levélküldés weblapról

Soha nem csináltam ilyet, úgyhogy ötletem sincs. A neten sokféle program és verzió kering. Szeretném ha a weblapomról tudnának nekem emait küldeni. cpanel-es cucc van a tárhelyen. Tudom hogy a php az erre való, de aztán ennyi a dolog. Találtam egy https://kb.site5.com/email/cpanel-formmail-support formmail lehetőséget, de azt írja a tárhely supportja hogy ez már 10 éves és elavult.

Semmi extra nem kell. Elkészítettem az űrlapot, melyben ott a feladó, tárgy, és a szövegmező. Küldés, meg mégsem gomb. Hogyan tovább?

Kicsit szájbarágósabban  ha kérhetem. Ez a formmail egy perl cucc, és a sendmailt használja, mely gondolom fent van a tárhely OS rendszerén is. Mi avulhat el? Esetleg egy perl-hez értő ha belekukkolna. Mindenesetre 500-as hibát kapok, ha próbálkozom.

Vagy mi legyen helyette? 

Köszönettel.

Hozzászólások

Milyen emailt sezretnél küldeni, vagy sima mail() függvény, de van html-es megoldás is. 

ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Szerkesztve: 2020. 01. 21., k - 17:04

csinálj egy kecskekuki.php fájlt és legyen ez a tartalma:

Töltsd fel a tárhelyre és hívd meg böngészőből.

ha megkapod az emailt akkor működik a php mail függvénye, utána tárgyalhatunk :))

 

<?php 

mail("someone@example.com","My subject","teszt");

?>

Berakhatod egy masik fajlba (pl sendform.php) a fenti php kodot, es megadod a form actionek. (action="sendform.php"). Igy amikor valaki elsubmitolja a formot, az adatokat az a php forgja megkapni, a $_POST tombe, onnan mar ki tudod szedni, es tudsz vele dolgozni. Arra is figyelj, hogy pl. miutan elment mail, vissza kellenne iranyitani a usert az elozo, vagy egy masik (success) oldalara.

Persze nem ar hibakezelest, es validast is tenni bele, bar ha nem ismered a php-t, nem ez lesz elso dolgod az tuti.

Alapoknak:

https://www.guru99.com/php-forms-handling.html

https://www.w3schools.com/php/php_forms.asp

https://www.the-art-of-web.com/php/form-handler/

http://szoftvervasarlas.co.hu - szoftverek legjobb áron

Mielőtt nagyon fellelkesülnél, küldj egy email-t erre a címre, amit ez az oldal mutat, majd nézd meg, hogy megkapták-e és hány pontot kapsz a levére: https://www.mail-tester.com/

Gyaníthatóan a legtöbb helyen anélkül eldobják majd a levelet, hogy megnéznék a tartalmát és ráfutna a spam szűrő és az dobná el.

És még arra figyelj, hogy ha kevésbé vagy körültekintő, akkor csinálsz egy bárkinek-bárhonnan-bárhova-bármit levélküldő szolgáltatást.

Szerkesztve: 2020. 01. 21., k - 17:45

Én nagyon régen a phpmailer osztályt használtam erre a célra. Anno nekem bőven túlteljesítette a kritériumokat.

Ahogy nézem 4 éve már nem igazán fejlesztik. Lehet azóta van jobb megoldás. Ezt nem igazán tudom, mert már régóta nem fejlesztek weben.

Szerkesztve: 2020. 01. 21., k - 22:02

En meg azt szeretnem kerdezni, hogy itt van elottem egy nyul —epp epehojagot mutok rajta—, ollot vagy szikét hasznaljak?

 

Ja, igen, a nyul még él, es szeretnem, ha eletben is maradna a mutet utan.

Van még olyan tárhelyszolgáltató aki engedi a mail() függvényt ? :)

> Vagy mi legyen helyette? 

Sztem az legyen, hogy mail küldés helyett szépen benyomod a kitöltött form adatokat egy adatbázisba és ha kíváncsi vagy rá akkor ott megnézed! Ez weblapról mailt küldünk a form adatokkal már 15 éve is kerülendő elképzelés volt. Akkor is úgy volt megvalósítva, hogy az adatok mindig mentésre kerültek és egy külön processz készített a mentett adatokból e-mailt amit ütemezve küldött ki és fel volt azzal is okosítva, hogy a kiküldött e-mail megnyitását regisztrálta. Így az adatok mindig megvoltak, a folyamat követhető volt, ha elakadt valamiért lehetett tudni, hogy honnan kell folytatni a kiküldést.  De lehet, h ez esetedben ágyúval verébre lenne - szal minimál megoldás az adatbázis lenne.