App idea - "bót"

Nincs vkinek kedve írni egy alkalmazást Android/iOS-re, ami közösségi alapon működne és boltok móriczka szintű térképét tartalmazná és h. mi hol található azon a bolton belül?

Ez alapján lehetne tervezni bevásárláskor h. ugye megvan a lista h. mit kell venni és megvan h. mi a legoptimálisabb útvonal ahhoz a polchoz, mint egy mini-waze, csak gyalogosoknak, bolton belül :)

 

Nem kéne annyi időt eltolni kereséssel..

Hozzászólások

Te vagy az informatikus, mért nem csinálod meg?

Kereshetnél is vele.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Felteszed az app-store-ba, pénzért letöltik, te keresel.

Nem a boltokról szól, hanem a vevőkről.

Sajnos a boltok pont ellene tesznek, mert nekik az az érdekük, hogy te bóklássz a sorok között.

Úgyhogy spanyolviasz kollégának állandóan frissítéseket kéne küldenie a vevőinek :)

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Szerintem az aki engem még egy méterre se akar elkerülni, mert "ott a csoki!", az nem fog tervezni útvonalat előre.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

A "legoptimálisabb" (sic!) az milyen? :-P

Még a PDA-s időkben volt olyan bevásárlási lista alkalmazás, ahol megadhattuk, hogy pl. a tej hanyadik folyosón (sorban) található az adott boltban, hol milyen kuponok vannak érvényben (amerikai program volt), és a boltban már az elhelyezésnek megfelelően sorolta fel a megvásárolnivalókat. Persze a boltok tesznek róla, hogy miután megszoktunk egy elrendezést, már ne legyen érvényben...

Biztos létezik most is ilyen, csak keresni kell az alkalmazások között.

AL

Nem ilyesmivel nyert egy fiatal pár éve itthon valami díjat? Persze nem terjedhetett el mert a boltoknak az az érdekük, hogy sokáig bolyongjunk a sorok között és összevásároljunk minden szart.

Még jobb lenne, ha nem kéne bemenni a boltba, hanem otthon összerakod a vásárlást, kifizeted, lemész a boltba és 1 órán belül átveszed az előre összepakolt csomagot.

Tudom, van kiszállítás is, de szerintem nem feltétlen helyettesítő és azt nehezebb skálázni. Ez meg akár idővel akár teljesen automatizálható lehetne, ha van rá igény.

Szerkesztve: 2020. 03. 29., v – 15:34

Az új iPhone-okban (11 felett ha jól tudom) már van UWB. Igen ha jól tudom jelenleg arra használják, hogy ha több ilyen készülék között akarsz fájlokat megosztani Airdropon akkor az kapja meg amerre pöckölted a fájlt.

Ha ez az UWB-s dolog elterjed a mobilokba és a boltokban lesznek kitéve anchorok érdemes lesz foglalkozni a dologgal.

Szerintem ezt önerőből elég nehézkes megvalósítani, a boltok pedig ellenérdekeltek.

Pont azért pakolják ide-oda az árút, hogy a vevő keresgéljen, és közben legyen alkalma meglátni olyan árukat, amiket ugyan nem akart eredetileg megvenni, de ha már meglátta megveszi. Én rendszeresen ugyan abba az 1-2 szupermarketbe járok az esetek 99%-ban, és rendszeresen keresgélni kell, mert időnként minden árú máshova költözik. Ha nem tenné, akkor egy idő után majdnem minden árú esetén tudnám hol keressem.