Telekom és az egyedi DNS esete

Az a "jó" a Telekom optikai modemével (HG8245H), hogy ugyan kapsz adminisztrátori fiókot, de abban egy sor dolog le van tiltva - nyilván azért, mert 100ból úgyis csak kettőt-hármat érdekel, a többi meg csak elkutyulná, feleslegesen terhelve az ügyfélszolgálatot. Szóval Vanda nem tudott segíteni (eljutottunk a próbálta-e már újraindítani kérdésig, majd utána feladta), se a humán ügyyfélszolgálatos - szerinte ez nem része a szolgáltatásnak, adott egy másik telefonszámot, ahol az "informatikusok veszik fel", de inkább meg se próbálom, nyilván lepattintás lesz a vége.

Egyébként a DHCP server által reklámozott DNS szervert akartam átírni a PiHole IP címére, de mivel egyébként is van egy TPLink AP-m a hálózatra téve, majd ő lesz a DHCP szerver, a Huawei-esben meg lekapcsolom (logikus: a DHCP szerver ki-be kapcsolható, meg egy sor más dolog is állítható, amivel galibát lehet okozni hozzá nem értés esetén, viszont a DNS nem override-olható - gratulálok. Akkor már inkább legyen minden eltüntetve, nem? :)

Hozzászólások

Nincs bridge mód?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Bridge -be ugy tudod tenni, hogy rossz user/pass-t allitasz be a pppoe kapcsolatnak, utana barmelyik lan portjan kiengedi a sajat eszkozod. Nalam legalabbis igy van, mukodik. Eleg hulye helyen van, de ha jol emelekszem magara a kapcsolatra kell valahol kattintani, hogy szerkesztheto legyen.