Telekszomszéd rendrakásra kényszerítése?

Fórumok

Helló,

Fel lehet szólítani a telekszomszédot (közvetlenül vagy jegyzőn stb. keresztül), hogy tegye rendbe a telkét? Rét/szántó besorolású, de már akkora fák nőnek ott, hogy már nálam takarja a napot jelentősen és ez egyre rosszabb lesz. Szóval jó lenne ha lehúzná a valagát, ha már összevásárolta a földet és rendbe tartaná.

Milyen lehetőségeim vannak ilyesmire?

Hozzászólások

Nekem is van egy kedves szomszedom aki azzal jott, hogy arnyekolja a telket a faim. A gond csak annyi, hogy a telkemre tulkeritett, es ahova az arnyek esik az meg az en telkem.
Meg nem volt kedvem a vegere jarni, hogy mi a jogi utja, hogy a keritese a helyere keruljon...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

  • Átbattyogsz egy rekesz sörrel/borral, pálinkával és megbeszélitek.
  • Átbattyogsz és megkéred, hogy vágja ki a fákat, vagy orbavered.
  • Átbattyogsz amikor nincs otthon és glyphosate-tal kezeled a zavaró fákat.

A hivatalos utat nem nagyon ismerem... :-)

Milyen fákról van egyébként szó? Nem mindegy, hogy bálványfa, akác, vöröstölgy, etc. Engedély- vagy bejelentésköteles is lehet helytől függően a vágás, gyérítés.

Az a baj, hogy a tulajdonos 400 km-re lakik, a tipikus pesti megveszi mert azt hiszi, hogy majd itt kecskét tart meg minde, aztán fél év után tiplizett haza, mert azért az nem olyan mint a mesében. 

Én nem akarom helyette megcsinalni, egy komplett kiserdőről van szó, oldja meg a tulajdonosa, földdel kötelesség is van.