Kazah barátaink segítenek

Fórumok

Az év spamje, egy kis vírussal megpakolva:

https://i.imgur.com/jRmndju.png

És ami még szebb, hogy mennyire nem titkolják, mivel is foglalkoznak:

Received: from pkz14-4-spamexpert1.hoster.kz (pkz14-4-spamexpert1.hoster.kz [185.113.132.127])

Hozzászólások

Klassz, amúgy az attachmenteket majd ha megnézi valaki, hogy mit csinál a backgroundban, akkor ne tartsa magában.

Náci-e vagy? 

Helytelen nyelvhasználatért automatikusan megvádolni valakit azzal, hogy malwaret terjeszt az olyan dolog, mint az afroamerikait gettós kiejtése miatt automatikusan lopással vádolni. :)

Egyébként pedig gmail kellene használni, ha már nem sikerül a saját email szervert normálisan beállítani. Ez azért a fogadó oldal infóbiztonság színvonalát is minősíti. 

A fogado oldalrol “gyengesegerol” annyit, hogy meg Untangle alatt is ki lett kezbesitve mert pl. a sajat listaiban nem szerepelt a felado tartomany - es meg mas miatt is :/ de a gmail viccnek azert jo volt. Csak egy flaget kapott es csok.

A vallalati virusvedelem pedig azt sem tudta, hogy a melleklet fiu vagy lany. Mind szignatura alapjan, mind viselkedesanalizis soran.

Annyira megsem volt ez lamer cucc. Csak egy kicsit.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Akarmit is csinal nem rosszul csinalja, hiszen a teljes Bitdefender analízisen siman atmegy. Be is kuldtuk mintanak, majd ha kiertekelik visszairok. Addig a virustotalon tudod nezegetni, tegnap 10-15 vizsgalat jelezte egyertelmuen kartekonynak, neven is nevezve. Ezek alapjan elozetesen meg tudod keresni mit csinal. 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Egy vbscript van benne, ami egy pastebin-en levo cuccot toltene le, de az mar elerhetetlen. Egy bitly-s linket tartalmaz, azaz ha azt atfirkaljak, ujbol mukodni fog.

Ha minden igaz ezt tartalmazta: https://www.f-secure.com/v-descs/trojan_w32_lokibot.shtml

https://app.any.run/tasks/63304b3a-dd84-47ec-af3a-2ac38b6d4220

A durva az, hogy siman johet egy ilyen minosegu level barmely hivataltol is :)

Azért mert én speciel még nem kaptam tőlük ilyen levelet, a fentiek (és úgy alle zusammen a kormányzati kommunikáció informatikai  megoldásai alapján) még simán el tudom képzelni, ehhez aztán tényleg nem kell nagy képzelőerő.  :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

a végén a "Szia" teszi fel az i-re a pont tetején lévő tejszínhabra a cseresznyét.

Azért azt megnézném, hogy ki segített nekik lefordítani. Vagy eleve Magyarországi eredetű, .kz domainben regisztrálva valahogy.