Hülyék paradicsoma (2006) - film ajánló

hát, ezt tényleg kötelező megnézni. dokumentumfilm :D

Hozzászólások

A színes ikonokra kattintás az asztalon vagy a klasszikus start menüben mennyiben is igényel több intelligenciát?

Egyébként a Windows 8 start képernyője nem csak alkalmazásindító menü volt, hanem afféle dashboard is, ahol láthattad az egyes alkalmazások legutolsó jelentéseit.

A képen a hasonlóságon volt a hangsúly, amire jött egy off-context szarkasztikus válasz, hogy mert a win95 jobb volt-e, ami irreleváns, csak leszögeztem, hogy ez hamis dilemma, nem csak ez a két felállás van.
Egyébként a klasszikus menürendszer (direkt nem írom, hogy start menü, mert nem csak az volt és nem is az volt az első) annyiban igényelt több intelligenciát, hogy flexibilisebb és jobban struktúrálható volt, tehát többet is ki lehetett belőle hozni, mint egy ilyen megközelítésből. Ennyi erővel fel lehet tenni a kérdést, hogy mennyivel igényel több intelligenciát a LEGO Technics, mint a LEGO Duplo. De mindegy, mert mint mondtam, a hasonlóság miatt volt vicces.

Az biztos nagyon jó, csak a dashboard funkciót meg lehetett volna csinálni a régi start menü mellé, mert desktopon a csempéket elég kényelmetlen használni.

Szerintem nem rossz koncepció a csempézés, a win8-nál az arányokkal volt a gond. A win10-es start menü már oké.

Bár egérrel nem érzem jobbnak, mint a win7 start menüjét, de az időjárásjelentés hasznos meg ha felváltva használnám a touch-ot és az egeret, akkor valószínű jobban kézhez állna, ha mindig ugyanott vannak a dolgok. (valószínű ez van az egész elgondolás mögött)

> Nem túl ideális? A listának kb. mindegy. A csempe meg egérrel minden, csak nem kényelmes.

Mi a baj a mostani win10 start menüjével? Amit gyakran használok kirakom csempébe, amit meg nem azt gépeléssel kikeresem.

Nekem sosem hiányzott a win98-as start menü, sőt néha még rémálmomba visszatér, ahogy a képernyőn túl nyúló lista esetén a kis nyílra lassan scrollozodó listában várom az alsó elem felbukkanását.

> Mi a baj a mostani win10 start menüjével? Amit gyakran használok kirakom csempébe, amit meg nem azt gépeléssel kikeresem.

A windows 8 start menüjéről volt szó.

> Nekem sosem hiányzott a win98-as start menü, sőt néha még rémálmomba visszatér, ahogy a képernyőn túl nyúló lista esetén a kis nyílra lassan scrollozodó listában várom az alsó elem felbukkanását.

Egyfelől, lehetett több start menüd is, ugyanis a quicklaunchra könyvtárakat is ki lehetett pinnelni, amiknek a tartalma ugyanolyan felugró menüként jelent meg. Kettő, ez még mindig hamis dilemma, hogy vagy win8 csempe, vagy win9x start menü.

Ha már mindenképpen hasonlóságot akarunk keresni, akkor ez közelebb áll hozzá: https://i.stack.imgur.com/qAaV9.jpg

Fun-fact: Pár éve egy konferencián véletlenül a Silicon Walley sorozat egyik producerével kezdtem el beszélgetni, majd rajta keresztül később Mike Judge-al (aki a topiindító Idiocracy rendezője is volt) is egy 10 percet, hogy ötleteket gyűjtsön a következő évadhoz.

Szerkesztve: 2020. 04. 18., szo – 14:23

Talán 10 éve néztem meg először. Akkor még sci-fi-ként ajánlottam az ismerősöknek. Az utóbbi években már én is dokumentumfilmnek titulálom. :-D

Jól írta az OP, hogy dokumentumfilm.

Számomra az üvegtigris is egy dokumentumfilm, mert ilyen a vidéki valóság.

Egyre inkább lesz belőle valóság, mint ahogy az 1984. Azt is már meghaladta a technika, fejlettebben, hatékonyabban olvassa most a gondolataimat az azokat érdeklő cég.

Szerkesztve: 2020. 04. 18., szo – 19:15

Szerintem csak az eleje vicces, amikor osszehasonlitja a butak szaporodasat az okosak nemszaporodasaval (konkretan az a jelenet ravezetett, hogy akarok gyereket)

De utana a jovoben ami tortenik az maga az agyrak. Par dolog tenyleg kezd ugy lenni, de na. A butasagnak az a foka mar fajdalmas volt.

Csak egy ijeszto gondolatkiserlet: nezz utana kik akarnanak modositani barmely nyugati orszag valasztasi torvenyein. Es nezd meg hogy. Es nezd meg mivel tamadjak az otletuket.

Egy eletre elmegy a demokraciatol a kedved.

USA-ban mar lerasszistaznak, ha azt mondod, hogy a levelben szavazassal vissza lehet elni. Es meg rasszistabb, hogy a szavazonal legyen szemelyazonossagot igazolo dokumentum.

Mi lesz ebbol? Az emberek lassan felenek el se lehet magyarazni, hogy ez miert gaz.