[KV] Kina maskepp szamolta a tunetmenteseket?

"Chinese mainland reports 36 new COVID-19 infections on Tuesday, with 35 being imported cases; 130 asymptomatic cases"

Elozmeny: https://hup.hu/node/168423

Aki korabban figyelte a https://global.chinadaily.com.cn/a/202003/18/WS5e5ae390a31012821727b4ba.html oldalon a kinai esetszamot, az lathatta, hogy tobbnyire import esetek vannak mar csak Kinabol. Napi 0-1 domestic case. Sokaknak gyanusak voltak a szamok. Egy par nappal ezelotti hirnel is megemlitettek, hogy "egyre kevesebb a tunetmentes eset is". Ott meg nem ertettem mi van. Most kezd tiszta lenni - kelloen alacsony az a szam is mostmar, hogy publikaljak. Az esetek szamaba nem szamoltak bele a tunetmenteseket.

De valahol jogos kozben: a fejlett Nyugaton sem nagyon jut teszt a tunetmenteseknek. Talan meg a parasztlazadas is kitort volna Europaban es USA-ban, hogy Kinanak miert jar elegendo teszt a tunetmenteseknek, nekik meg miert nem. ( Leginkabb mert nem gyartunk magunknak, de a legtobb ember addig jutna Nyugaton, hogy neki ez JÁR).

Ami erdekes meg, hogy ez erosen hatassal van a halalozasi statisztikara is. (Joval kisebb aranyu lehet a kinai halalozasi statisztika?) - Nehogy valaki az urnas fake news-zal jojjon, az mar uncsi.

Akarhogy is van ez, a tanulsag azert eleg egyertelmu: tunetmentesek tesztelese nelkul az eletben nem fogunk semmit elerni itt Europaban. Europa alatt Europat ertem, ne szukitsuk le ezt most annyira, mintha csak Magyarorszagot erintene, erinti UK-t, Spanyolorszagot, Svedorszagot es Hollandiat kapasbol, hogy meg tuneteseket se mindig tudnak tesztelni, nem hogy tunettel rendelkezoket.

Hozzászólások

Meg a fertozotteket es a halottakat is.

Egy ilyen konnyen terjedo cuccnal kizart dolognak tartom, hogy csak ennyi beteguk volt. Mivel az inkubacios ido rendkivul hosszu is lehet mire elkezdtek a karantenozast mar mindenhol kellett, hogy legyen belole.

Ugye van amit bevallanak es van a valosag. Mint tudjuk ez a ketto sosem ugyanaz egy diktatorikus/autokratikus koztarsasagnal.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.