökséggel egyelőre nem vették fel a kapcsolatot, nem jelenti azt, hogy később sem fogják. Lehet kivárnak egy darabig és figyelnek, hogy mi lesz pl. USA-Kína között. Vagy épp elfoglaltak a belügyekkel, pl. a papíron náluk nem létező járvánnyal. Meglátjuk. De azt már most kijelenteni, hogy nem is lesz semmilyen kapcsolat a két ország között, mert nem tartják elnöknek az elnököt, hát... eléggé naiv és csak azt mutatja, hogy nem vagy valami jártas a témakörben.

https://twitter.com/magaizzyy/status/1372353887492005888

Q: "Do you think Putin's a killer?

BIDEN: "I do."

Q: "So what price must he pay?"

BIDEN: "The price he's gonna pay will, you'll see shortly. I'm not gonna, there's, by the way, we outta be able, that old, that tried expression walk and chew gum at the same time."

Felesleges elemezni a demenciát.

Én azt várom tőle, hogy még idén lemond egészségügyi okokra hivatkozva, aztán átveszi a Kamala Harris a helyét. Valahogy be kell ültetni a csajt az elnöki székbe, választások útján meg még csalással is elég neccesen ment volna.

"(...) addig az oroszok többsége biztos abban, hogy jó kezekben van a gyeplő."

A szerző érdekes módon nem tért ki az orosz "kisebbségre", akik szerint nem jó kezekben van a gyeplő. Bár eggyel visszalépve, már az is arcátlan hazugság, hogy azt írja a szerző, hogy van olyan orosz, aki szerint nincs jó kezekben a gyeplő. Normál esetben a lakosság legalább 110-120%-a szokta támogatni az elnököt. :)

A szerző érdekes módon nem tért ki...

Mutass már nekem egy cikket, ami mindenre kitér. Lehet a "a 444 nevű digitális térkitöltő elem Ctrl+A – Ctrl+C – Ctrl+V-díjas zsurnalisztája" is.

 

 

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Szerkesztve: 2021. 03. 23., k – 09:13

Én kíváncsi lettem volna egy élő Putyin-Biden beszélgetésre. Nem véletlen, hogy az oroszok felajánlották, tisztában vannak a Harrist nemrég elnöknek nevező Biden mentális szintjével. Már nem tudja az amerikai baloldal hogyan dugdossa ezt az kriplit a nyilvános szereplések elől, annyira kellemetlen már számukra is.

trey @ gépház

Leginkább azzal vannak tisztában az oroszok, hogy ilyen vitát nem lehet megrendezni, mint ahogy azt a Kreml szóvivője megerőítette: https://telex.hu/kulfold/2021/03/19/valgyimir-putyin-joe-biden-megbesze…

Most már te is tisztában vagy ezzel :) (kivéve, ha a Kreml esetleg hazudik, na, ez mindig benne van a pakliban)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Hogyne lennének tisztában, eleve azt mondták, hogy "beszéljünk de sebesen, mert hétvégén már majdnem meleg lesz a tajgán: mennénk a -30 fokba bulizni, nekünk az is megy".
Éppcsak egy méretes smiley nem volt a mondat végén.

Aztán tényleg lementek, Putyin hobbiból lánctalpast vezetett a senki földjén, meg profi vadászcuccban kicsit teázott ott, ahol mondjuk nekem a seggem is befagyott volna. Mindezt csak a marketing miatt, passzióból - szóval éles helyzetben meglenne a -50-ben pálinkázás is, a saját lábán odasétálva :D vagy *rosszabb* esetben mínusz 70 fokban összevont hadmozdulatok

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Azert az is jellemzo a "demokratakra", hogy megolt ugy kb. 15000 embert, de abba fog belebukni, hogy tiszteletlenul viselkedett 11 novel. Kicsit ilyen:

