Viking X-7100 5.1 hangalszett bemeneti csatlakozó

Fórumok

Hellósztok!

 

A minap vettem egy a $subject-ben szereplő tárgyat. Viszont nincs hozzá való bemenetni vezeték. Úgy tippelem, hogy 3 jack csatlakozó van az egyik végén a másikon meg ilyan PS/2-es szerű bemenet lenne.  Ilyen kábelt lehet kapni valahol, vagy gyártani kell hozzá valamit, házi barkácsban?

 

http://img4.imagetitan.com/img.php?image=22_20200912_113833.jpg

Hozzászólások

Bármelyik audioval foglalkozó boltban kapsz hozzá kábelt, még válogathatsz is. :)

Rágugliztam erre a készülékre. Csak ugyanezt a kérdést találtam más oldalakon, ill. egy eladó hirdetést a hw..apro-n. Azt vetted meg? Csak mert ott látszik a képen a kábel, amit hiányolsz. A zöld-fekete-narancs  jack, ami még szabványos színű is. Az alaplapod/hangkártyád valószínűleg ilyen színű jack aljzatokon vezeti ki az 5.1 hangot. Neve "mini din 9-pin 5.1 jack" vagy ilyesmi. Erre ráguglizol, láthatod, hogy nem igazán kapható. Egy hobbielektronika fórumon írnak róla.

Az RCA kábel/dugó teljesen más téma. Azok a front/rear - left/right, és a center hangszórók kimenetei (melyek szintén láthatóak az említett hirdetésben).

Szerkesztve: 2020. 09. 12., szo - 13:46

off

A színkódok nem fordítva vannak a feliratokhoz képest? Szerintem a bal a fehér, a jobb a piros.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez mondjuk igaz. :) Mindamellett nem értem ezt a mondatodat:

ehhez ilyen sztereó RCA kellene nem ilyen sima

Szerintem az RCA csatlakozó mono, a külső pereme GND, a belső csatlakozópont a jel. Ha sztereo, akkor kettő van belőle, egy bal meg egy jobb.

Amúgy a kínaiak is megérik a pénzüket. Ha jól látom, ez a sokpólusú izé az input, míg az RCA hüvelyeken hozzák ki az erősített teljesítmény jelet, azt is rossz színkódolással. RCA-n nem szoktak teljesítményt vinni, azt nem nagy áramok átvitelére tervezték.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Olcsó aktív hangszóró pároknál (pl. Genius) simán viszik a passzív oldal felé a létező legvékonyabb tyúkbélen a naftát, fröccsöntött RCA-dugóval kombinálva. Végül is nagy áramot nem kell szállítania...

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ez valahol akkor is borzasztó. Ahhoz, hogy a hangszóró membránja ne önkényesen lengedezzen, különösképpen a rezonancia frekvenciáján, azt villamos oldalról meg kell fogni, azaz igen kis, vagy a vakmerőknek - akik nem félnek a gerjedés lehetőségétől - akár negatív impedanciával kell lezárni. (Mivel a néha előforduló pongyolaságomat egyesek szememre vetették, igen, komplex halmazon nem értelmezett a kisebb, nagyobb reláció, így a kisebb, mint nulla sem. Tehát gondolhatok a hangszóró impedanciájának komplex konjugáltjára, de első körben akár arra, hogy az impedancia valós része lehet negatív.)

Erre ezek a csatlakozók, meg a vékony kábelek nem megfelelőek. Ráadásul zavaró lehet, mert sok eszköznek van RCA jel be- és kimenete, azokkal összekötve a viszonylag nagy szintű teljesítmény kimeneteket, lehet baj belőle.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2020. 09. 12., szo - 19:26

Van nekem egy (!) átalakítóm, ilyen mini din 9-pin (ha ez a neve), a másik vége RCA hüvely. Szóval a sztereó jelet jack-RCA átalakítóval oda lehet neki adni, olyat lehet venni.

Ha kell, neked adom egy sörért. :)

Helyileg Bp.

Ha az ingyen kábel nem válik be, szedd szét, és szerelj be rendes csatlakozókat.

:)

Én is a módosításra gondoltam. Egy kényelmesen használható csatlakozót is be kell építeni a meglévő mellé, arról párhuzamosítva.
Van azon a fém hátlapon még hely mondjuk 3 db 3,5mm-es jack aljzatnak is.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox