Privat egeszsegbiztositas

Mar egy ideje ragodom a teman, es most hogy masik threadben elokerult kivancsi vagyok a tapasztalatokra, pro/kontra, hova erdemes, hova nem, stb.

Kicsit hianyolom az atlathato versenyt ezen a teruleten, amig egy utasbiztositasnal neten ossze tudok hasonlitani egyszerre sokat, addig ezek a draga jo biztositok meg azt sem teszik kozze, hogy nagysagrendileg (tol-ig) mennyibe kerulhet naluk a szolgaltatas.

Hozzászólások

Engem meg szoktak találni biztosítás-nepperek. Nekik egész jó(nak látszó) táblázataik, meg netes lekérdezőik vannak a különféle szolgáltatások összehasonlítására.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Ja, na azok nem erdekelnek, inkabb a konkret tapasztalatok. :)

Off: egy ilyen arc megtalalt (= ismerosom megadta neki a szamom), tl;dr, megprobalt egy olyan szamlacsomagot tukmalni, ami evente (!) 200 forinttal lenne olcsobb, mint a mostani. Mondom ha elmegyek a westendbe szerzodest kotni, egy ora parkolas 450 vagy mennyi, mire vegzek, 4-5 ev teljes megtakaritasat parkolom el. Nem ertette, mi a baj ezzel. :D 

Nekem CIB banknál számla mellé van kab havi 11.500 Ft-ért prémium. (most már 13e-ért adják)

Korlátlan a járóbeteg ellátás, képalkotó, egynapos sebészet, telefonos asszisztencia, kivéve a labor és bőrdoki, az évi 100e Ft.

Plusz évente egy rendes szűrőcsomag.

 

Szerintem hasznos. Ha a gyerekem fél éves lesz, neki is rendelek egyet (az asszem 3.500 Ft lesz és persze korlátozottabb)

Ez? https://premiumegeszsegpenztar.hu/egeszsegbiztositas

A szurocsomag nem rossz, sok helyen nincs, vagy kb lehetetlen megtalalni, mi van benne.

szerk: ja, hogy igy premium: https://www.cib.hu/Maganszemelyek/Biztositasok/egeszsegor_biztositas.html

naluk (is) vagyok kb 20 eve. befektetesi dolgaik (cib-es alapok, netbroker web) nem tul jok, de folyoszamlara elmegy. az uj mobilappjuk egesz hasznalhato lett (kiveve ha tobb ugyfel (pl. csaladtagok) szamlajat kezeled benne, akkor kicsit atlathatatlan, neha keveri/omleszti/osszeadja a kulonbozo szamlakat), es vegre van apple pay is mar.

Több mint 10 éve vagyok náluk. Az app-juk jó, én még hiányolom az android pay-t. Apple már van.

A callcenterük általában egész jó, ez azért fontos, mert alig van bankfiókjuk, az is többnyire csak BP-n. De a dolgok 90%-át el lehet intézni cib24-en keresztül. (kivéve a biztosítást vagy a hiteligénylést)

Nekem még olyan számlám van ami már rég nem kapható.

30x kell havonta kártyűznom ,így kb 1400Ft a számlavezetési díjam, de ingyen van a dombornyomott kártya, a hitelkártya, arany kártyát adnak, amihez van asszisztencia, pl ha lerobban a 20 éves kocsim, akkor is elszállítanak. (egyszer már volt rá eset, hogy kihasználtam)

Tehát nekem megfelelő.

 

Van mellette egy K&H számlám is asszonnyal, hát, nem az igazi. Pl átvezetést nem tudok banki időn kívül csinálni. A CIB-nél ez nem probléma.

 

Egyébként a biztosításhoz: a te számláddal köthetsz magadnak és közeli családtagnak is.

Én úgy vagyok vele, hogy EP-re fizetek be pénzt és azzal fizetek privát szolgáltatásokért amiért 20%-ot visszakapok az adóbevallásnál (minusz a kezelési költség az EP-nél). A motorozás miatt van egy motoros balesetbiztosításom, de jelenleg nem érzem hogy nagyon sok pénzt fizessek ilyen dolgokért, mikor ennél most is kevesebbet fizetek. Persze tudom, a biztosítás lényege hogy nem tudom mi lesz holnap.