Bush és Powell üldögél a kocsmában. Bejön egy fickó, odamegy hozzájuk és megkérdi:
- Helló fiúk, mit csináltok itt?
- Épp a III. világháborút tervezzük.
- Igen? És mi a terv?
- Megölünk 140 millió afgánt, meg egy biciklis postást.
- Egy biciklis postást? Őt meg miért?
Erre Bush odafordul Powellhez:
- Ugye megmondtam, hogy a 140 millió afgán senkit sem érdekel?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Azt is várjuk tőle, hogy gondolja át ez a kék hidrogén nevű izét:

Még a szén-dioxidnál is szennyezőbb Joe Biden klímaváltozás elleni csodafegyvere

Az amerikai szenátus kedden, kétpárti támogatással fogadott el egy olyan infrastrukturális fejlesztési csomagot, amelynek részeként nyolcmilliárd dollárt fordítanak a „tiszta hidrogén” készítésére, amelynek kategóriájába ők a kék hidrogént is besorolják. Joe Biden amerikai elnök a csomagot „kulcsfontosságú eszköznek” nevezte a klímaváltozás elleni küzdelemben, az új kutatási eredmények fényében azonban ez megkérdőjelezhetőnek látszik. 

[...]

Még a szén-dioxidnál is nagyobb megterhelést jelent a környezetre az a „kék hidrogén”, amelynek előállítására egy új szabályozás által nyolcmilliárd dollárt biztosít az amerikai kormányzat.

[...]

'Blue' Hydrogen Is Worse For the Climate Than Coal, Study Says

trey @ gépház

Sikert sikerre halmoz ez a jóember:

A legfelsőbb bíróság kötelezi Bident, hogy térjen vissza Trump bevándorlási politikájához

Az amerikai kormány augusztus közepén tette közzé, hogy meghaladta a 212 ezret az illegális határátlépési kísérletek száma az amerikai-mexikói határon júliusban, ami a legmagasabb szám az ezredforduló óta. A republikánusok ezt a fejleményt annak tudták be, hogy a demokrata párti Biden januári hivatalba lépése óta igyekezett visszavonni elődje szigorú bevándorlásellenes intézkedéseit, így az MPP programot is.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 08. 27., p – 07:50

- Elnök úr, meghalt 100 ember az elbaszott kivonási politika következtében. Érez itt valamiféle felelősséget?

- Trump!

De, már szorul a hurok. Állítólag saját táborában is kezd vállalhatatlanná válni ez az agytröszt.

trey @ gépház

"Az amerikai hatóságok átadtak egy listát a táliboknak, amin amerikai állampolgárok, zöldkártyával rendelkezők, valamint az amerikaiak civil afgán segítőinek a neve szerepel"

"A névsor azért készült, hogy az azon szereplők bejuthassanak a katonák által lezárt területre"

 

végre egy géniusz a hülye trump után!

"Mit várunk Bidentől?"

Én már konkrétan semmit. Ez a semmi tőle nagyon jó lenne, mert a pöcegödör-kavaró művészetéből eleget láttunk eme kevés idő alatt is.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2021. 08. 30., h – 14:04

A választókat kár okolni érte. A felelősség a legfőbb vezéré és persze a vezérkaré ill. mindenkié aki nem akadályozta meg a böszmeséget.

Hint: 

https://www.facebook.com/stuart.scheller/videos/561114034931173/?t=0

https://www.stripes.com/branches/marine_corps/2021-08-27/marine-battali…

de amúgy ez elég jól előjelezte, hogy sok jót nem érdemes várni:

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-57809533

Sajnos ezzel nemigen változna a dolog: ez a tályog bábember sok mindent nem csinál egyedül most sem. Legfeljebb a háttér állna előrébb egy lépéssel. Ez a vonat úgy elment, hogy már vissza sem jön :(

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Hát, ez nem tartott sokáig:

Joe Biden amerikai elnök elfogadottsága rekordalacsony 39%-os szinten áll mindössze 8 hónappal a beiktatása után egy szerdán közzétett Economist/Yougov által végzett felmérés szerint

Az amerikai lakosság mindössze 39%-a elégedett Joe Biden amerikai elnök eddigi teljesítményével, miközben 49%-uk elutasítja az elnököt. Egy hét alatt 6%-ot esett az elnök népszerűségi mutatója. 

trey @ gépház

Tegnap esti RTL híradóban láttam, hogy az amerikaiak azt csinálják, hogy repülőre teszik a migránsokat. Nem mondják meg hova viszik őket. Elmennek Haitire, ott kirakják őket. Ott tudatosul bennük, hogy hol is vannak: ahonnan elindultak.

