$1,000 Ethernet Cable

Hozzászólások

Ez valószínűleg a how to spot an influencer n+1-edik része

Ennel lattam mar meredekebbet, valami osregi USB kabel tesztet... ahol khmm az xy brand termekenek oblos, telt termeszetes hangja volt, a szokasos borkostolos okoskodos dumaval. Ha napokig vigadni akartok, azt keressetek meg, kb. 13-16 eves lehet, van benne Hama cucc - talan ez lehet a kulonos ismertetojel. 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Alapmű, ha rossz a kedvem én is előveszem néha, most viszont nem találom, remélem nem szűnt meg az oldal! :( Ugyanitt volt egy másik díjnyertes cikk is, amiben nyers audio CD-ket teszteltek. A végén kijött egy márka, meg hozzá egy tanács, hogy akkor lesz minden az igazi, ha a CD író tönkölybúza párnán van működés közben. Ture story, de nem lelem sehol :(

Szerk.: megvan!!

USB kábelek: http://www.audioland.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=21…

CD-k: http://www.audioland.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=51…

Audio szalonna? Jó lehet.

Mint régi audiofil, naponta találkozom ilyesmivel. Nagy az Isten állatkertje. Nem arra gondolok, aki megpróbál ilyesmit eladni, hanem aki megveszi.

Erről egy szatmári csávó jut eszembe, aki annó állította, hogy a nála kapható fekete polikarbonátból készült Traxdata CD-ről a zene szebben szól, mint a hagyományosról. Aztán az idén FB-n bekommenteltem a Long KFT-seknek is ugyanezt, s szerintük is... Azóta nekik se hiszek.

Tudjátok a viccet, hogy mit mond a székely bácsi, miután végignézte a Csillagok Háborúját?
- Én ezt nem hiszem!

Hey! Where'd my terminal go?

Azért van néhány jó tulajdonsága is ennek a kábelnek, ami nekem tetszik (az más kérdés, hogy az árat ez nem indokolja, meg általában olcsóbban is beszerezhetőek ezek a funkciók).

Az állandóan letörő alap rögzítőpöcök helyetti mechanika például jó dolog. Ugyan így jónak tűnik a jóval robusztusabb törés gátló a csatlakozó végén. Végül is a kontakt hibákból eredő hang megszűnést is tekinthetjük “alter” the sound effektusnak :) 

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

Volt már rá példa, hogy audiofil arc kérdezett tőlem, de ezek nagyon kínos beszélgetések, utálok ilyen kérdésekbe belemenni. Szentül hisz a mágiában, én villamosmérnökként egészen másképp nézem ezt. Megbántani nem akarom, a hitében megingatni sem, amúgy sem sikerülne. Így marad a kínos mellébeszélés arról, hogy van, ami torz, de szubjektíven mégis kellemesebb, mint a sterilen tiszta hangzás, meg efféle már-már elfogadhatónak hangzó dolgok. (Amúgy ez sem az: az akusztikai forrás helyszínén sem torzít semmi, tehát ahol az eredeti hang keletkezik.) Mesélhetek szabályozásról, negatív visszacsatolásról, statikus hibáról, mindegy a másik félnek, csak trafó legyen benne, aminek a vasmagja a mágnesezési görbe miatt torzít, de ezen nagyvonalúan emelkedjünk felül, legyen benne elektroncső, meg „A”-osztályú végfok. Az sem baj, ha a 230 V-os tápkábel speciális, a 230 V-os konnektor aranyozott, mert attól jobban szól. Azt már nehéz megmagyarázni, hogy Pakson a 220 MW-os generátorok 9.5 kA-t vivő kivezető sínje miért nem aranyozottak, s gondolom, ha az uránt vegán bányászok termelnék ki, az ércet riksákon hordanák ki vörös bársonyszőnyegen, nem pedig futószalagon, akkor is jobban szólna.

Szóval nem szeretek erről beszélgetni, mert nagyon kellemetlen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ebből egyaltalán nem kellene problémát generálnod. Csak látni kell a különbséget. Az audiofil az esetek 99 százalékában nem szakember. Neked meg (esetleg) nincs tapasztalatod a drágább és tényleg jó rendszerekkel, vagy (esetleg) nincs igényed (esetleg) nincs megfelelő rutinod a kis különbségek észrevételében.

Én 3 részre osztom ezt a "tudományt".

- Egyértelmű parasztvakítás. Pl. a hifi kismegszakító, zöld filc a CD szélének befestéséhez, vagy grafit csillapítókorong a CD közepére.

- Műszakilag vagy fiziológiailag indokolható különbség. Pl. csöves erősítő, hangfal kettős kábelezés.

- Határterület, ahol nincs egyértelmű indok, de van (lehet) különbség. Itt az ízlésbeli eltérés ugyanúgy szóba jöhet, mint a fel nem ismert, de műszakilag indokolható eltérés.

Az első két kategória szemrebbenés nélkül bármelyik hardcore hifistának elmagyarázható. Mint mondtam, ilyenkor vagy meggyőzhető, vagy nem ért hozzá, vagy laposföldhívő. ;)

Ha belegondolsz, egy kőmíes is többet keres, mint egy villamosmérnök. No, ez szomorú.

Egyszeruen kevesebb ember hajlando munkat vegezni kint a retekben, sarban, esoben, igy aztan nyilvan jobban elkerik a penzuket. Irodaban ulni mindenki tud, a legtobb helyen akar par hetes betanulas utan is, nyilvan ok nem fognak annyit kapni.

Altalanossagban a szellemi vs fizikai munkarol beszeltem, de akkor konretizaljunk. Villamosmernok BSc 3.5 ev. Komuves mennyi? Ketto? Ez nem nagy kulonbseg.

Nekem is mindig leesik az allam, amikor meghallom egy-egy rendes szaki oradijat, es mindig eszembe jut, hogy nem kene-e valtanom. Aztan rajovok, hogy jobb nekem igy, a tobbszazezres forgoszekemben a legkondis irodaban, akkor is, ha az oradij kevesebb.

Amit meg a tudos mernok urak elfelejtenek a "miert keres tobbet egy komuves" sopankodas kozepette, hogy az epitoipar sem olyan trivialis munka, szivesen beulnek rohogni amikor egy villamosmernokot odaallitanak egy komuves vizsgamunka ele, hogy csinald utana. (PS nekem sem menne, de nem is jartatom a szamat miatta)

utánaolvasással [...] kőművesnek

Aha. :)

De tegyuk fel, hogy tenyleg -- miert relevans ez? En annak fuggvenyeben kaptam fizetest, hogy milyen konnyen tudnek atmenni egy teljesen mas iparagba dolgozni.

Amugy nem ertem, miert ragjuk ennyit a temat. A komuves azert tud sokat keresni, miert:

  • nincs belole sok
  • igeny lenne ra
  • senki nem kar komuves lenni

Ezek utan butasag azt mondani, hogy nem fair. Dehogynem, ez fair igazan.

Ha van kereslet, előbb-utóbb kínálat is lesz :)

Apr.1. ?

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

jézusom, ilyen szart is már rég olvastam. és nem csak azért,mert ez egy "audophil" írás, hanem inkább azért mert tele van klisékkel. meg, mi ezen a review? semmi kézzel fogható adat nincs benne, csak klisék, megint. mivel nem április 1-én jött ki, így elég erős bűzlik, hogy fizetett hirdetés.

és a legdurvább, hogy valószínűleg erre van is igény, mert 103 comment van eddig két nap alatt.