Sajna eleg gyer a felhozatal maganbiztositokbol meg mindig, pedig rohadt sok penz van benne. Kb. 4 biztositas van a picaon:

- Generali Private/Company Care

- Medicover Spring

- Advance Medical/Teladoc

- MediHelp

Szemelyes tapasztalat a kovetkezok:

1. Generali

Egyeni biztositasra ez a legjobb, sok partneruk van orszagszerte, budapesten pl. Duna Medical Center, BHC stb.. azonnali idopontok, szinvonalas szolgaltatas, eves szures. A csomagok 5-30e per ho kozott mozognak

2. Medicover Spring

Naluk voltam vagy 10 even keresztul. Sajnos az egyeni ugyfeleket kiszortak, csak cegekes van. Sajat orszagas halozata van, sajat klinikval, call centerrel. Teljeskoru egezsegbiztossal, magan mentoszolgalattal(!). Csomagok olyan 2-40e kozott, letszamtol fuggoen.

3. Advance Medical/TelaDoc

Sajnos veluk nincs jo tapasztalatom. A CIB-en kerezstuil kotheto biztositas is ok szolgaltatjak. Emailen keresztul lehet leleteteket kuldeni, idopontot kerni, van sajat call center de sokszor elovizsgalattal adnak csak kontrollra idopontot valamint sok esetben az 5 munkapanon beluli idopontszervezest se tudtak tartani. Elony hogy pl leletertelmezes, egy betegseggek kapcsolatban szakorvossal tudsz telefonon keresztul konzultalni (ez a tobbinel nem lehetseges) valamint talan ugyanannyi penzert tobb szolgaltatast nyujt mint a tobbiek es ha jol emlekszem mar megleve betegsegekre is ervenyes. Csomagok 8-20e kozott.

4. MediHelp

Ez a legdragabb szolgaltatas (ara +400e per ev a legolcsobb csomagnal), cserebe a Generali egezsegugyi partnereinel lehet vilagszerte fekvo es jarobeteg ellatast igenybevenni, van szurovizsgalat is es bizonyos szamu szakorvosi vizsgalat is benne van a csomagokban. Hatranya a magas aron kivul hogy ha utolag igenyled vissza az ellatas koltseget - nem partner klinikara mesz - akkor igen sokaig eltarthat a koltsegek megteritise.

Ezeken kivul vannak kartyas konstrukciok, amik elbiralas nelkul, limites szolgaltatasokat tartalmaznak egy heylszinre, egy eves dijert cserebe (pl Duna Kártya, Dr Rose kartya stb...)

Szerkesztve: 2021. 03. 29., h – 19:36

Felhozom a régi témát, érdekelne ugyanis, hogy magánszemélyként vagy egyéni vállalkozóként milyen piacon lévő termékek vehetőek aktuálisan igénybe. Nem az értékesítők rizsája érdekel, hanem a személyes, egyéni tapasztalatok, rengeteg rosszat hallani, olvasni a témában. 

Nekem abszolút aktuális most a dolog, érdekelne a véleményetek, a tapasztalatotok. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az összetettebb/drágább beavatkozásokat még mindig csak állami intézményekben végzik el, így a meglévő TB-m mellé keresek kiegészítő biztosítást/szolgáltatást. 

Korábban céges Medicover-ünk volt, most másik cégnél vagyunk, ha esetleg céged van vagy meg tudjátok oldani az n embert, akkor az eléggé költséghatékony. Egyébként mi felkerestünk egy neppert, akik adott egy összehasonlító táblázatot, asszonynak végülis asszem Allianz-ot választottunk, havi 15 alatt megállt. Ha rámírsz, privátban átküldöm.

Medicover tapasztalat: volt nagyon pozitiv és negatív is, iszonyatosan orvostól függ. Alapvetően nekem az a meglátásom, hogy fiatal (30-40-es) orvoshoz jó kerülni, mert azok nagyon lelkiismeretesek, ismerik és használják a modern protokollokat. Az idősebbek általában lutri kategória, vagy iszonyat jó (bőrgyógyász doktornővel találkoztam egy magánrendelésben és atom profi volt) vagy kontár (ez medicover volt, a bőrgyógyász doktornőhöz ezután mentem).