A Biden kormányzat eddigi teljesítményével sem a Demokraták, sem a Republikánusok nem elégedettek. Mindegyik szidja. A Republikánusok a kurva állapot megszüntetését követelik a kormánytól, amelyik elbaszta a Trump által meghozott viszonylagos nyugalmat a déli határon, a Demokraták pedig a deportálások leállítását követelik.

Biden közben lapít, mert akkorát hazudott a kampányban, hogy most fogalma sincs, mit csináljon.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 09. 25., szo – 12:40

Mit várunk Bidentől?

Már semmit. Már csak annyit, hogy ne aludjon el minden egyes találkozón, mert ez már nekem úgy is kínos, hogy ezt a bohócot a színre lépése óta ütöm:

https://www.youtube.com/watch?v=8xK4_f_YQu0

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 10. 12., k – 14:58

Nő az elégedetlenség Joe Bidennel, meghúzták a vészcsengőt

https://index.hu/kulfold/2021/10/12/joe-biden-elegedetlenseg-koronaviru…

Egyre több a botrány, egyre nevetségesebbé válik Joe Biden

http://www.origo.hu/nagyvilag/20211011-joe-biden-melyrepules.html

Megszavazták ezt az idiótát ... Én azt várom, hogy büntetésből legyen meg egy ciklusa. 😂

trey @ gépház

Az USA-ban most ez megy nagyot, lehet találgatni, hogy WTF?!

 

LINK

Szerkesztve: 2021. 11. 03., sze – 10:58

Biden beszólt Hszinek és Putyinnak, amiért nem mentek el a klímacsúcsra

Összefoglalom: Biden, aki elaludt a klímacsúcson, beszólt a Greta Thunberg által csak kamucsúcsnak nevezett rendezvényen való nem részvétel miatt. Annak ellenére, hogy Putyin és Hszi valószínűleg azzal tett a legtöbbet a klímáért, hogy nem repült oda. Ugyanis a 400 magánrepülőgép, amivel a világ "vezetői" odarepültek, kurva klímagyilkos.

Igazi balfasz.

Lazán kapcsolódik:

figyelmeztető vereséget szenvedtek a demokraták

trey @ gépház

Nem harap rá senki, fene vinné el ;) 

Mondjuk jól elvagy magaddal :D

Témához valami? Csodálkozom hogy még él a múmia. Még mindig tartom, hogy nem fogja kihúzni a 4 évet, eü blabla és lemond. Lehet közben várják hogy a másik múmia haljon meg hamarabb, lol múmiák harca! 

Részben offtopik, de meg kell jegyeznem, hogy az aláírásod annyira szánalmas, mintha egy random külföldi fórumba egy nem magyar azt írná ki, hogy O1G. Szerintem cseréld le, mert csak magadat égeted. SJ részben nem hasonló dolog miatt lett kitiltva? Tanulj tőle, "never go full retard". :)

Akiknek mészárosos, orbános van, azoknak is szólsz?

SJ részben nem hasonló dolog miatt lett kitiltva?

Ez a legendárium. A valóság az, hogy figyelmeztetést akartam neki írni, de egy fake e-mail cím volt beállítva a profiljában kapcsolati e-mailnek, ami automatikus bant ér, ha probléma miatt fel akarom venni vele a kapcsolatot, de emiatt nem tudom.

trey @ gépház

Ha hasonlóan tróger, akkor akkor ugyanaz a kategória, oldaltól függetlenül, mert kiviszi a flame-et a flame kategórián kívülre. Ha "vicceskedő", akkor talán még belefér, nem akarok én cenzúrázni, csak szvsz az aláírás nem kurvaanyázásra való.

