Jócég migrálás + bónusz

Fórumok

Sziasztok,

Körítés: valamikor a feleségemnek vásároltam (többek között) egy iPhone 6s-t. Ez immár a gyermekemért kiált, HW gyengeségei miatt - ő még játszik vele pár hónapot és kukás cuccá válik. Vásároltam tehát az eredeti célszemélynek egy újabbat. Problémáim alább, melyekkel sosem találkoztam a saját eszközeimmel / saját accomon:

-Aktiválás után-, a legújabb rendszerre frissítést követően-, végül a tegnapi iCloud visszaállításon túljutva a Google accot nem fogadja egykönnyen. Egy rakat ~"írd be a jelszavad a beállítások után" üzenetre csak a mégsem-ek visznek előrébb. Hihetetlen. Így végül is megy negyedórányi baromkodás után, csak nem tudom, hogy ez így okés-e. Valaki látott már ilyet?
-Ismét előjött az a tavalyi problémánk, hogy a **3 évvel ezelőtti** Android-eszköz SMS üzeneteit látom frissként. Ez utóbbi horror és kibaszás. Ha valakinek volna valami tippje erre a pontra, azt megköszönném. Mi ez a szar, hogyan tudom diagnosztizálni?

Köszi, hala, kzs

Hozzászólások

" Mi ez a szar " Ájfón+ájóes... Vagy inkább ájóédes... :-D

Okés, okés.. Oregon kedveli ezt, de ha a problémára koncentrálnánk annak jobban örülnék valamivel.

Ui én szakértés címén nem keresgettem unsupported megoldásokat lowcost workaround jelleggel. Remélem ez számít  :)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

elvileg ha az ujabb eszkozt a masik melle teszed elindul egy transfer varázsló. 

A google csak akkor megy ha 

gmail appot használsz

app specific pw -t  állítasz be. (ez csak akkor igaz ha _új_ eszközt teszel be)

 

Icloud be volt kapcsolva? Az imsg is ott van már, lehet idő kell mire lejön minden. (nekem 3 nap kellett).

A közvetlen szinkronizációt eszközről eszközre szándékosan kihagytam, lehet rosszul tettem? Napi iCloud mentéssel használjuk a készülékeket, “friss” állapot van felhőben mindenkinek, még a gyereknek is.

Nem használunk Google appot semmire, maga a telefon tudta, hogy ott egy gmail cím is a levelezőben. Erre az accountra is (is) akart pl. kontaktokat szinkronizálni, de mire beírhattam volna a jelszót, felbukkant a fenti üzenet és a tovább gombra loop-ba került az egész.

A 3 nap annyira nem hangzik jól, mindjárt nézem az imessaget, ez jó ötlet. Köszi!

Vortex Rikers NC114-85EKLS

icloud backup nekem is van, de nem onnan húzom vissza a dolgokat. 

Egy hetes történet:

régi telefon legfrisebb ios. 

új telefon megvesz, gépre rárak, frissít, reboot, észreveszi, hogy új telefon, áthozza a cuccokat? igen, tegyem oda a régit, valamit basz a kamerával, elkezd dolgozni, kb fél óra múlva kiabál, hogy mindenfasza. 

4 app szarjait nem tudta áthozni, gsuitba beengedem, megy. 

iTunes elindít, gépen levő zenék még átmásol, simkártyacsere, új telefon megy. (még az airpodsaim is átvitte). 

Én csak mozizom. :)

 

BTW: egy Apple story:

Kollégám, aki NEM mellesleg óriási Apple fan, de akkora, hogy a képeket is csak az iPhoto-n keresztül rendeli. Amikor megjött a fotókönyve én vettem át és fetrengtem, fuldokoltam a  röhögéstől. Meghalt a kutyája és készített neki egy emlék-fotókönyvet. Minden kép alá odaírta, hogy kilátható rajta becenevekkel.  Ez egy kedves gesztus. Csak ugye a helyesírásellenőrző nem ismeri a beceneveket, ezért szépen piros pontokkal aláhúzta neki. Ő ezzel nem törődött, nem adta hozzá a kivételeket.
A poén az, hogy nyomtatásban is minden egyes kibaszott oldalon alá van húzva piros pontozott vonallal minden helytelen szó! :) 

Azt hiszem nem ment át a lényeg, de azt megtudtam, hogy frusztrált vagy. Nem a kollégámnak volt a kutyához érzelmi kötödése, hanem annak akinek készült az album. Továbbá az album átvételekor nem volt ott, mire megérkezett kiröhögtem magam.