Olvasgasd at nehanynak a szerzodesi felteteleit, es hogy mikor nem fizetnek. Villamgyorsan el fog menni toluk a kedved.

A biztosítás már csak ilyen, sajnos.

Egy random szakorvosi vizsgálat kb. egyenlő 5 hónapnyi biztosítási díj. Tavaly nyáron beszoptam egy allergiás bőrreakciót, ami 5 db bőrgyógyászati vizitet eredményezett, a biztosító felé majdnem 150 rugónyi magánorvost sikerült kiszámlázni, ha két év alatt semmi más esemény nem lenne, akkor is már bőven pluszban vagyok.

Ezek az EP-s, céges, stb. biztosítások azért ilyen olcsók, mert a többség nem is emlékszik, hogy van biztosítása. A befizetők nagy része sosem vesz igénybe semmit, úgyhogy egyrészt a biztosítókat sem kell sajnálni, másrészt egyelőre nem is találkoztam nagy szigorral. Ez egy 6000 forintos szolgáltatás egyébként, úgyhogy csodát semmiképpen nem érdemes várni tőle. 

Nézőpont kérdése. Ha leégett már a házad és elvesztetted minden vagyonod valószínűleg másképp gondolod.

Ha szükséged volt már millió FT-os beavatkozásra és a családodtól vetted el az összespórolt pénzed talán másképp látod.

Ha gondolsz a jövődre és van gyereked, akinek biztosítanád a jövőd, ha veled valami történik, lehet másképp gondolsz rá.

Ha összetörik az autód és megsérülsz úgy, hogy nem te voltál a hibás és több milliós károd keletkezik lehet másképp gondolsz rá.

A biztosítás nem kedv kérdése, szerintem.

Persze ezek nem azt jelentik, hogy biztosítást kell kötnöd és neked is a biztosítás lesz a legjobb opció..... ez csak egy lehetőség ....

A magánegészségbiztosítás alapvetően járóbeteg ellátásra van. Szemészet, bőrgyógyászat, kardiológia, urológia, laborok, kisműtétek (pl. polip eltávolítás), háziorvosi ellátás, ilyesmik. Erre való, erre lehet használni. Ha ennél több kell akkor ott a MediHelp, havi 20-100 ezer forint közötti áron.

Én az elmúlt napokban néztem ezeket a magán egészség biztosításokat. Ahogy leszűrtem három fajta van.

  1. Járóbeteg ellátásra és ambuláns ellátásra lehet kötni 5-12 ezer Ft között van a havidíja. Ha nincsen előzménybetegséged és benne van a listában akkor leszervezik egy magán rendelőbe a kezelést és ki is fizetik azt. Szerintem ez túlbiztosítás ami nem éri meg, ha a legnagyobbat köti az ember amiben minden kezelés benne van az évi min 140 ezer Ft, ebből simán 4-5 magán rendelés kijön, amennyin én nem voltam soha. Érdekes cikkek a témában: https://www.mrmoneymustache.com/2011/06/02/insurance-a-tax-on-people-who-are-bad-at-math/
  2. Egyösszegű kifizetéseket nyújtó biztosítások, súlyos betegség esetén.
    1. Ebből van egyéni biztosítás amire rengeteg ajánlatot kértem különböző ügynököktől, azt akartam hogy ha lesz valami veszélyes betegségem akkor egyösszegű kifizetést nyújtson a biztosító. Mivel a biztosítók alapból úgy számolják ilyenkor a díjat, hogy valamiben biztos meg fogsz betegedni azért nagyon sokba kerülnek és sok kizárás van ezért nekem nem érte meg.
    2. Csoportos biztosítás amit cég köt, vagy egyesület ezek akár harmad negyed annyiba kerülnek mint az egyéni kockázati biztosítás. Ez megéri szerintem
  3. Ha megbetegszel súlyos betegségbe(rák, szívműtét) akkor a biztosító leszervez egy külföldi kezelést és fizeti azt, illetve fizeti a gyógyszer költséget is. Ilyet az tud kötni aki teljesen egészséges és még a családjában sem volt soha például rákos megbetegedés.