SJ, akinek a szakterülete az email-archiválás, nem tudott egy nyamvadt egyedi emailcímet(/aliast) létrehozni a HUP-os profiljához, ha már a rendeset nem akarta megadni? Megérdemelte a bant. :)

SJ, akinek a szakterülete az email-archiválás, nem tudott egy nyamvadt egyedi emailcímet(/aliast) létrehozni a HUP-os profiljához, ha már a rendeset nem akarta megadni? Megérdemelte a bant. :)

Ó, nem. Az én feltételezésem az, hogy a végén már szándékosan trollkodott és szándékosan állított be fake e-mail címet, hogy ne tudjam jelezni. E szándékosság miatt kapta a bant. 

trey @ gépház

Én kb. félévente nézek rá az ide regelt fiókomra (gmail). Előtte freemailes volt, az nemrég még 3 hónap után deaktiválta a fiókot ha nem lépett be a tulaj. Na az szívás, és simán kamu fiókak nézheti egy morcos valaki. Nem csak a freemail volt ilyen, szóval simán beleeshetett valaki ilyenbe is akár.

Bár nem mintha nagy dolgok lennének ezek...

"Freemail.hu-s email címről ha nem pattan vissza levél, semmi baj nincs."

 

Hát de pont azt írtam, hogy visszapattan. X idejű (3 hónap?) nem belépés után a freemail zárolja a fiókot, sőt egy időben (lehet, most is) a komplett levelezést is törli/törölte. Van olyan gmailem, ahonnan forwardolom a leveleket freemail-re, és ott látom, hogy visszapattan.

És ezt nem csak a freemailnél vezették be, máshol is volt/van ilyen.

 

"Értem az igyekezetet"

 

Értem én a célzást, de te nagyon el vagy tévedve ezzel, de csak nyugodtan. :D (Nekem sj úrról valami spam-es fanatikus ugrik be a múltból, de  rendszeresen hónapokig/hetekig (mikor, hogy) nem olvastam/írtam a hup-ot évek óta. De hogy te kit bannolsz, az engem kurvára nem érdekel. A vicces az, hogy szerintem a hup tagság 80%-a téged is bannolna innen ha lehetősége lenne rá. :D) Ha esetleg úgy érzed, megsértettelek, nyugodtan bannolj!!4!

Látom, bizonygatod, hogy nincs benned rossz szándék, meg igyekezet, de a végére azért csak elgurult az a gyógyszer :D

Hidd el, nem tudsz te itt olyan sértést leírni (nyugodtan próbáld meg), ami még ne lett volna. Itt a bannolás olyan ritka, mint a fehér holló. Mostanában nem a bannolás megy, hanem a ragequit. Korábban a ban eszközével éltem (bár 20 év alatt néhány 10 ban nem hiszem hogy sok lenne, de majd egyszer kiszámolom), mostanában pedig inkább azzal, hogy pont úgy viselkedek a tagokkal, ahogy ők viselkednek. Aztán, amikor a tükör már kellemetlen nekik, akkor szokott jönni a ragequit.

Sárkány ellen sárkányfű ...

PS: ha életunt vagy, nem biztos, hogy itt kell kitölteni a bosszúdat ...

trey @ gépház

A vicces az, hogy szerintem a hup tagság 80%-a téged is bannolna innen ha lehetősége lenne rá. 

Felmerül a kérdés, hogy ha a tömegeknek ilyen szar itt, akkor miért töltik itt a drága idejüket? Van volt pl. valami fork portál, sj ráadásul igen tevékeny volt rajta, e logika szerint ott kellene lennie a 80%-nak, nem? És csak a maradék néhány embernek kellene itt dagonyázni trey virtuális trágyadombján, nem?

Ehhez képest a HFP, vagy mi a rák, élete csúcspontján sem tudott felmutatni 2-3 párhuzamosan aktív usert, és a trey elleni forradalomból csak annyi látszik, hogy néhány havonta jön egy ragequit, aki belefárad abba, hogy nem tudja másoknak átadni a saját értékrendjét, hiába próbálkozik teljes erőből.

