Elszúrtam az exim4 beállítás - rossz helyre mentek a levelek

Fórumok

Az exim4 beállításból kimaradt a dc_localdelivery='maildir_home'

Miután elkezdtem "újjáépíteni" az /etc/fetchmailrc -t úgy 400 levelet "sikeresen" beküldtem a 'mail_spool' -ba :(

Hogy tudnám onnan átömleszteni a dovecot IMAP Maildir -be?

Hozzászólások

Nagy hiba volt a legfontosabb email címről lezúdítani a leveleket :(

Még abban reménykedem, hogy most hogy már működik a kapcsolat az exim4 és a smarthost között talán "visszakapom" mint elküldhetetlen - persze ez még sok óra.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Ráadásul, még az eximconfig_configtype mezőt is sikerült elrontani - 'satelite' módba tettem. (Annyira koncentrálhattam, a dpkg-reconfigure exim4-configure menüben a "smarthost" kulcs szóra, hogy a kettő ilyen sor közül a rosszat választottam)

A leveleket nem egyszerűen a /var/mail -be hanem a /var/spool/exim4/ alatti mappákba rakta, ahol "Frozen..." státuszban dekkol pl. az msglog/"MESSAGE_ID" -vel 402 fájl, az input/"MESSAGE_ID" alatt 804 fájl van.

Ha jól értem, ezek a bejegyzések az exim4 "bfagyott" üzenetek listája, amit valamilyen (24 órás?) időközönként megpróbál átdobni a smarzhost -omnak (ami az smtp.upcmail.hu) ami persze tiltakozik őket fogadni és átküldeni az én nevemre.

Túrom a netet, az exim4 -nek akkora doksija van mint a "Trónok harca" összes. Nem tudom mit is keressek ilyenkor. Ráadásul, a konfigurációs script a Debian által fejlesztett cucc.

Ha jól értelmezem a szituációt, kb 60 órám van utána az exim4 mit is fog tenni ezekkel a levelekkel?

Van valami használható ötlet?

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Felhúzol egy rendes MTA-t mondjuk a 2525-ös portra, beállítod azt smarthostnak, és örülsz.

Kicsit bővebben?
Arra gondolsz, hogy egy másik gépen (lehetne ugyanazon de nem szeretném) felállítok egy mta -t, mondjuk az exim4 -et (még azt "ismerem" a legjobban) mint igazi mint "rendes" MTA -t, csak a port címet állítanám 2525 -re. Majd a szerverkémen átállítanám a smarthostot erre a szerverre és várnám míg az exim4 kinyomná a befagyott üzeneteket. (Mintha láttam volna olyan parancsot amivel az exim -et küldésre lehet bírni azonnal és mindent ami a queue -ban van)

A "rendes" szerver oldalán pedig hova küldeném a leveleket?

Van egy homokozóm, ahol működő exim4 + dovecot + roundcube is van. Ha oda megérkezik a dovecot -ba, akkor azokat "simán" bemásolhatom az "éles" dovecot -ba?

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Tehát a leveleknek helyben kéne landolniuk, azt meg egy helyesen felkonfigurált, de másik porton figyelő exim (mint smarthost) tudná neked helyrepakolni - utána meg az elrontott konfiggal működőt leállítod, az újat, ami korrekten kézbesít helyben, azt meg átrakod a 25-ös portra, aztán kész.

Szerkesztve: 2019. 11. 01., p – 14:20

Nemide