Ami fontos, nem szabad hinni az ügynököknek el kell olvasni a részletes szerződéses feltételeket. Sajnos nem mindegyik az igaz mondásáról híres.

Én amit fogok valószínűleg csinálni (még 1 hónapig azért gondolkozom) (:

Találtam egy csoportos kockázati élet balesete egészség biztosítást, ami fizet súlyos megbetegedés esetén, fizet önrésszel táppénz kiegészítést és elég sok mindent. Ár/érték arányban ez eddig a legjobb, Ha kötök ilyen akkor a minimális élet résszel fogok ilyet kötni. Cikk: https://eletbiztositas.kiszamolo.hu/

Kösz az összefoglalót. Mi is elértünk abba a fázisba, hogy elkezdtünk ilyenekkel foglalkozni. Vajon van itt Magyarországon olyan biztosítás, ami komolyabb kórházi benntartózkodás esetén vmi normális (pl. nem vértahók az ápolók) helyre fektet be? Apám most épp elég beteg, eddig két kórházban volt, és látom a különbséget, az első elég jó volt, a másik... hát... szóval hajlandó lennék áldozni arra, hogy "kultúráltabb" helyre kerüljünk, ha már be kell feküdni... vagy erről Magyarországon csak álmodozni lehet? Az egyetlen megoldás a teljesen magán egészségügy? De akkor minek fizetek TB-t is? :)

Ezek a biztosítások szinte mind 65 éves korig szólnak. Én úgy látom hogy vagy marad az állami egészségügy, ha ilyen lesz, vagy annyi pénzt addig össze kell gyűjteni hogy magán ellátásba mehessen az ember, ha addig kiépítik azt.

Most az az eljárás: keresni magán rendelésbe egy jó orvost, aki ha szükséges beutal egy jó kórházba ahol mondjuk Ő dolgozik, vagy tudja hogy az jó.

Jelenleg magán kórházak valójában nincsenek, a magán egészségügy esetleg 1 napos ellátásokra képes.

A biztosító pénzt akar keresni ugye ami természetes, meg az alkalmazottakat és egyéb költségeket is fizetni kell.

Érdemes megnézi a megbetegedési statisztikákat: https://www.ksh.hu/stadat_files/ege/hu/ege0034.html

Én csak azért gondolkodom ilyen biztosításon a következő 5 évben, mivel a vésztartalékomon kívül mindent elköltök saját lakás vásárlásra, és  szeretném hogyha valami váratlan súlyos betegség következni be (aminek kicsi az esélye statisztikailag) akkor valamennyi pénzt fizessen.

Minden szűrésre el kell járni amit javasolnak és egészségesen kell élni, sportolni. Nagyon sok rosszindulatú daganat vagy egyéb betegség korai felismeréssel jól gyógyítható.

azért ez nem teljesen igaz...az egyes kórházakban vannak VIP osztályok ahova befeküdhetnek a gazdag páciensek itthon is, bár tény hogy nem sok kórházban van ilyen még. Sajnos apám megbetegedett úgyhogy 24/7 felügyeletre és kórházi ápolásra szorult. 2 hétig volt benn, röpke 1.5 millióért, viszont cserébe:

- 3 éjszakás nővér 10 betegre

- a-la carte háromszori étkezés

- a vizsgálatokra nővér kisérte, megvárta amíg végez majd vissza

- korlátlan gyümölcs/ital fogyasztás

- nem kellett kispárnát, paplan, evőeszközt meg hasonlókat vinni (aki volt már kórházba tudja miről beszélek)

- tárgyaló nyomtatóval, géppel, wifivel a fontos üzletembereknek stb...

Sajnos a magánkórházak valóban csak a könnyű pénzt szeretik, de ha valakinek 24/7 orvosi felügyeletre van szüksége akkor mehet államiba.

Nekünk van a céges cafetéria terhére választható Swiss Optimum egészségbiztosításnak kórházi opciója is (nincs saját kórházuk, hanem szerződött kórházban látnak el, például az Uzsokiban). Úgy tudom, hogy ugyanez egyénileg is köthető, csak drágán mérik. A konstrukcióban ugyanúgy van limit, mint a labort és az egynaposokat lefedő egészségbiztosításokban, csak itt nem összegre, hanem bent töltött (biztosító által fedezett) napokra. Sürgősségi ellátást - amikor tényleg baj van - viszont semmi ilyen nem nyújt, szóval érdemes mérlegelni, hogy tényleg megéri-e.