Szó sincs arról, hogy a forkok, amiket nagyrészt sértett elmebetegek csináltak "sikeresek lettek-e". (Bannolásról volt szó, és arról, hogy vannak email címek, amik kamunak nézhetők. Erre mondtam példát, és ez után derült ki az is csak, hogy nem freemailes címről volt szó. Persze fura a cím, de nekem is voltak vicces címeim, pl. fbi@mpp.hu). Sőt sj bannolása pedig engem egy percig sem érdekelt.  

A HUP szerinted trey sikere?

Nem vonom le azt az érdemet, hogy elindult egy ilyen portál, és azt pont trey HUP-ja. De mondjuk még az se pont így volt, páran segítették is azért.

De hogy a HUP sikere trey sikere, ahogy sokan itt már félistenként tisztelik érte, az egyhén vicces, bár teljesen normális a világban. A HUP-ra eljöttek párszázan, és egy halom szakmai kérdést megvitattak, tanácsokat adtak, segítettek egymásnak.

A HUP attól lett sikeres, hogy a hasonló érdeklődésű emberek beszélgettek, és problémákat oldottak meg, amivel ismert lett a szabadszoftveresek között, aztán az informatikusok között, stb.

De a sikerre a tartalom vitte, a sok ember sok ismerete, tudása. Én azt sem mondom, hogy trey nem volt köztük, mert ő is sok tanácsot adott, de sok ezren adtak. (Amúgy az igazi problémák itt akkor kezdődtek, amikor trey már nem csak szakmailag kommentelt, hanem "emberileg" is! :D Ezt a mondatot ne vegyük komolyan!!!4!!4!)

A HUP igazából nem treytől lett valami, hanem mindenkitől.

Az, hogy most értékes, és fial az meg trey öröme lett. :D

Egyetlen percig nem irigylem, vagy sajnálom tőle a pénzt, tőlem többmilliárdért is eladhatja. :D Tényleg, és komolyan.

Vagy bosszút állok? :D

Tőlem klikkesedhet tovább, egy oldal a neten, és kész.

De ami az ironikus mondatomat illeti, szerintem ha trey elkezdene kommentelni pl. mostantól a hvg-re, és komolyan venné a vitákat, és beleszállna a meggyőződése mentén, akkor az ottani idióták simán bannoltatnák szerintem. :D

Na jó, ez az egész nyilván csak gondolati síkon érdekes, lehetne boncolgatni sok szálon a végtelenségig, akkor se jutnánk sehová, illetve mindenki a saját meggyőződését esetleg átgondolná, és elbaszná vele az idejét.

Olyan ez, mintha holnap megszűnne a HUP. Pár hétig néhányan kiakadnának, aztán idővel nosztalgiává lenne az emléke, de tragédia nem történne! ;)

:D

Hallod, egy oldal attól működik, hogy van mögötte egy stabil ember. Ez lennék én. Az, hogy a _működő oldal_ (ami mögött a stabil ember van) később sikeres lesz-e, az már a második lépés. Az első lépés nélkül lehetetlen a második.

Lehetnék szerény, de minek?

mostantól a hvg-re, és komolyan venné a vitákat, és beleszállna a meggyőződése mentén, akkor az ottani idióták simán bannoltatnák szerintem. :D

Azért bannolnak valakit, mert más a véleménye mint nekik? Igazi minőségi oldal ez a hvg, mindig is tudtam. Meg azt is, hogy sj temploma. Sj, te vagy?

trey @ gépház

és a trey elleni forradalomból csak annyi látszik, hogy néhány havonta jön egy ragequit,

És utána megnő hirtelen a regelési igények száma :D 

Múlt ~ hét mérlege: 2 ment, 7 jött. Vajon, a 7-ben benne van új nick alatt az a 2, aki ment? Mert lecserélte a "megfáradt" nicket? Megannyi kérdés :D

trey @ gépház

A google ezt találta róla:

Let’s go, Brandon! – Miért háborog Amerika egy látszólag teljesen ártalmatlan szlogenen?

