Windows Phone 8.1/10 End of Support 2019

https://support.microsoft.com/en-gb/help/4036480/windows-phone-8-1-end-…

2019 december 16. az app store bezár és nem lehet majd többé alkalmazásokat letölteni 8.1-re. Gyári alaphelyzetbe állítás vagy Device Recovery Tool-al flashelés után nem tud majd a telefon appokat telepíteni.

Ha jól értem, december 16-án ami app telepítve van a telefonon, az megmarad, app uninstallálás esetén viszont ezen dátum után már nem lesz honnan telepíteni. (megj.: letölthetőek az appok .appx .xapp fileok képében máshonnan, de SD kártyáról való telepítésük aktív netkapcsolatot és működő Microsoft store-t igényel, utóbbi viszont nem lesz). XDA-dev oldalon sem tudnak semmi használhatót a mai napig erre a problémára. Telepítéskor az appstore felé megy request/response/hitelesítés stb... az OS feltörhetetlen mezei userként, root/jailbreak nincs és nem is volt.

Szóval itt a vége, tényleg! :-)

Hozzászólások

"Szóval itt a vége, tényleg! :-)"

No, no! Az XP-t hányszor is ásták ki a sírjából? :D

--
trey @ gépház

A "vég" a WP tökéletesen elavult hardverének köszönhetően "érkezett meg". (Melyen már nem lehet valamire is használható böngészőt, vagy pl., videólejátszó, képszerkesztő szoftvert, nincs magasabb verziót (nagyobb sávszélt) tudó BT. Az NFC, mint egyre gyakrabban igényelt szolgáltatás sincs. Egyszóval kikopott a hardver a világból, a Store-ra sincs már szüksége igazából senkinek. Az MS kitartott jócskán azután is, hogy már nem is kellett volna. (Jó magam 5 év után váltottam le 630-asomat, ugyanilyen okok miatt. - Régen megszolgálta már az árát.)

Igen, bár elég sok jellemzően AMOLED kijelzős Lumia modell van, NFC-vel, 4G/LTE adatsebességgel, IKE2/LTPIP/OPEN-VPN opcióval, 10-40 megapixeles kamerával, 4 vagy több magos ARM processzorral, vezetéknélküli töltéssel... pöpec ipari design készülékek tetejükön gorilla glass. Kár értük, ma látni igazán hogy milyen jó árban voltak ezek a 5-6 éves készülékek anno, mennének még, csak rájuk lett döntve a bazár. :-)
Csak 8.1 alatt vagyok képben, de a gyári zene-videólejátszó jól teszi dolgát, van jelenleg VLC, Netflix, Spotify, Tubmlr, Telegram, Instagram ami még megy. Twitter, skype, face már nincs egy ideje. Persze túloldali API változás esetén ezek a kliens programok is elhullanak majd.

Ilyen ez a walled garden, ha nem megy a szekér, rádomlik az egész, oszt kész.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Hát nehezen tudom elképzelni, hogy egy (jó) pár éves okostelefonnak látszó levélnehezékként használható featurephoneért ennél többet akarjanak elkérni. De ha igen, akkor van jó áron Palm Pre2-m vezetéknélküli töltővel (és ugye kozmetikai tükörrel).

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Itt is valószínű arra hajt az eladó, hogy lesz 1 valaki, akinek nagyon kell az a konkrét cucc, és hajlandó lesz abnormális áron is megvenni. Csak van hogy erre éveket kell várni.

A kazán-alkatrészen nyerészkedőket még meg is értem, mert (gáz)kazáncserénél elbaszottabb procedúra kevés van az országban. Így a vevő kénytelen-kelletlen kifizet 20-30-50 ezret is egy amúgy valószínűleg pár ezer ft-ot se érő szarért, mintsem kazánt cseréljen.

Update: a store le lett kapcsolva wp8.1-es platformon, 1 hónappal hamarabb... már 3 napja nem lehet telepíteni, mindenkinek ugyanazt a hibát dobja. Böngészni még lehet az appokat, de telepítésre bökve csak egy hibaüzenet a végeredmény. Páran hívtak suppportot, ott már azt mondták véglegesen pulled the plug.

Update: többen tapasztalták hogy factory reset/recovery reinstall után wp8.1 alatt a telefont nem lehet hozzácsatolni microsoft/hotmail fiókhoz. Ez pld onedrive/Office appokat érinti. Névjegyzék/naptár/email appot nem (mert ott külön lehet fiókokat, akár Google fiókot is megadni.) Aki nem babrál resettel annak változatlanul megy minden.

Update: App store még mindig defektes, de több MS fórum moderátor is esküszik hogy ez csak átmeneti hiba, ami régebben is volt néha.

Nekem nagyon faj a WP-sztori, mert tenyleg szerettem, de lassuk be, ez a +-1 honap mar tenyleg max par embert erdekel. Most oszinten, hany ember lehet, aki

  • meg hasznalja, es
  • az utolso honapban kuld ra meg egy factory resetet, es
  • nem valami sideloaded appos celeszkoznek hasznalja, hanem tenyleg kellene ra MS account es Store access?
Szerkesztve: 2019. 11. 22., p – 23:13

Windows Mobile 10-nek is lassan vége:
In January 2019, Microsoft announced that Windows 10 Mobile will reach end of life on December 10, 2019, after which no further security updates will be released, and online services tied to the OS (such as device backup) will begin to be phased out.
Windows 10 Mobile customers should “move to a supported Android or iOS device” by December 10, 2019. After that date, there will be no more free support, no more software updates, no more security patches, etc., for any Windows 10 phone.

Még 17 nap..

De nálam még mindig leadhatod a Nokia 950-edet 5000 Ft-ért.. :)

Update: már jópár napja van megint Microsoft Store szóval még ~9 napig lehet töltögetni annak aki 8.1 alatt marad. :-)