Én úgy tudom hogy az NN biztosító indította el a HM-ben ezt az osztályt valami 300 milliós befektetéssel talán 10(?) évvel ezelőtt így elsősorban az ő biztosításuk jó rá:

https://www.nn.hu/-/20-06-05-vitalitas-osztaly-ujraindulasa

de szerintem bármelyik privát biztosító aki téríti a kórházi ellátást utólag téríti a költségeket.

Szerintem ez túlbiztosítás ami nem éri meg

60 ezret fizetek évente, mínusz az év végi 20%-os adóvisszatérítés. Az kettő db magánorvosi kezelés. Ennyi általában elfogy, még úgy is, hogy relatíve egészséges vagyok. Emellett fizet mindenféle diagnosztikát, de ami még fontosabb, minderre 5 munkanapos vállalás van. Ennyit nekem megér, van olyan a közeli ismerősi körben, akinek MR kellett, és magánban is hetekig tartott elintézni. Van coverage mindenféle műtétekre is, azokról nincs tapasztalatom, szerencsére még nem kellett.

Ilyet az tud kötni aki teljesen egészséges és még a családjában sem volt soha például rákos megbetegedés.

Ilyen ember létezik? Szerintem a többség a "teljesen egészséges" résznél már bukó 30 felett. :)

Tegyük hozzá, hogy évi 100 000 Forint a limit a diagnosztikai ellátásnál és CT / MR nem része a csomagnak.

Szakorvosi ellátás esetén évi 250 000 Ft, ezen belül bőrgyógyászat esetén évi 100 000 Ft.

Arra tippelek, hogy mondjuk egy krónikus köhögéssel (belgyógyász, labor, röntgen, kardiológus, gasztroenterológus) orvoshoz fordulva le is lehet nullázni a keretet.

Céges biztosítások ennél lényegesen kedvezőbbek, nyilván ehhez a munkáltató támogatása is kell.

Tegyük hozzá, hogy évi 100 000 Forint a limit a diagnosztikai ellátásnál és CT / MR nem része a csomagnak.

Igaz, annak van egy 85 (nyolcvanöt) forintos havi felára. :)

Arra tippelek, hogy mondjuk egy krónikus köhögéssel (belgyógyász, labor, röntgen, kardiológus, gasztroenterológus) orvoshoz fordulva le is lehet nullázni a keretet.

Le. Viszont ha ezt magán ellátásban akarod saját zsebből, akkor vastagon fog fogni a ceruza. Btw (mint az közismert :)) a biztosító is szeret profitot termelni, tehát matematikailag nem éri meg a biztosítás, ez nem is kérdés. Én beáraztam azt, hogy nem kell idegeskedni, nem nekem kell orvost keresni, stb., és ezért hajlandó vagyok premiumot fizetni.

Céges biztosítások ennél lényegesen kedvezőbbek, nyilván ehhez a munkáltató támogatása is kell.

Vagy egyesületi tagság, ha páran összeálltok, akkor lehet "céges" biztosítást kötni. 

Ez tényleg jól hangzik

Viszont most megnéztem a költségeit a Prémium EP-nek és 5.000 Ft havi tagdíj van és ezen felül még 120 ezer évi befizetés alatt még 6,5% működési költség levonás is. Havi 10 ezer forint befizetéssel számolva ebből lejön 650 Ft működési költség és plusz 5 ezer Ft havi tagdíj tehát marad 4350 Ft a számlán.  Ha csak ezért az úgymond 85 Ft-os rész miatt kötöm meg, akkor ez valójában mindent összevetve 5735 Ft havi költséget jelent.

Az Izys ÖP az olcsóbban működik, ott is van befizetésenként kb 6% levonás, viszont nincsen havi 5 ezres tagdíj.