"Október elején interjút készített az NBC News Brandon Brown NASCAR-versenyzővel, közben a lelátóról azt kiabálta a közönség, hogy „Fuck Joe Biden,” vagyis „B*ssza meg Joe Biden.” A riporter félreértette, amit mondanak és megjegyezte Brandon Brownnak, hogy milyen lelkes a közönség, hiszen „Let’s go, Brandon” szlogenekkel szurkolnak neki, pedig valójában az Egyesült Államok 46. elnökét szidták vulgáris kifejezésekkel.
...

A „Let’s go, Brandon!” szlogent le is rövidítették már LGB-re, Ben Shapiro, jobboldali politikai híresség ezzel a kifejezéssel gratulált Virginia lakosságának is, amiért republikánus kormányzót választottak a napokban.

„Üdv az LGB-klubban, Virginia!” – írta a közösségi médiában.

A regnáló elnök ilyen vulgáris kifejezésekkel való gyalázása egyáltalán nem szokatlan az Egyesült Államokban: a „Fuck Donald Trump” vagy „FDT” kifejezés széles körben használt volt az előző elnök hivatali ideje alatt, készült még ilyen című rap-szám is, árultak ilyen bögréket, pólókat, molinókat, Trump ellenfelei átírták nevüket Twitteren erre a kifejezésre, készültek ilyen című videók és rengeteg mém is."

Az volt a gond, hogy tulterheltek a kamionosok, es nem ertek idoben oda Commieforniabol a szavazatokkal.

De igazabol barmi is lesz a vege, $155 koltsegvetesbol valaki megszorongatta a "demokratat" a sajat teruleten, szoval le a kalappal elotte! Kicsit tobb energiat fektetnek bele, Alzheimer elnoknek meg tovabb esik a nepszerusege, es akkor legkozelebb megnyerik.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Trey, ilyen, az oldal témájába eső hírt nem linkelsz be? Csak azt, ha épp elszundított egy unalmas meetingen?

A kongresszus most fogadta el a 65 milliárd dolláros szélessávú infrastruktúra fejlesztési projektet. 42 milliárd jut arra, hogy a szolgáltatók kihúzzanak 100/20 Mbit/s, alacsony késleltetésű netet oda is, ahol eddig csak "lassú" elérés volt (25/3 Mbit/s alatt). Emellett 14 milliárd jut rászoruló családok támogatására ($50 helyett $30 lesz nekik a havidíj). Továbbá ismét kötelezik a szolgáltatókat arra, hogy a részletes tájékoztatást nyújtsanak a szolgáltatásról, ne lehessen az apró betűs részben elrejteni egyéb díjakat (Trump töröltette el ennek kötelezettségét 2016-ban.)

Csak próbáltam biztatni, hogy lépjen ki egy kicsit a véleménybuborékából. Már tavaly leírta, hogy nem vár az új elnöktől semmit, erre meg csak alakulóban van egy hatalmas infrastruktúra-fejlesztési csomag, aminek részeként szinte minden amerikaihoz eljut majd a 100/20-as net. De ez persze nem illik bele a trumpista szólamokba.

Sőt, a 65 milliárd dollár eredetileg 100 volt, csak a republikánusok és pár olyan demokrata szenátor miatt, akik legközelebb már valszeg piros színekben indulnak, kissé megnyirbálták a keretet.

Szerkesztve: 2021. 11. 10., sze – 12:38

Mit várunk Bidentől?

Azt, hogy még ÁLLÍTÓLAGOSAN se fingja el magát egy konferencián. Már csak azért is cikik az ilyen állítólagos értesülések, mert erodálják a USA elnöki hivatal jó hírét.

https://youtu.be/q3JtJzs4kas?t=64

Erre mondják, hogy ez már csak egy Old Fart.

trey @ gépház

Be akartam linkelni egy tök jó mémet, de képtelenség rákeresni, beírom a keresőszót és egyetlen találat sincsen egyik keresőn sem :-)

Egyébként az a baj ezzel az esettel, hogy Biden nem tudta észben tartani a tiltott szavak listáját. Mint a néni, aki Hitlert élteti amikor koccintásra emeli a poharát. (Ezt sem találtam meg, pedig ez is vicces.) Az agya visszaugrott néhány évtizedet.

