OpenBSD "meglepetés"

találtam egy elfekvő 6.4-et, amin talán a current követését akartam kipróbálni. nosza tegyük aktuálissá. a főoldalról a FAQ, majd az upgrading linkre kattintva az aktuális 6.6-hoz való oldal jön be, de rögtön az elején ott az előző verzióhoz tartozó: https://www.openbsd.org/faq/upgrade65.html

a 6.4-en egy pkg_add (lynxet akartam telepíteni) azt adta vissza, hogy a signify nem találja a 6.7-es base.pub fájlt, így letöltöttem egy 65.isot és az u betű megnyomásával +pár enter a defaultokra és reboot után egy immár működő 6.5 fogad.

úgy látszik jó pár éve nem követtem az OpenBSD-t, eddig is viszonylag felhasználóbarát volt, de szerintem nagyot fejlődött évek alatt. a 6.6-ra https://www.openbsd.org/faq/upgrade66.html ugyanis már dist-upgrade-hez hasonlóan lehet váltani. ehhez fel kell tenni a sysupgrade nevű shell scriptet, ami érdekes módon patchként jön (https://ftp.openbsd.org/pub/OpenBSD/patches/6.5/common/016_sysupgrade.p…).

itt ér egy "újabb" "meglepetés" (6.1 óta, azaz 2017 óta létezik), a syspatch feleslegessé teszi a patchek kézzel történő alkalmazását. syspatch után sysupgrade le is fut szépen.

Hozzászólások

Lassan már windows lesz! :)

syspatch talán 6.5 óta van, hibátlan, sysupgrade már régebben szintén eléggé megbizgató, de egy Changelog-ot azért érdemes előtte olvasni!
OBSD egy bitang jó, atom stabil OS, router,FW, etc ...-ra ideális.

Szerkesztve: 2020. 05. 11., h - 18:56

Thuglifenak ment volna...

Ha jól tudom fejlesztő is vagy/voltál...

Csepegtethetnél némi infót, már ha van van, hogy mikor lesz végre bekapcsolva a NET_TASKQ > 1 . A commitokat elnézve már nagyon közel járnak a srácok :)