Szerviz/szerelő nélkül ne vegyél hűtőt

Beko RCNA340K30W -t kinéztük, árukeresőben jó értékeléseket kapott, megfelelt a paramétereknek.

---------------------------------------------------------------

megvettük, majd másfél hónapot a sarokban volt, mert még ment a felujítás.

utána telipakoltuk vagy 10-en kg hússal a mélyhűtőt, mondván mindjárt költözünk.

pár nappal később vettük észre, h. annak ellenére h. ad hangot a kompresszora, mint ha működne, sajnos nem hűtőtt, így dobhattuk ki azt a sok húst.

szóval köszi, nem tudom ki hibázott, de BEKO hűtőt soha többet nem veszünk.

---------------------------------------------------------------

 

tanulság: konkrétan, amikor a szervizt hívtuk, már akkor mondták h. BEKO, CANDY-t, kerülni kell, mert állandóan probléma van velük. mondom király. legközelebb nem árukeresős értékeléseket nézünk, hanem szervizt, szakembert kérdünk meg, h. mi a jó márka+típus.. (remélhetőleg nem mindig úgy válaszolnak az ügyfélnek h. -insert brand here- rossz, ami aktuálisan meghibásodik :D )

 

amúgy már el is vitte egy szervizes srác a hűtőt, mondván h. nem is szerelik, mert kidobják.. wtf

 

majd kíváncsi vagyok h. az extreme digitalnál levásárolni lehet csak vagy pedig a pézt' kapjuk vissza. update: király, a pézt kaptuk vissza'!

Hozzászólások

"szervízt, szakembert kérdünk meg, h. mi a jó márka"

1. Ha kapcsolatba kerül a márkával, akkor az egy szar márka, hiszen sokat visznek szervízbe

2. Ha olyan márkát ajánl, amit keveset visznek szervizbe, felkopik az álla

Catch 22 :-D

"nem is szerelik, mert kidobják"

És garanciában kapsz egy ugyanolyat?

Normális ember már nem kommentel sehol.

Tudom ajánlani a tudatosvásárlós teszteket. Már hármat vettem az elmúlt két évben, tényleg segített a döntésben. Az a 2000 Ft egy tesztért meg sokszor az ár 1%-a se. Eddig hűtő, mosogatógép meg még vmi apróság volt, amire már nem is emlékszem :D

Csak nem a mágnesgumi adta meg magát?

Szerkesztve: 2020. 08. 17., h – 06:49

Törököktől jóra ne számítsatok. Ott van Szulejmán, a sorozat is nagy csapás volt kis országunkra :D

Mondjuk a mosogatógépes blog hsz-eiben dicsérték a márkát.

A Candy meg olyan, mint egy régi olasz sportkocsi, gyors és szép, de hamar előjönnek a gondok. Felültöltős 1400-as centrijű Candy mosógépnek pont 1400-on nyílt ki a dobnak az ajtaja. Azt a dübbenést nem felejtem és a helyéről is kimozdult a gép.

Furan hangzik, de kelloen oregek jarnak erre, hogy haztartasi cikkeket vasaroljanak.
Szoval itt kerdezz korbe.

 

Az a nagy helyzet, hogy a haztartasi gepekben nincs nagysagrendbeli elteres max 2x szorzo, szoval az ar az utolso szempont kell legyen vasarlaskor

 

 

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Kb. pont olyan, mint az itt idorol idore felbukkano "milyen routert vegyek otthonra".

Es amikor valaki ajanl egy 60kHUF-ost, akkor megy a picsogas, hogy van 30kHUF-ert is asus.

 

A topiknyitonak: hutobol samsung. Fuggetlen homersekletszabalyzo, legbefuvasos, nincs hutoborda hatul (nem porosodik, takarithato), huto kulon lekapcsolhato, ugy hogy a fagyaszto megy (forditva nem!). Zajossagot nem tudom megmondani, nekem perpill a haloszobaban van.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Akartam venni, de sajnos nem arulnak beepithetot belole.