Szerkesztve: 2021. 11. 17., sze – 08:01

Tegnap este az RTL Klub beszámolt arról, hogy Joe Biden leült Hszi Csin-ping kínai elnökkel kedélyesen beszélgetni, mint két régi barát. A kínai elnök "Old friend"-nek nevezte, amit Biden nem hárított el, csak annyit mondott "Thank you",

Ami azért érdekes, mert ... nemrég ez az "old friend" még "thug" volt neki, ami kb. bűnözőt jelent.

Igazi balfasz ez a Biden.

A Fehér Háznak kellett magyarázkodnia megint miatta:

White House insists Biden, China's Xi aren't 'old friends' following Monday meeting

trey @ gépház

Blogolok? A semmiről? Hogy egy értelmileg leépült bohóc az Egyesült Államok elnöke? Ez neked semmi?

Amúgy mekkora már, hogy ez a gyopár múmia kihívóként elverte a regnáló elnököt. Sokat elmond a helyzetről :D

Vitatott. Az viszont nem, hogy pár hónap alatt:

Joe Biden tevékenységét a megkérdezettek 53 százaléka nem helyesli és mindössze 41 százaléka támogatja. Ez a 12 százalékpontos különbség szinte megegyezik azzal a különbséggel, amellyel a republikánusok felülmúlnák a demokratákat, ha most tartanák a félidős kongresszusi választást.

trey @ gépház

Magyarként, európaiként annyi számít, hogy az usa elnöke kiszámítható, következetes és megbízható legyen. Na Trump egyik se volt. Szóval a jelenlegi helyzet jobb, legalábbis egyelőre még úgy néz ki. Európából nézve. 

De így gondolhatták az amerikaiak is, hiszen a regnáló keménytökű Trumpot egy zombi kihívóra cserélték :D

Legfeljebb legközelebb lecserélik a zombit is. Innen nézve kit érdekel a többi, nekünk most jobb, mint egy nárcisztikus, korelikus, ad-hoc, retardált usa elnökkel együtt működni. 

Amint látod Trey megszállottja lett Trump bukása után az olyan igazán fontos amerikai belpolitikai ügyeknek, mint hogy mikor fingott az elnök, vagy hogy épp végbéltükrözésen volt-e vagy sem. Mert hát azt te sem tagadhatod egy percre sem, hogy ezektől függ több száz millió amerikai mindennapi élete.

Az olyan történésekről, mint hogy a képviselőház most fogadott el egy 1.75 csillió dolláros törvénytervezetet persze nincs szó, mivel senkit sem érdekel, hiszen az elnök végbele nem érintett az ügyben. Ki nem szarja le hogy pl. a tervezet tartalmaz olyanokat, mint:

  • univerzális óvoda 3-4 évesek számára
  • 4 hetes szülői/beteg/ápolói szabadság
  • kiterjesztett ACA
  • havi max 35 dolláros inzulin limit Medicare alatt, havi $2000 dollár max saját zsebből fizetve
  • 500 milliárd dollár klímavédelemre

Stb, stb. Abban mindenki egyetért, hogy a fentiek teljesen irrelevánsak, egyetlen amerikai életét sem értinik, említésre sem méltó a törvénytervezet.

Mi lett a déli határon?

Az olyan történésekről, mint hogy a képviselőház most fogadott el egy 1.75 csillió dolláros törvénytervezetet

Már megint pénzt nyomtatnak? 

500 milliárd dollár klímavédelemre

Magánrepülőkre, amivel a következő 0 értelmű klímakonferenciára el lehet majd repülni? A két legnagyobb kibocsátó az USA és Kína. Mit tesznek ez ügyben?

havi max 35 dolláros inzulin limit Medicare alatt, havi $2000 dollár max saját zsebből fizetve

Ami nálunk ingyen van? 