Ott a közösségi biztosítás részt Őrangyalnak hívják és  395 Ft, ez nyújt 300 ezer Ft-ig CT/MRI vizsgálatot és egyéb más dolgokat is.

az az 5000ft elkoltheto, nem tagdij, inkabb kotelezo egyenleg feltoltesnek hivnam... es ugye csaladtagokat is felvehetsz, en a szuleim gyogyszeret fizetem belole, ami amugy is sokkal tobb havi 5000-nel...

magyarul evi 60000-et kell havi 5e-enkent feltolts az ottani szamladra, amit le is vasarolhatsz. 20% allami tamogatas (adovisszaterites) visszajon belole, viszont 6.5% a koltseg, de igy is olyan a vegen, mintha ~13%-al olcsobban vasarolnal a kartyajukkal.

az az 5000ft elkoltheto, nem tagdij, inkabb kotelezo egyenleg feltoltesnek hivnam

Egyrészt +1, másrészt csak annyira kötelező, hogy ha nem fizeted be, akkor is csak a hozamból lehet levonni. A hozam meg, mivel EP-ről van szó, aki kb. ~sehova nem fektethet be pénzt, így negyedévente 1-2 forint (nem elírás) szokott lenni nálam.

Nalunk Uniqa biztositas jar mindenkinek, Cefeteriaban lehet kerni egesz csaladra is.

Nagyon jo tapasztalatom van vele. Felhivom/e-mailt irok, hogy milyen szakorvoshoz szeretnek idopontot kerni, masnap mar kapom a valaszt, jellemzoen 1 heten beluli idopontra.

Szerkesztve: 2021. 08. 28., szo – 07:18

Amit találtam és azon gondolkozom, hogy hasznos lehet az az MVM Otthon Vitál egészségbiztosítás Standard csomag (csoportos) 1 millió Ft/év értékben,  MRI/CT/Cardio-CT/PET-CT vizsgálatokat finanszíroz ha megbetegszel. Miden MVM ügyfél köthet ilyet.

Havi 990 Ft

Még mindig...

Járóbeteg ellátás* korlátlan
Diagnosztika** korlátlan
Nagyértékű diagnosztika*** korlátlan
Egynapos sebészet korlátlan
Egyéb költségek térítése
(útiköltség, betegszállítás, otthonápolás, gyógyászati segédeszköz) 100 000 Ft
Orvosi call center korlátlan
Második orvosi vélemény korlátlan
* Bőrgyógyászat max 100 000 Ft.
** Labor max 75 000 Ft
*** CT, cardio CT, MRI, PET-CT és endoszkópos vizsgálatok

10 950 Ft / hó

 

Kedden megyek neurológushoz. Utána valszeg elküld egy halom másik helyre, talán MRI-re is meg tökömtudja. Nem kell szenvedjek az áron.

 

Egyébként a gyerekeknek is kötöttünk (2500 Ft) így nem kellett kínlódni, hogy a településen nem lehet bejutni fülorr gégére. Foglaltunk Pesten rendes helyre időpontot, nem partnerek a biztosítónál, így annyi a kellemetlenség, hogy utólag térítették számla alapján. 17e. Egy sima vizsgálat. (neki spec 100e Ft a kerete)

Tényleg jó a korlátlan diagnosztika, viszont a többi rész nekem már túlbiztosításnak tűnik. Egynapos sebészet és járóbeteg ellátás nekem fölösleges, az ha tényleg szükséges magánban akkor kifizetem a magán járóbeteg ellátás költségét. Nyilván aki tudja, hogy sokat fog majd orvoshoz járni annak ez megéri.

Én mostanában valóban nem használom túlságosan ki, de pl párom többszörösen is.

Terhesség alatt pl asszem 4 terhesgondozást fizet, az darabonként 20e, tehát már 80e volt.

Nőgyógyász simán előfordul neki, darabja 15-20e.

Többször is volt online konzultációkon, pl trombózis központ, 50e darabja.

Laborok is simán.

Előző terhesség után is kellett neki képalkotó, MRI, CT, röntgen, ilyesmik. Több évre előre ledolgozta már a biztosítás árát.

 

Én is elmentem IBS miatt, beldoki kb 15-20e, ultrahang szintén, pár labor vizsgálat, laktüz intolerancia, cöliákia, helikobakter, stb, ezek összesen is legalább egy 50e.

