Laggolt a billentyűzet/egér a HP gépben, sosem fogsz rájönni, mi volt az oka

Szóval adott

  • egy pár éves HP brand PC
  • egy wireless Logitech MK235 billentyűzet+egér kombó,
  • egy USB-s wifi receiver (TP-LINK),
  • és egy Logitech c930e webkamera

Ezek laggoltak mint a szemét, de annyira, hogy a kurzorra néha nehézséget jelentett bizonyos gombokat eltalálni, a net szakadozott, stb. Néhány napnyi szenvedés után a megoldás:

Nem lehet egyszerre USB2 és USB3 portokat használni. Igen, ez egy ismert issue, és nem is ritka jelenség, lásd az érintett modellek listáját a lapon.

Átdugtam a webkamerát USB2-be, minden más amúgy is abban volt, most megy minden.

HP. Never again.

Hozzászólások

Nem gondoltam volna rá, igaz.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

LÁtod, mennyivel jobb a Macbook, van összesen két USB-C portja, nincs lehetőség egyszerre használni USB2-t és 3-at :)

Bakker, megnézem holnap a gépem a melóhelyen, mert sok mikro megszakadás már az agyamra megy. Egyébként Asrock A320M-es lap AM4-es procival. A régebbi AM1-es gépemen soha nem volt ilyen.

HP. Never again.

Céges laptopom HP, hardverrel alapvetően nem is lenne gond ha a kijelzője nem a legolcsóbb TN LCD panel lenne. Függőleges betekintési szöge gyakorlatilag nincs (ha szemben ülsz vele látod a különbséget a teteje és az alja között), és a színhűsége is annyira rossz hogy csatornánként kellett utána állítanom a GPU beállításokban hogy legalább hasonlítson az IPS-es monitorom színeihez. Nem grafikai munkát végzek, így a probléma nem kritikus, de nagyon zavaró. Ez a legolcsóbb netezős gép esetén még elnézhető, de egy üzleti gépnél szerintem gáz.

Szerkesztve: 2020. 07. 28., k – 22:13

Lag, lagol. Ban, banol. Log, logol. .Terabyte Csak hogy  meglegyen.

Egyébként ugyanez a Logitech kombóm van, te hogy vagy vele megelégedve? Nekem vezetékes után nagy megszokast igényel hogy az egér mennyire pontatlan. Vagy nekem is rossz usb likban lenne?

Lag, lagol. Ban, banol. Log, logol

Elbizonytalanodtam :)

https://e-nyelv.hu/2019-05-01/laggol/

Egyébként ugyanez a Logitech kombóm van, te hogy vagy vele megelégedve? Nekem vezetékes után nagy megszokast igényel hogy az egér mennyire pontatlan. Vagy nekem is rossz usb likban lenne?

Alapvetően a vezetékesnek semmi nem ér a nyomába, de így nagyságrendekkel pontosabb. Egy próbát megér. (Btw itt nemcsak a wireless receivernek kell USB2-ben lenni, hanem mindennek, szóval nem biztos, hogy van elég lyuk. :))

Jó pár évvel ezelőtt vettem észre - mikor az első pendriveomat vettem - hogy rajzolás közben meglassult a rendszer.

Egyszer véletlenül jöttem rá, hogy a pendrive csinálja mikor kihúztam és láss csodát gyorsabb lett a gép.

(Nem volt semmilyen fájl megnyitva a pendriveról. Nem volt használatban.)

Akkoriban bevett szokásom volt, minden usb-s szart kihúzgálni ami nem az egér vagy a billentyűzet.

Találkoztam már ilyennel, unshielded volt az USB3 port, ez okozta a problémát.

I don't run often, but when I do, I run as administrator.

Elég tetemes ez a lista: Hardware platforms affected

Van egy Logitech G602 vezeték nélküli egerem. Ehhez adtak egy kábelt is, hogy abba rakjam a USB-s vevőegységet ha USB3 foglalatban lagot tapasztalnék. Egy ASUS Zenbook (csak USB3-as) notebookkal használom és bizony akadozik bizonyos pozíciókban, ha nem a köztes kábelba rakom a vevőegységet. Szóval nem is annyira ritka a jelenség.

Itt mi a megoldás?

Hasonló cipőben járunk. Logitech wifis akármi bill+egér combo, ASUS prime b250m-plus alaplap, DeepCool SMARTER gépházban. Ha az előlapi USB3 portot használjuk, vagy az egér, vagy a billentyűzet akadozik.

Gépház cserén gondolkodok.

Ez sajnos itt nem járható. Egyfelől, mert néha egész nagy adatokat mozgatunk USB3-as driveon, másfelől meg kényelmesebbek vagyunk attól, hogy az asztal alatt bújkálva dugdossuk be hátra a kacatjainkat.

Még most eszembe jutott, hogy valami kulturált USB3 hubot rakok az asztalra. A gépház "rossz" usb3 portát meg vagy beöntöm epoxival, vagy lehúzom az alaplapról.