Komolyan, ettől esel hasra? Ha ekkora a jólét ott, akkor miért van a vén kripli népszerűsége ugyanezen időben volt Trumpé alatt?

trey @ gépház

Magánrepülőkre

Az amerikai elnök nyilván magánrepülővel utazott, nem az Air Force One-nal. Ez már megint tök komolytalan.

A $500 milliárd nagy része zöld energiás befektetésre megy. Most épül pl. a legnagyobb napelempark Indiana államban.

 

Ami nálunk ingyen van? 

Hát pont ez az! Ezért vicces a sok Trump rajongótól hallani (most nem rád célzok), hogy akkor kommunistázzák a demokratákat, ha épp olyan közszolgáltatásokat akarnak bevezetni, ami még nálunk is ingyenes. Természetesen nem estem hanyatt attól, hogy egy nálunk sokkal gazdagabb országban bevezetnek egy olyan intézkedést, ami nálunk régóta adott volt.

 

Ha ekkora a jólét ott, akkor miért van a vén kripli népszerűsége ugyanezen időben volt Trumpé alatt?

Először mutatnál egy felmérést, ahol Biden utolsó és nem az utolsó előtti elfogadottságban? A népszerűtlensége összetett kérdés, nyilván közrejátszik benne az afganisztáni kivonulás, de úgy általában talán inkább az, hogy Biden túl centralista.

Ez neked picsogás? Csak egy példának hoztam fel, hogy ha már létezik ilyen topik a HUP-on, akkor lehetne olyan dolgokról is tárgyalni, amik nem az amerikai napiszar.hu-ról származnak. Vagy szerinted Trey e topikbeli hozzászólásainak színvonala és témaválasztása etalonnak számítanak a HUP-on? (Ok, a múltkori szavazásnál látottakhoz képest még igen.)

Ez neked picsogás?

Az.

Csak egy példának hoztam fel, hogy ha már létezik ilyen topik a HUP-on, akkor lehetne olyan dolgokról is tárgyalni, amik nem az amerikai napiszar.hu-ról származnak.

Ha valamiről szólni kívánok, nem azt várom, hogy trey megírja, hanem megteszem magam.

Vagy szerinted Trey e topikbeli hozzászólásainak színvonala és témaválasztása etalonnak számítanak a HUP-on?

Leszarom treyt.

:)

Biden első évének végére elvesztették előnyüket a demokraták

A 444.hu szépen próbálja a címben tompítani a helyzetet, ami:

az év végére viszont fordultak az erőviszonyok, és a republikánusok vezetnek 5 százalékkal az Egyesült Államokban

A bideni álom szertefoszlott, a lufi kipukkant. 

PS: a koronavírus helyzetet is milyen jól kezelte :D Tesztelés és maszk! "Meg is lett" az eredménye! :D

trey @ gépház

pár millió importszavazó majd helyükre teszi a szarfehéreket

szerk.:
első komment: "Azért a nagy vizen túl sem bonyolultak a szavazók, nem lett kánaán egy év alatt akkor jön a durci."
a szavazókkal van a probléma, mint a baloldalnak mindig :DDD

let's go Brandon!

Ma megmérettetik ... Biden úr és sleppje politikája.

trey @ gépház

Mondjuk meg megmentheti oket a szokas szerint a sikeres, baloldali politika.

Jelenleg nagyon ugy tunik, hogy a republikanusok koroket vernek a "demokratakra", az 55 szenatusi hely sincs kizarva (tippre 52-53 korul lesz), annak ellenere, hogy most foleg republikanusoknak jart le a 6 eves mandatuma. Az alsohazban meg durvabb lehet a helyzet.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Hát, ez egyelőre elég rosszul öregszik. A demek magasan a várakozásokon felül teljesítenek. Ráadásul még egy Trump vs. DeSantis republikánus belharc is kibontakozik. Sajnos Trump egója ahhoz is túl masszív, hogy várjon a választások utánig.

Viszont az USA-nak továbbra is megoldhatatlan feladat egy választás gyors és problémamentes lebonyolítása.