Háát, engem szerintem évtizede nem láttak frusztráltnak. Senki. Nem azért, mert jajde’ fasza vagyok - hanem egy határon túl leszarom a témát jó híggal. És ez csak rosszabb és rosszabb lesz, ahogy a lemez forog. Lásd mennyire így van: leszarom, legyen. Nagyon frusztrált vagyok. 

Még valami magyarázkodás van a tarsolyban? Emberismeretre behúztál egy jó nagy karót a bizonyítványomba. Jaja, te, az enyémbe.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ebben az esetben nem állítottam semmit az Appleről, de köszi a konklúziót. ;)

A user nem látta mi lesz tovább küldve, de feltételezi, hogy a piros aláhúzás nem lesz rajta, mert semmi más nem nyomtatja ki. Lásd szövegszerkesztést.

A személyeskedésed meg nem releváns itt.

gyere, beszélj a zsebembe, majd ha ráérek kiválogatom. 

(btw miért érzi néhány ember kötelességének, hogy mindenhova odaböfögje a teljesen fölösleges hülyeségeit? Nincs pénzed rá / nem szereted / a feleséged/pasid szeretője almás volt és ezért gyűlölöd etc etc etc etc etc a te magánügyed. Senkit sem érdekel, nem visz közelebb a megoldáshoz, csak fölöslegesen halnak meg a fák miattad.)

EDIT: 

megnéztem a historyd, elnézést, nem vettem észre, hogy kivel állok szemben (btw miért nem kérsz trey-től egy mekkelek usernevet ?). 

"Na ezért nem lesz a következő 15 évben sem Mac-em. Ezért fogok mindenkit lebeszélni róla, kivéve akinek a szellemi szintje olyan alacsony, amit az IT Mac-el orvosol.  Az Apple termékek az IT világ legszebb ipari hulladékai. Ha ezek után megkérdezed miért, akkor neked még egyszer el kell olvasnod ezt a bejegyzést. ;)" 

Ps.: Sajnálom, hogy kellemetlen érzést kelt benned az, hogy apple nem tökéletes.

Ne sajnald egy pillanatig sem, napestig tudnam sorolni, hogy mi szar az apple cuccokban - legfeljebb utana tudnek meg 4-5 dolgot mondani, ami miatt most a legkevesbe szar valasztas nekem

Kellemetlen erzest ez nem okoz, legfeljebb azzal van bajom, hogy az elektronikai bizbasz-ipar 2019-ben meg/mar ott tart, hogy a minoseg a hulladektol az elviselhetoig tart csak.

Na de hogy jon ez ide?

Attól még az "ájóédesanyukája..." simán beférhet, nem? Ha már ennyire űberfaca rendszer, akkor ilyet nem volna szabad csinálnia... Ilyen problémám nekem a k800i óta nem volt, pedig voltak olyan névjegyek, meg sms-ek, amik ezen a készüléken "születtek", és két androidos készülékkel későbbire is szinkronizálódtak, egy olyan szoftverrel, amihez sem az egyik, sem a másik, sem a harnadik telefon gyártójának nem volt köze... És mégis _jól_ működtek a dologok.
Nomostan egy adott ököszisztémán belül ha valami sz@rul működik, akkor ott simán jogos az anyázás, nem...?

Szerkesztve: 2019. 11. 24., v – 10:48

..

Én akkor döntöttem el, hogy a következő telefonom nem iPhone lesz, amikor 4 hónapra visszamenőleg eltűntek a contactjaim egyik napról a másikra.