Igy vettem masikat.

Van a csaladban egyebkent Miele mosogep. Van osszehasonlitasi alap.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hűtő vásrlási 1x1... Megveszed, házhoz viszik/hazaviszed (utánfutón, mert fektetve tilos szállítani), és _azonnal_ üresen bekapcs, és teszteled, hogy hűt-e. Ha nem, akkor telefon/személyesen bolt/szervíz, hogy gond van.

A legtöbb helyen azt írják, hogy nem szabad azonnal bekapcsolni. Hiába szállítják állva, pakoláskor mozgatják és döntik.

Múlt héten vettem hűtőt, tőlem is kérte a szállító, hogy a helyére állítás után várjak 8 órát a bekapcsolásig.

+1

Ennek a Bekonak a manualja explicit leírja, hogy becsomagolt állapotban állítsd fel egy napra abban a helyiségben ahol használni fogod, és csak x idő múlva szabad bekapcsolni. Asszem 24 óra. A csomagolást igazából leszedheted, az hogy rajta tartod csak egy jelzés, hogy direkt nincs bedugva :)

Tavaly csere program keretében lett új fagyasztónk, a helyiség amibe került még azután került felújításra, kb 3 hónapot állt ott egyhelyben, ki sem csomagoltuk, szerencsére minden oké vele azóta is!

Amúgy én is híve vagyok a gépek kipróbálásának, vettem fúrógépet, haza mentem, kicsomagolás közben vettem észre hogy valami zörög, addig forgattam, amíg egy csavar nem került elő a "szellőzőrács" (lehet nem így hívják) belső oldalán, másnap reggel vissza vittem, ki cseréltem egy másikra, azzal nem volt gond szerencsére.

Szerkesztve: 2020. 08. 17., h – 12:10

Kb. pont ilyenünk van, nincs semmi baja. Nem tudni hogy mikor, de vmikor megsérült. Nyilván most berágtál, de hidd el hogy ez kb bármivel elő tud fordulni.

Ha webes rendelésből van és nem telt le még a két hét akkor a pénzedet visszakérheted minden kérdés nélkül, még akkor is, ha nem lenne semmi baja.

A BEKO semmivel sem rosszabb, mint a többi (mondjuk nem is jobb). Ezt szervízes mondta nekem.

Nincs hutom. Nemtudok azonosulni a problemaval :D Vagy hazon kivul eszem, vagy pizza, azt meg minek huteni. Boltba minden nap megyek, nekem ez a kikapcsolodas egyik formaja. Tokeletesen foloslegesnek iteltem meg foloslegesen zabalna az elektromossagot...

Venni kell majd, meglatom, de ezeknek a bimbili markaknak eselytelen, hogy megfontolasra keruljenek.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Én is így gondoltam sokáig és most is veszek így dolgokat, de szervizesek mondták, hogy sok esetben bele van kalkulálva az árba, hogy elromlik X százalék és egyáltalán nem megbízhatóbb, mint más - rövidebb jótállási idejű - termék. Tehát például 60e Ft-ért van egy termék 2 év garanciával, míg egy másik hasonló 80e Ft-ért 4 év garanciával. A másik semmivel sem megbízhatóbb, csak szimplán egy biztosítás jellegű díjat fizetsz.

Szerkesztve: 2020. 08. 17., h – 20:24

árukeresős értékelések

 

Nem is tudom mire való. Nyilván működik a termék mikor megveszed. Az hogy milyen vásárt csináltál a durva eseteket leszámítva csak x idő múlva derül ki. Az "értékeld a megvásárolt terméket" mail meg egyből jön. Az a legjobb mikor adnak egy 5-öst odaírják, hogy azt kaptam amit vártam itt volt a legolcsóbb stb... és hogy nem tudok rosszat mondani, mert még nem használtam.