Tehát, sokszor csak egy kisebb vizsgálat magánban így néz ki, egy járóbeteg és egy halom másik vizsgálat, pikk-pakk 100e összejön egy panaszra.

Én is lehasználnám sok esetben csak időm nincs rohangálni, sajna 30km-re vagyok Pesttől és ugyebár kb minden ott van.

 

Olyat nem tudsz mondani, hogy "aki sokat fog orvoshoz járni", ezt előre nem láthatod. Ezért biztosítás.

 

Én azt viszont látom, hogy az állami egészségügy katasztrófa, nem csak az állapota, hanem a hozzáállás is sok esetben. Tojnak az emberre, nem vizsgálnak meg rendesen, spórolnak.

Magánban nem viccelek, hogy szinte csak a segged nem nyalják ki.

Igazad van hogy tényleg az állami rész gáz tud lenni, hogy 1 hónapra adnak időpontot arra hogy majd időpontot kérhess.

Elméletileg a biztosítás akkor hasznos, ha kis valószínűségű esemény megtörténtére köti az ember a biztosítást aminek nagy a költsége és nem tudnád fizetni, és akkor fizet pl: (rosszindulatú daganat vagy valamilyen kardiológiai betegség ) emiatt szükségessé váló rendszeres negyed éves szűrések (pet-cet/ct/mri)) , vagy a szülés a másik ahol fordulhatnak sajnos nagy költségek. 

Aki szülést tervez annak érdemes szerintem is akár ilyen magán biztosítást kötni, vagy ha a családtagjai között sok rákos betegség fordult elő tehát veszélyeztetett, az is szerintem kössön, vagy akár olyan veszélyes életet él hogy nagy az esély a balesetnek.

Azt valóban nem tudhatom mi fog történni, de vannak statisztikák és azt is tudom egy 1 magánorvosi rendelés mennyibe kerül. Én úgy számolom, hogy azt a részt ami az esetlegesen magán járóbeteg ellátás költség azt én saját magam finanszírozom, ezt a pénzt előre elteszem megtakarításba. Magamat biztosítom. Én  otthonról dolgozom, nem vezetek kocsit, nem űzök veszélyes sportokat. Egészségesen étkezem és heti minimum 4 alkalommal sportolok, vigyázok a súlyomra. Ezzel én úgy gondolom, hogy csökkentem az esélyét, hogy orvoshoz kelljen mennem.

Tényleg ég és föld a különbség magán és állami ellátás között sok esetben, bár azért ott is sok rendes tisztességes orvos , nővér dolgozik.

Nem akarlak meggyőzni, ezt valóban mindenki maga dönti el.

Amit fent írtam, az speciel olyan biztosítás ami előzményekre való tekintet nélkül használható, kivéve az egynapos sebészetet, ott pl nem finanszíroznak olyan betegséget ami már megvolt a szerződés előtt. Valszeg a többi biztosítás is ilyen. Tehát ha úgy adódik, akkor is ráérsz ilyet kötni amikor hirtelen dokizóssá válnál.

Igazából tleg az a gond, hogy ha el is teszel évi 100e Ft-ot, annak a többszöröse el tud menni egy közepes vizsgálatsor esetén. Mindenesetre ahogy mondtam, ez biztosítás. Lehet soha nem fog kelleni. Ezt mindenki maga dönti tleg. Ha eddig megúsztad minden para nélkül, akkor további hasonlóan nyugis éveket kívánok neked.

Igazad van. Én is néztem ilyen biztosításokat is, és eddig azok közül ez a legjobb.  Kolléganőmnek is ez van bár neki a középső csomag, megkötötte a lányára és a férjére is. A kolléganőmnek és a lánya kihasználja. A férje meg nem. Tehát 3-ból 2 kihasználja.

Illetve, úgy is lehet nézni  ezt a 10 ezer Ft-ot, hogy ennek többszörösét költöm élelmiszerre egy hónapban.

Pletykaként hallottam olyat, hogy az életbiztosítások egy része koronavírusra nem fizetett. Mivelhogy pándémia, ezért olyan katasztrófának számít, amivel a biztosító nem számolhatott, vagy ilyesmi. Benne volt az apróbetűsben. Hallottatok ilyenről vamait? Kacsa ez, vagy tényleg volt ilyen?